Kiinnitetty postaus

Jinnan piparkakkutalo – Joulukalenteri luukku 19

Kaupallinen yhteistyö: Dr.Oetker

sokerikuorrute

Ja näin aukeaa joulukalenterin luukku 19! Ja tällä kertaa vuorossa on minun, Jinnan, piparitalo! Vähän aiemmin joulukalenterista löytyi Jonnan ihana piparitalo! Saimme Dr.Oetkerilta taloihimme upeat jouluiset peltirasiat täynnä kaikkea ihanaa mitä koristeluun tarvitsisimme!

Tosiaan me kummatkin ollaan pipareiden ja varsinkin piparitalojen koristelussa vasta-alkajia, ja päästiin Dr.Oetkerin haastamana tekemään ensimmäistä kertaa näin aikuisiällä omamme. Minä halusin koristella taloni pastellivärein ja talo saikin kauniin vaaleansinisen sävyn! Sitten kaikessa hulluudessani, päätin että haluan talosta myös pyöreän. Voin sanoa, että ihan ilman apua en olisi pärjännyt ja minulla olikin apuna ystäväni Marika, joka sattuu myös olemaan leipuri-kondiittori! Voin sanoa, että kaikista pisin aika meni tuohon katon väkertämiseen!

pipari

Aloitin pipareiden teon valmistamalla ison määrän taikinaa, ja seuraavana päivänä päästiin itse asiaan – eli talon osien valmistuksen pariin. Pyöreän talon muodon sain paistamalla kaksi puolikasta pienen kakkuvuoan päällä (väliin kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta pipari ei jämähdä kiinni!). Tähän asti kaikki sujui mallikkaasti. Sitten pääsimme katon suunnitteluun ja kirosimme, ettemme ole insinöörejä. Muotoilimme foliosta tötterön, minkä päälle leikkasimme pyöreällä muotilla pieniä osia käpymäisesti toistensa päälle, kunnes koko folio oli peitetty! Sitten vaan sormet ristiin ja uuniin. Katto onnistui ja päästiin kasamaan taloa!

Koristeluun käytimme ohutta pikeeriä jolla saimme kuorrutettua tasaisesti katto sekä suolatikut (tikut dippasimme pikeerissä, katon päälle valutimme pikeerin). Tämän jälkeen aloitimme koristelun, koristeluun ja koristeiden kiinnittämiseen koimme ehdottomasti parhaaksi Dr.Oetkerin elintarvikeliiman sekä valkoisen sokerikuorrutteen! Elintarvikeliimaa kannattaa muuten pitää hetken aikaa kuuman veden alla, ja alkaa sitten koristeiden kiinnitykseen! Talon kattoa koristeltiin pienillä hopeisilla koristerakeilla ja piha sai säihkettä pienillä ja isoilla koristehelmillä! Viimeisenä silauksena suihkuttelimme ihanaa hopeista glitteriä talvimaiseman täyteen! Valkoista sokerilunta vasten hopeinen glitter toi ihanan huurteisen tunnelman!

Voitte tänään äänestää meidän instagramin puolella kumman talo on enemmän teidän mieleenne! Kannustamme teitä jakamaan myös kuvan omasta piparitalostanne hashtagilla #piparikoti, jokaisesta teidän instagramiin jakamasta ja hashtagilla #piparikoti jaetusta talosta, Dr.Oetker lahjoittaa yhden euron SOS Lapsikylälle. Tähän mennessä piparitaloja on kertynyt jo satoja, ja joukosta löytyy ihan mielettömiä luomuksia!

Minun talossa käytetyt tuotteet:

-Piparitaikinaa, tällä ohjeella

-Kaulin & leikkuuvälineet

-Kakkuvuoka minkä päällä paistaa talon osat pyöreäksi

-Suolatikkuja, jotka kuorrutetaan sinisellä, ohuella pikeerillä tai suklaalla

-Sulaa sokeria & Dr.Oetker elintarvikeliimaa

-Valkoista sokerikuorrutetta

-Silver koristerakeita

-Silver Glitter Spray

-Golden & Shiny pearls-koristehelmet

-Soft Golden pearls koristerakeita

Rakenna ja jaa sinäkin oma talosi instagramissa hashtageilla #piparikoti & #leivojakoristele ja tutustu Piparikoti kampanjaan osoitteesta piparikoti.fi

ruoka keksit-ja-pikkuleivat joululeivonnaiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *