Marenkisuolatikut – Joulukalenteri luukku 19

marenkisuolatikut

Marenkisuolatikut valmistuu nimensä mukaisesti marengista ja suolatikuista. Näitä on hauska valmistaa erivärisinä ja hauskoilla koristeilla, tai tehdä kuusia ja pipariminttutikkuja kuten me! Nämä on helppoja ja melko nopeita tehdä, joten vielä ehtii tehdä jouluksi tarjolle tai vaikkapa lahjaksi.

Voit maustaa marenkia erilaisilla lisukkeilla tai aromeilla, samoin värjätä sitä elintarvikeväreillä (mielellään geelimäisillä) haluamasi sävyisiksi. Meidän omat oli piparmintun makuisia! Jos haluat tehdä ihan perinteisiä marenkeja, katso resepti täältä. Jos haluat nähdä miten marenkisuolatikut pursotetaan, meidän instagramista löytyy videota!

marenkisuolatikut

Hauskoja, eikö? Ja tosiaan nämä ei vie mitenkään erityisen paljoa päivästäsi tehdessä. Nämä olisi myös ihan superhauskoja koristeluna piparitalossa! Meidän viime vuoden piparitaloissahan oli myös suolatikkuja koristeena! Kurkkaa tästä Jonnan ja minun omani.

Pari päivää vielä kalenteria jäljellä, paljon ihania reseptejä takana! Täytyy myöntää että tämä joulukuu (ja vuosi muutenkin) on ollut erityisen raskas, ja odotan todella paljon pientä joululomaa. Toivottavasti tekin siellä ruudun toisella puolelle pääsette vähän rentoutumaan juhlapyhinä.

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Marenkisuolatikut

Ainekset

300 g
erikoishienoa sokeria
150 g
valkuaisia
+ väriainetta / aromia
1 pss
suolatikkuja
+ koristeita pinnalle
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

1. Mittaa ainekset. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sokeri siihen. Odottele että uuni lämpeää oikeaan asteeseen ja laita sokerit uuniin. Lämmitä niitä noin viiden minutin ajan.
3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset. Ne ovat valmiita kun voit kääntää kulhon toisinpäin ja vaahto ei valu.
4. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia, ota uunista. (ja aseta uunin lämpötila 90-100 asteeseen)
5. Pistä vatkain päälle ja kauho isolla lusikalla tai pienellä kauhalla sokeria valkuaisvaahtoon koko aika sekoittaen. Anna edellisen satsin aina sulaa joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Lisää kunnes kaikki sokeri on seassa. (jos sulaneet reunat ehtivät ruskettua tai jähmettyä, älä lisää niitä).
6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes vatkaimet massasta nostaessa saat ”marenkihuippuja” ja pyöritellessäsi marenkimassaa sormiesi välissä, et tunne sokerikiteitä.
7. Värjää & mausta. Kauho tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Valmista marenkisuolatikut niin, että työnnät suolatikun tyllan läpi pursotinpussiin sisälle (ei kokonaan) ja kierität sitä ulos koko aika hellästi pursottaen. Aseta sitten tikut leivinpaperille.

8. Anna kuivua uunissa n. 40-60 minuuttiin. Varmista ettei marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.

VINKKI! Jos haluat kauniisti yksi tai monivärisiä marenkeja, tee se näin; aseta haluamasi tylla pursotin pussin päähän. Käännä pursotinpussi väärinpäin esimerkiksi ison limupullon tai viinpullon päälle (älä kokonaan että saat se käännettyä takaisin & tylla ei irtoa). Sivele haluamiasi väriaineita runsaasti pussin sisäpinnalle pystysuoraan. Käännä pussi varovaisesti oikeinpäin ja kauho marenkimassaa sen sisälle. Voit vielä painella pussia että väri tarttuu marenkiin.
Parhaiten värjäykseen sopii geelimäiset värit.

ruoka leivonnaiset joulu leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *