Kiinnitetty postaus

Jonnan piparkakkutalo – Joulukalenteri luukku 9

Kaupallinen yhteistyö: Dr.Oetker

piparkakkutalo

piparkakkutalo

Moikka! Täällä kirjottelee tällä kertaa Jonna, pitkästä aikaa!

Dr.Oetker haastoi meidät tekemään omat #piparikoti piparkakkutalomme. Ja me ajattelimme lähteä leikkimielisesti kisaamaan siitä, kumpi tekee hienomman talon (Jinnan talo tulee joulukalenteriin reilu viikon kuluttua!). Piparitalon rakentaminen oli tietenkin täydellinen mahdollisuus yhdistää pikkujoulut samaan! Ja päätimmekin yhdistää ystävien voimat tähän, sillä mä en itse ole tehnyt yhtäkään piparkakkutaloa sitten lapsuuden. Muutenkin ajattelin, että piparien koristelu ei olisi mun heiniä! Ehkä jatkossa onkin…

Inspiraatiota ei alkuun meinannut löytyä lainkaan, ajattelin että enhän mä osaisi piparitaloa rakentaa! Halusin todella yksinkertaisen mutta kauniin talon. Pinterestiä selatessani törmäsin hirsityyliseen piparimökkiin, josta inspiroituneena me lähdettiin ystävien kanssa toteuttamaan piparitaloa. Käytimme suolatikkuja hirsinä, ja kasaaminen olikin yllättävän helppoa, onneksi! En sitten tiedä oliko myös hyvällä ja ammattitaitoisella seuralla osuus asiaan (ystävät sattuivat olemaan kummatkin kokkeja! Kiitos Elisa & Antti<3).

Piparitalon malli piirrettiin ensin ruutupaperille, mitaten suunnilleen kuinka ison talon haluaa tehdä. Dr.Oetker lähetti meille kattavat peltirasiat, joista löytyi valtavasti erilaisia tuotteita koristeluun. Vaikka talon perusteet liimattiin pystyyn sulan sokerin kanssa, niin koristeiden ja esimerkiksi katon kiinnitykseen Dr.Oetkerin elintarvikeliima oli ihan mahtavaa! Ja huomattavasti vaarattomampi vaihtoehto meitsin kaltaiselle noviisille! Valinnanvaikeus iski loppuvaiheessa, ja jotain väriä piti kuitenkin taloon saada. Tykkään pelkistetyistä väreistä, valitsin kattoon pehmeitä kultaisia helmiä ja mustia sokerihelmiä, jotka kuvaa omaa tyyliä jollakin tapaa. Ihastuin ystävän keksimään yksityiskohtaan tehdä pieni puuvaja talon kylkeen. Lumista tunnelmaa lisättiin valkoisella sokerikuorrutteella!

Lopputulos oli ihan erilainen kuin ajattelin, hyvällä tapaa tosin. Talosta tuli mielestäni täydellinen joulumökki! Pelkistetty, rouhea, tunnelmallinen. Vaikka alunperin ajattelin, että en osaisi tehdä taloa, hyvä siitä tuli! Joten jos mä onnistuin, niin haastan minä yhdessä Dr.Oetkerin kanssa teidät siellä ruudun toisella puolellakin koristelemaan omat talonne! Nimittäin jokaisesta teidän instagramiin jakamasta ja hashtagilla #piparikoti jaetusta talosta, Dr.Oetker lahjoittaa yhden euron SOS Lapsikylälle.

piparitalo

Minun piparimökkiin tarvitaan:

-Piparitaikinaa, tällä ohjeella. Jos kaipaat gluteenitonta, kokeile tätä.

-Kaulin, muotoiluvälineitä

-Kaavat taloon (voit piirtää ruutupaperille tai tulosta netistä)

-Sulaa sokeria sekä Dr.Oetker elintarvikeliimaa

Valkoista sokerikuorrutetta

Black & Gold koristerakeita

Silver koristerakeita

Soft Golden Pearls koristerakeita

-Liivatelehtiä ikkunoiksi

Kurkkaa lisää kampanjasta osoitteesta piparikoti.fi

Jaa oma talosi instagramissa #piparikoti #leivojakoristele ja tule kurkkaamaan instasta miten tämä talo rakentui!

ruoka joululeivonnaiset joulu leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *