Blogit
Kasvihormoni

Diivat antavat odottaa itseään

daaliat_kasvihormoni.fi-8Voi kuulkaa, nyt minäkin olen päässyt siihen somekansan joukkoon, jolla on omat maitokahvit kukassa. En ole enää kakkosluokan bloggaaja, joka ryystää mustaa suodatinkahvia!

daaliat_kasvihormoni.fi-3Saanko esitellä tämän syksyn kaksi kuningatarta: yllä on etualalla jättikokoinen daalia ’Fleurel’ ja sen takana lähes yhtä valtava ’Cafe au lait’. Minun maitokahvini taittaa sen verran paljon vaaleanpunaiseen, että laitoin kaveriksi punaisia daalioita ja taustalle vaaleanpunaiset sohvatyynyt. Kokonaisuus mätsää huipusti!

daaliat_kasvihormoni.fi-9Seuraavan satsin näitä ihanuuksia laitan sisälle kyllä vähemmällä seuralaismäärällä, niin yksittäiset kukat pääsevät täysin oikeuksiinsa. Uskon, että kukkia puhkeaa vielä useita, sillä nämä kasvavat lasiterassilla ruukussa. Sinne pakkanen ei pääse vielä pitkään aikaan.

Mutta onhan tällainen överiyskin mahtavaa!

daaliat_kasvihormoni.fi-4

Oh the perfect giant dahlias are here: pure white ’Fleurel’ and pinkish beige ’Cafe au lait’. Next ones I’ll set in vases alone, they’re so perfect.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Kati

  Voi ihanuus! Mä olen todellakin mustan kahvin ryystäjä, nyyh! Ei taida mun maitokahvit ehtiä kukkaan. Istutin keväällä kolmea lajikellta, yksi kukkinut ja kukkii edelleen ja toisessa nuppuja mutta maitokahvi taitaa jäädä tänä kesänä vain vihreasteelle:( Toivon, että talvetus onnistuu ja saisin ensi kesänä minäkin nauttia niiden kauniista kukista. Kaikki ovat olleet samassa paikkaa meidän etuterassilla johon paistaa (siis jos paistaa) aurinko koko päivän.

  • Sini K.

   Cafe au lait on tosiaan myöhäinen daalia. Toivon parasta onnea juurakon talvettamiseen ja ensi vuoden kukille!

 2. Pauliina

  Oi-joi, miten ihania! Sinä osaat tuon kimppujen tekemisen taidon.

  Edellinen postauksesi tuli mieleeni kaupassa kun kuljin tyynen rauhallisesti sipulihyllyjen ohi (Olin ne jo viime käynnillä kolunnut läpi.) 😀 Miten joku voikaan olla niin ahkera – tai hullu (vitsi-vitsi)!!

  • Sini K.

   Kimppujen tekeminen on helppoa, kun ei yritä tehdä niitä vaikeasti. Siihen vaan tökkii maljassa olevaan verkkoon, kyllä se lopulta täyttyy ja näyttää siistiltä.
   Meissä puutarhaintoilijoissa on monta hullua, ei niitä muutoin sinne maahan viitsi laittaa niin suurta määrää. Sade ropisee niskaan ja ulkona on hämärää – ja siellä sitä vaan jatkaa kuokkimista. Hulluutta se on!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *