Kesäinen britakakku – Juhannuskalenteri luukku 8

kesäinenbritakakku

Britakakku on yksi resepti mikä meiltä on puuttunut blogista, vaikka sitä toivotaan kyllä tasaisen varmasti joka kesä. Juhannuskalenteria varten syntyi tämä herkullinen kesäinen britakakku. Meidän brita saa makunsa sitruunasta, mansikoista sekä passionhedelmistä. Kermavaahdon joukossa on muuta ruokalusikallinen ranskankermaa tuomassa makua ja jämäkkyyttä (halutessasi voit käyttää myös esimerkiksi maustettua rahkaa).

Kesäbritaan voit tottakai laittaa ihan mitä itse haluat joukkoon. Hyviä esimerkkejä voisi olla vaikka raparperi, persikat tai vadelmat. Me käytimme ihan hedelmää ja marjaa, mutta myös hillot ja marmeladit sopivat hyvin!

kesäinenbritakakku

kesäinenbritakakku

Kesäinen britakakku oli nyt toinen kakku juhannuskalenterissa, mutta lisää kakkuja on vielä tulossa. Huomasitteko tämän raparperi-valkosuklaajuustokakun kalenterin alusta? Tule meidän mukaan myös instagramin puolella @drjinna.

Kesäinen britakakku

Ainekset (12 annosta)

Taikina
180 g
voita (pehmeänä)
1½ dl
hienoa sokeria
4
keltuaista
1 tl
sitruunankuorta
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja/maizenaa
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
Marenkikerros
4
valkuaista
1 tl
sitruunamehua
2 dl
sokeria
Väliin + päälle
4 dl
vispikermaa
3 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2-3 rkl
ranskankermaa
+ hedelmiä, marjoja, hilloa
1 h 10 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
  2. Mittaa kulhoon voi ja sokeri ja vaahdota niistä vaalea, kuohkea vaahto. Lisää sitten joukkoon keltuaiset edelleen vatkaten. Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa noin teelusikallisen sitruunankuorta joukkoon.
  3. Lisää viimeisenä joukkoon sihdatut jauhot ja niiden jälkeen maito ja kaavi sitten taikina pellille, levitä se tasaisesti.
  4. Valmista marenkikerros vatkaamalla valkuaisia ja sitruunamehua kunnes niistä alkaa muodostua vaahto, lisää sitten sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun marenkivaahto on kuohkea ja siihen muodostuu huippuja, kaavi ja levitä se taikinan pinnalle.
  5. Paista pohjaa uunissa n.15-20 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Nosta jäähtymään pöydälle.
  6. Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi tai haluamaasi muotoon.
  7. Vaahdota kerma ja sokeri (huom! lisää sokeria oman maun mukaan) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen ranskankermaa tuomaan jämäkkyyttä.
  8. Annostele kerma sekä hilloa/marjoja kakkupohjan väliin sekä päälle ja koristele haluamillasi tyylillä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *