Oreomisu
Jos etsit THE juhannusherkkua, oreomisu saattaisi olla sinulle. Oreo-keksejä, espressolla maustettua mascarpone-moussea ja tuoreita mansikoita, ja valmista tulee kymmenessä minuutissa! Nam. Jos kahvin maku ei ole mieleesi, voit jättää sen pois ja jättää oreomisun keksien ja vaniljan makuiseksi. Me valmistimme meidän oreomisun kauniiseen tarjoiluastiaan, mistä sitä on helppo annostella lautasille.
Meidän muutto on nyt hoidettu ja päästiin vihdoin leipomaan uudessa keittiössä. Vaatii ehdottomasti totuttelua, sillä keittiö on paljon pienempi kuin edellinen. Mutta kyllä tähän tottuun ja ollaan kyllä blogiuramme aloiteltu huomattavasti pienemmässäkin keittiössä. Mutta oli keittiö sitten pikkuinen tai kesähelteet porottavat suoraan kotiisi, on tämä resepti juurikin hyvä sellaiseen. Ei vaadi uunia, nopea valmistaa ja maku on niin ihana.
Sellaista tällä kertaa. Oreomisu maistuu erityisesti oreoiden rakastajille. Kuten myös tämä viime kesäinen oreo-jäätelö, minkä teimme kummityttömme kanssa. Sekin resepti on helppo ja nopea valmistaa, ja jätski valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta, joten kauppalistakaan ei veny pitkäksi! Jotenkin kesäisin aina iskee pieni leivontalaiskuus ja tekee mieli tehdä yksinkertaisia leivottavia ja juomia. Näin ei tarvitse lämmittää asuntoa samalla kuin pistää uunin päälle! 😀
Jos juhannuksen makeat herkut on muutenkin vielä mietinnässä, kokeile vaikkapa perinteistä mansikkakakkua, raikasta sitruunajuustokakkua, mansikkamehua mansikan kannoista tai ihanaa ja helppoa mokkapalabritaa! Kaikki herkullisia reseptejä.
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
Oreomisu
Ainekset (8 annosta)
- 2 pkt
- oreo-keksejä
- 4 dl
- vispikermaa
- 400 g
- mascarponea
- 1 dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 rkl
- espressoa tai vahvaa kahvia
- Kostutus
- 1 dl
- maitoa
- 1 rkl
- espressoa tai vahvaa kahvia
- Koristelu
- + kaakaojauhetta
- + oreokeksejä
- + mansikoita
Tee näin:
- Valmista mascarponemousse vatkaamalla kermavaahto kuohkeaksi tomusokerin ja vaniljasokerin kera.
- Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä vahva kahvi (espresso toimii parhaiten). Jos jätät kahvin pois, voit lisätä vähän enemmän vaniljasokeria.
- Ota tarjoiluastia valmiiksi esille. Mittaa toiselle lautaselle kahvi ja maito. Dippaa oreot nopeasti siinä, ja nosta sitten tarjoiluastian pohjalle. Lisää sitten kerros kuorrutetta ja toista keksien ja kuorrutteen kanssa kunnes tarjoiluastia on täynnä (voit laittaa joukkoon myös tuoreita mansikoita). Nosta kylmään hetkeksi. Oreomisu on heti valmista syötäväksi, mutta jos annat sen tekeytyä jääkaapissa tunnin, on se mehukkaampaa.
- Tasoita pinta ja ripottele kevyt kerros kaakaojauhetta pinnalle. Tee pinnalle lusikalla tai haarukalla kuvioita. Lisää pinnalle haluamasi koristeet. Herkuttele.