Viisi reseptiä vappuun
Meidän blogi alkaa täyttyä vappuherkuista mitä olemme vuosien varrella leiponeet ja ajattelimmekin nyt jakaa viisi reseptiä vappuun kaikista niistä. Eli meidän suosikkimme. Mukaan mahtuu uudempia sekä vanhempia reseptejä mitkä ovat vieneet meidän kielen mennessään! Pysyttelimme tällä kertaa munkkien ja donitsien listaamisessa, mutta hakusanalla ‘vappu’ löydät blogista tottakai kaikkia muitakin vappuherkkuja!
Pehmeät munkkirinkilät – tämä resepti on kananmunaton, joten sen voi helposti tehdä myös vegaanisena, kuten me yleensä teemmekin. Ihanat sokeroidut munkkirinkilät on klassikko, mutta tästä taikinasta voi toki tehdä myös täytemunkkeja tai kuorruttaa haluamallaan kuorrutteella.
Kakkudonitsit – mureat kakkudonitsit ovat yleisiä herkkuja jenkeissä, mutta Suomessa niitä on tarjolla harvoin. Tällä reseptillä tulee herkulliset ja suussasulavat donitsit jotka voit kuorruttaa halusi mukaan. Kokeile myös suklaisia.
Kinuskimunkit – Nämä voi täyttää haluamallaan tavalla; omppuhillolla, mansikkahillolla tai kinuskilla. Munkkien päällä on helppo kinuskikuorrute, mistä saa halutessaan muokattua suolakinuskipäällisen lisäämällä ripauksen suolaa kuorrutteeseen.
Crullerit – ovat churrojen ranskalaisia serkkuja, eli choux taikinasta yleensä ympyräksi pursotettuja uppopaistettavia herkkuja. Kokeilimme kahdella kuorrutteella, klassisella glaze-kuorrutteella sekä mausteisella kaneli-sokerilla.
Donitsimuffinit – Eli doffinit. Näissä uunissa paistettavissa herkuissa käryä ei tule, mutta maku on silti ihanan donitsimainen ja pinnallekin saa ihanan kaneli-sokerihunnun! Halutessaan nämä voi päällystää vaikka kinuskilla!
Jos juuri nämä viisi reseptiä vappuun ei ole mieleesi, leivo vaikkapa ihana sitruunainen valkosuklaamutakakku tai helppo sitruunajuustokakku. Ja vielä ehtii laittaa simankin tekeytymään, mikäli sen valmistaa huoneenlämmössä. Kokeile vaikka tällä reseptillä. Palataan pian uuden reseptin kera!