Blogit
Kasvihormoni

Esikko ja moni muu

Esikko_kasvihormoni.fi-5Meillä sykitään kevätauringon tahtiin. Aurinkoisina päivinä virtaa on siis kuin kokonaisesa Melukylässä mutta pilvisinä päivinä vetäydytään sisälle odottelemaan parempaa päivää. Sehän tarkoittaa näiden viime päivien kelien mukaan sitä, että joka toinen päivä laukataan pihalla kuin keväästä huullaantuneet varsat (jos et ole nähnyt, niin ajapa jollekin tallille katsomaan menoa) ja sitten joka toinen päivä ollaan sisällä, sytytellään kasvivaloja ja viihdytään keittiössä.

Esikko_kasvihormoni.fi-2

Viikonloppuna näimme pitkästä aikaa lähes kaikkia naapureitakin, heillä tuntui olevan samanmoinen kevätvilliys menossa. Kuka oli löytänyt itselleen oranssi-mustaan asuun pukeutuneen nurmitangokaverin, kuka testasi kottikärryn renkaan ilmanpitävyyttä muuten vaan. Minä kävin laskemassa myyrän koloja (liikaa!) ja kuvaamassa suosikkiesikkoani krookusten seasta.
Esikko_kasvihormoni.fi-6

Tällä esikolla on tarina mutta ei nimeä.

Olen ostanut esikon parikymmentä vuotta sitten äitini kanssa. Olin saanut ajokortin ja sain ajaa nyt jo edesmenneelle taimistolle syksyisessä kelissä. Tallustelimme katoksissa sadekelillä ja ostimme markalla yhden alennuspurkin, jonka kyljessä luvattiin, että sen mullassa kasvaa esikko. Tuolloin en tiennyt lainkaan, mikä esikko on, mutta myyjä lupasi, että seuraavan kevään ylioppilasjuhlien aikaan esikko kasvaisi penkistä kauniisti. Vaikka epäröin, voisiko kuihtuneesta kasvista tulla seuraavana vuonna mitään, kiikutin esikon kassalle yhdessä kukkasipuleiden kanssa ja istutin sen kukkapenkkiin vanhempieni takapihalle. Samalla livautin multiin myös pikkusormeni mutta onneksi sain tilalle multasormet ja viherpeukalon viimeistään kymmenen vuoden etsiskelyn jälkeen.

Toissa syksynä hain esikosta palan pihaamme ja jaoin sen osiin. Nyt se kiittää teostani ja ilahdutaa minua kauniisti!

Esikko_kasvihormoni.fi-4

Keväinen keli on innostanut puuhailemaan paljon muutakin pihalla, mutta kerron kasvimaan kuulumisista ja muista pihapuuhista lisää myöhemmin.
Kevätkasvihuone_kasvihormoni.fi-1

The beautiful primrose is my first plant ever. I bought it some twenty years ago and two summers back, I divided the plant at my parents’ home into pieces and brought it to my home. It thanks me now by blooming brightly!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

 1. Tiia

  Ihania esikoita ja kiva tarinakin vielä kaupan päälle. 🙂 Instagramin puolella veikkasinkin jo, että on kyse suikeroesikoista, ja nämä lisäkuvat varmistivat asian. Mullakin on suikeroesikoita pihalla, mutta ne eivät ole vielä kukassa meidän leveysasteilla. Ei tarvita ehkä kuin yksi aurinkoinen päivä, niin nuput aukeavat täälläkin. 🙂

  • Sini K.

   Aurinkoisia päiviä odottaessa… Meillä tulee juuri nyt vaakatasossa lunta, näyttäisi olevan jo pari senttiä tasainen kerros kaikkialla.

   Suikeroesikon nimestä kiitos! Tätä vaalean keltaista en ole tavannut muualla, olisikohan sille lajikenimi olemassa? Tai oikeastaan en tarvitse sitä välttämättä, sillä nyt sitä kasvaa meillä niin runsaasti. Ennen kuin hain sitä kimpaleen meille, kaipasin nimeä kovasti, sillä yritin etsiä sitä kaupasta. En ole nähnyt sitä nimittäin myynnissä tuon automatkan jälkeen.

 2. Keväänkeiltainen esikko valtasi pihan – Meillä Kotona -blogit

  […] esikko kun herättää herkät tunteeni. Viime vuonna kerroin sen tarinan ensikasvinani, se löytyy kliks […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *