Donitsimuffinit

donitsimuffinit

donitsimuffinit

Donitsimuffinit on ihana herkku vapulle ilman sitä kamalaa rasvakäryä mikä uppopaistamisesta tulee. Ja joo, me aiomme edelleen leipoa niitä perinteisiäkin munkkeja sekä donitseja, mutta se käry on aina yhtä kamala. Näissä uunissa paistettavissa herkuissa käryä ei tule, mutta maku on silti ihanan donitsimainen ja pinnallekin saa ihanan kaneli-sokerihunnun! Näiden kuohkeuden ja mehevyyden salaisuus on sopivan löysä taikina, mikä tekee näistä enemmän kakkudonitsia kuin muffinssia muistuttavat.

Koska donitsimuffinit valmistuu uunissa uppopaiston sijaan, on nämä myös vähän kevyempiä herkkuja kuin perinteiset munkit ja donitsit. Pintaan suditaan ohuelti sulaa voita, mutta senkin voi jättää tekemättä jos pyörittää muffinit sokerissa kuumana. Sokeri ei tartu ihan yhtä hyvin, mutta herkullisia silti varmasti ovat. Toisaaltaan vappu on vain kerran vuodessa, niin eiköhän herkuttelu ole ihan sallittua ja siitä ei missään nimessä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa.

donitsimuffinit

donitsimuffinit

Viikonloppuna meidän keittiössä valmistuu ihan niitä perinteiseen tapaan öljyssä paistettavia munkkeja ja donitseja. Teemme yleensä vapun herkut valmiiksi pakkaseen ja sitten vain pakkasesta nostamme ne uuniin lämpenemään ja sokeroimme. Maistuu aivan tuoreilta ja saa keskittyä vappuna vain rentoutumaan paistamisen sijasta. Teemme joka vuosi munkkimme tällä ihanalla reseptillä, mutta myös nämä kakkudonitsit on listalla jälleen. Jos kaipaat vähän eri tyyppisiä vappuherkkuja, lämmin suositus ihanan rapeille crullereille. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Donitsimuffinit

Ainekset (24 annosta)

2½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
kanelia
1½ dl
maitoa
1
kananmuna
1 rkl
rypsiöljyä/sulaa voita
Kanelisokeri
1 dl
hienoa sokeria
3 tl
kanelia
+ voita voiteluun
45 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele huolellisesti joko normaali-tai minikokoinen muffinipelti. Me käytimme minimuffinipeltiä, sillä siitä tuli 24 suloista pientä donitsimuffinia.
  2. Mittaa kulhoon tai yleiskoneeseen kaikki kuivat ainekset, sekoita. Lisää niiden joukkoon maito kananmunat ja öljy, sekoita kunnes taikina muodostuu. Älä ylivatkaa.
  3. Muista käännellä kulhon reunat nuolijalla. Taikina saa olla löysää, ja se on helpoin annostella pellille pursotinpussilla. Annostele taikina vuokaan täyttäen 3/4.
  4. Paista uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen teetkö isoja vai pieniä donitsimuffineita. Valmista paiston aikana kaneli-sokeri ja sulata voi.
  5. Nosta valmiit donitsimuffinit uunista, anna jäähtyä hetki ja irrota sitten varovaisesti vuoasta. Voitele tai dippaa lämpimät donitsimuffinit sulassa voissa ja kieritä sitten kaneli-sokerissa. Herkuttele!

Vinkki! Donitsimuffinit voi tehdä myös pakkaseen ja päällystää vasta ennen tarjoilua.

ruoka leivonta leivonnaiset vappu
Kommentit (3)
  1. Kuinka kauan suosittelet että isoja 12kpl muffineja kannattaa pitää uunissa? 🙂

    1. noin 20 min, uunin tehosta riippuen! 🙂

      1. Kiitos! Nää lähtee heti vappuna testiin, näyttävät niin hyvältä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *