Mokkapala-britakakku

mokkapalabritakakku

mokkapalakakku

Mokkapala-britakakku saattaa olla tämän loppukevään ja alkavan kesän hittiherkku. Ainakin meillä siis! Yhdistimme kaksi klassikkoa, mokkapalat sekä britakakun yhdeksi ihanaksi herkuksi ja kerrankin meillä on onnistunut mokkapalatuotos. Kuten tiedätte, meidän taloudessa se vaikein leivonnainen ei ole macaronsit tai tuulihatut, vaan ne perinteiset mokkapalat (eli mokapalat.. huoh!). Tässä kakussa maistuu ihana mokkainen suklaapohja, sen päällä oleva kevyen paahteinen marenki, mokkapalakuorrutteella maustettu kuohkea kerma sekä tottakai itse kuorrute! Koristelimme kakun marjoilla tuomaan pientä raikkautta makeuden sekaan. Myös hedelmät toimii tämän koristeena.

Tämä kakku on yllättävän helppo tehdä, kuten britakakun kuuluukin. Pohja paistetaan yhdellä kertaa, leikataan sopiviin paloihin ja kootaan kakuksi. Me jaoimme pohjan neljään osaan, mutta yleensä vain puolitamme ja teemme kaksikerroksisen britan. Me myös laitoimme mokkapalakuorrutetta sekä kakun sisälle (kuva alla) että pinnalle, taataksemme mahdollisimman mokkasuklaisen maun! Toimii törkeän hyvin!

mokkapalabritakakku

mokkapalabrita

Mokkapala-britakakku on aivan ihana herkkku, täytyy myöntää. Makeutta voit säädellä sillä miten paljon mokkapalakuorrutetta laitat mokkapalabritan sisälle ja pinnalle. Meidän britassa on pinnan lisäksi myös sisällä mansikoita tuomassa pientä raikkautta ja happoa. Myös vadelma ja passionhedelmä on mahtavia makeissa kakuissa tuomaan raikkautta. Koska britakakun pinnalla on marenkia, emme suosittele sitä tehtäväksi kovin ajoissa (voi kuitenkin tekeytyä hetken jääkaapissa). Pohjan voi tehdä etukäteen, mutta täyttäminen tulisi suorittaa mahdollisimman lähellä tarjoilua, jotta marengin koostumus pysyy rapsakkana. Mutta tämäkin vaihtelee vähän riippuen siitä miten kosteaa esimerkiksi jääkaapissa on.

Toivottavasti kokeilette tätä kakkua. Ja jos kokeilette, kommentoikaa alas mitä tykkäsitte tai tägätkää meidät niin löydetään teidän luomukset instagramissa tai (käyttäkää häsää #drsugar!) Kokeile myös sitä ihan tavallista britakakkua, löydät ohjeen täältä.

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Mokkapala-britakakku

Ainekset (12 annosta)

Taikina
180 g
voita (pehmeänä)
1½ dl
hienoa sokeria
4
keltuaista
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa/kahvia (lämpimänä)
Marenki
4
valkuaista
1 tl
sitruunamehua
2 dl
hienoa sokeria
Mokkapalakuorrute
75 g
voita
3/4 dl
kahvia
4 dl
tomusokeria
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Mokkasuklaakerma
4 dl
vispikermaa (vispattuna kuohkeaksi)
1 dl
mokkapalakuorrutetta (viileänä)
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
  2. Mittaa kulhoon voi ja sokeri ja vaahdota niistä vaalea, kuohkea vaahto. Lisää sitten joukkoon keltuaiset edelleen vatkaten.
  3. Lisää viimeisenä joukkoon sihdatut jauhot ja niiden jälkeen maito/kahvi ja kaavi sitten taikina pellille, levitä se tasaisesti lusikalla tai palettiveitsellä.
  4. Valmista marenkikerros vatkaamalla valkuaisia ja sitruunamehua kunnes niistä alkaa muodostua vaahto, lisää sitten sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun marenkivaahto on kuohkea ja siihen muodostuu huippuja, kaavi ja levitä se taikinan pinnalle.
  5. Paista pohjaa uunissa n.15-20 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Nosta jäähtymään pöydälle.
  6. Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi tai haluamaasi muotoon (me leikkasimme neljään osaan).
  7. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä kylmään.
  8. Mittaa kattilaan kaikki mokkapalakuorrutteen ainekset, anna sulaa kiiltäväksi kuorrutteeksi ja siirrä liedeltä. Ota kuorrutteesta 1dl sivuun pieneen kulhoon ja laita se viileään.
  9. Kun kuorrute on viilennyt, ota kermasta desi samaan kulhoon 1 dl kuorrutteen kanssa ja kääntele varovaisesti sekaisin. Lisää sitten tämä seos vaahdotetut kermavaahdon joukkoon ja kääntele. Älä ylisekoita. Maista ja lisää tarvittaessa kuorrutetta pieni määrä. Huom, on todella tärkeä että sekä kermavaahto että siihen lisättävä kuorrute on kylmiä, jotta kermavaahto ei lässähdä.
  10. Annostele täyte, kuorrute sekä marjoja kakkupohjan väliin sekä päälle ja koristele haluamillasi tyylillä. Viimeistele kuorrutteella.

Vinkki! Jos olet vähemmän makeiden herkkujen ystävä, lisää mokkapalakuorrutetta kermaan vain ½ dl ja tuo lisää makeutta lisäämällä kuorrutetta kakun väliin haluamasi määrä.

ruoka leivonta kakut makeat-leivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Kokeilin tätä ja hyvin toimi! Kuorrute oli tosin hirveän makeaa ja myös paksua, joten ensi kerralla kokeilen vähemmällä sokerilla.

    1. Kiva kuulla! Sokerin määrä on tosiaan makuasia! Me menimme tavallisen mokkapalakuorrutteen sokerimäärällä 🙂 Huomasimme myös että seuraavana päivänä kun kakku oli ”tekeytynyt” oli makeus hieman vähäisempää 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *