Blogit
Kasvihormoni

Pääsiäisen täydellisen helppo herkku

Pääsiäistorttu.kasvihormoni.fi 1

Ennen kuin kesä alkaa valmistaa uuden sadon antimia, käytetään vielä hetki kuumien maiden hedelmiä herkutteluun. Makea mango saa tässä ohjeessa potkua kirpeistä sitruksista, mikä tasapainottaa makukokemuksen. Pääsiäisjälkkäriä etsimässä? Tässä raikas, maukas ja nopea ihanuus herkkuhetkeen!

Tämän simppelin kakun tekee kokonaan ilman uunia valmistamalla pohjan kaurakekseistä ja voista. Minä kävin kuitenkin kaupan pakastealtaalla ja poimin sieltä valmiin kauramurotaikinan, jonka paistoin pikaisesti uunissa.

Mango-sitruskakku

Pohja

  • 3/4 pakettia pakastemurotaikinaa
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 dl lemon curdia

Täyte

  • 500 g rahkaa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 3 liivatetta
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl mangososetta
  • 1 dl appelsiini-inkiväärimarmeladia tai appelsiinihilloa

Pinta

  • 4 dl appelsiinimehua
  • 2 dl mangososetta
  • 1/2 dl lemon curdia
  • 8 liivatetta

Valmistus

  1. Sulata murotaikina ja painele se leivinpaperilla vuoratun irtorengasvuoan pohjalle. Paista noin 8 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Siirrä pohja kakkualustalle ja laita sen ympärille hyydytysrengas tai rengasvuoan reuna. Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinimehulla ja levitä sen päälle lemon curd.
  3. Laita liivatteet turpoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kun ne ovat turvonneet, kuumenna puoli desiä appelsiinimehua lähes kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä seuraavan työvaiheen ajan.
  4. Laita vispikerma ja vaniljakreemijauhe kulhoon ja vatkaa kreemijauheen ohjeen mukaan, 2-5 minuuttia.
  5. Lisää kreemin sekaan vaniljasokeri, rahka ja liivatemehu ohuena nauhana hyvin vatkaten.
  6. Levitä täyte muropohjan päälle. Laita hyytymään kylmään. Kun pohja alkaa osoittaa jähmettymisen merkkejä, on seuraavan vaiheen vuoro.
  7. Turvota ja liuota pinnan liivatteet appelsiinimehuun kuten kohdassa kolme.
  8. Sekoita mangosose ja lemon curd keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon appelsiinimehu pieni määrä kerrallaan, kunnes olet saanut tasaisen appelsiinimangosekoituksen.
  9. Yhdistä liivatemehu ja appelsiinimangopinta toisiinsa hyvin vatkaten.
  10. Kaada pintakiille hyytymässä olevan kakun päälle. Kaada neste pintaan niin, että pidät pari senttiä kakun yläpuolella lusikkaa, johon kaadat pintakiilteen. Lusikasta se valuu kakun päälle vaimennetulla voimalla, jolloin täyte ja pinta eivät sekoitu keskenään.
  11. Laita kakku hyytymään kylmään vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *