Dr. Sugar
Dr. Sugar

Vappumarengit

Heipsan!
Vielä ”viime hetken” vappu-reseptiä teille. Värikkäät marengit sopivat hyvin vappupöytään ja eri aromeilla saat marenkeihin haluamasi maun. Tavallinen vanilja tai sitruuna voi olla mieleesi arkena, mutta vappuna voi villiintyä ja kokeilla vaikkapa lakritsia tai kuohuviiniä (kaikkeen sitä löytyykin aromeita)! Tämä ohje on Meringue Girlseilta alunperin ja voin väittää etten koskaan enää kokeile muuta reseptiä, niin ovat nimensä veroisia. Uskomattoman kuohkea massa takasi sen, että marengeista sai pursotettua tasaisen kauniita, myös ilman tyllaa. En löytänyt tälle reseptille suomenkielistä ohjetta, joten tässä sitä tulee!
Ohje (n.2 uunipellillistä);

300 g erikoishienoa sokeria
150g valkuaisia

+ makuainetta
+väriainetta

1. Mittaa ainekset. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sokeri siihen. Odottele että uuni lämpeää oikeaan asteeseen ja laita sokerit uuniin. Lämmitä niitä noin viiden minutin ajan.
3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset. Ne ovat valmiita kun voit kääntää kulhon toisinpäin ja vaahto ei valu.
4. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia, ota uunista. (ja aseta uunin lämpötila 90-100 asteeseen)
5. Pistä vatkain päälle ja kauho isolla lusikalla tai pienellä kauhalla sokeria valkuaisvaahtoon koko aika sekoittaen. Anna edellisen satsin aina sulaa joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Lisää kunnes kaikki sokeri on seassa. (jos sulaneet reunat ehtivät ruskettua tai jähmettyä, älä lisää niitä).
6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes vatkaimet massasta nostaessa saat ”marenkihuippuja” ja pyöritellessäsi marenkimassaa sormiesi välissä, et tunne sokerikiteitä.
7. Värjää & mausta. Kauho pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
8. Anna kuivua uunissa n. 40-60 minuuttiin. Varmista ettei marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.

VINKKI! Jos haluat kauniisti yksi tai monivärisiä marenkeja, tee se näin; aseta haluamasi tylla pursotin pussin päähän. Käännä pursotinpussi väärinpäin esimerkiksi ison limupullon tai viinpullon päälle (älä kokonaan että saat se käännettyä takaisin & tylla ei irtoa). Sivele haluamiasi väriaineita runsaasti pussin sisäpinnalle pystysuoraan. Käännä pussi varovaisesti oikeinpäin ja kauho marenkimassaa sen sisälle. Voit vielä painella pussia että väri tarttuu marenkiin.
Parhaiten värjäykseen sopii geelimäiset värit.

Tiedättekö joskus kun joku resepti on niin hyvä että harmittaa ettei itse keksinyt sitä? No tämä resepti on niin hyvä että ihan sama kuka sen keksi, onneksi se vain on olemassa!
Täytyy (nolona) myöntää että sokerin lisäämisen kuumana ei olisi KOSKAAN käynyt mielessänikään, mutta nyt en enää koskaan vaihda tyylistä pois. (Leipurin)hatunnostoni teille Meringue Girls, tämä resepti on mahtava.

-Dr.Sugar-

Kommentit (21)

  1. Anni

    Kiitos tästä ohjeesta!! Mulla ei meinaa koskaan tulla marengista sellaista, että nuo kohokuviot jäisi näkyviin, mutta tällä tyylillä onnistui hyvin!

    • Dr.Sugar

      Eipä kestä! Tämä on meilläkin ehdoton lemppari, millä onnistuu joka kerta! Kokeile joskus myös fariinisokerilla, niin saat marenkeihin ihanan paahteisen maun! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *