Macarons – täydellinen resepti

Moi!

Täydelliset macarons-leivokset. Kuka myöntää etsineensä niitä pitkään? Tällä ohjeella ja vinkeillä ne syntyy takuuvarmasti!

Nyt ehkä omasta mielestä onnistuneimpien macarons-leivosten pariin. Alkuperäinen ohje (ja muutenkin iso avustus!) ystävältämme Kakkukatrilta, kiitos Katri<3. Mutta pienellä Dr.Sugar-viboilla ja twistillä 🙂 Kuoret saivat ihanan värjäyksen ja matkasivat kohti omistajaansa, Annia 🙂 Lisää juhlista mihin nämä macaronsit matkasivat täältä.

Macarons-ohje;

200 g mantelijauhetta (n.4 dl)
200 g tomusokeria (n.3,3 dl)
140 g valkuaisia (n. 4 L -koon kananmunan valkuaista)
25 g sirosokeria (n.2 rkl)
60 g vettä (4 rkl)
200 g  sokeria (n. 2 1/3 dl)


Jos teet kuvioituja macaronseja, aloita maalaamalla pussi;


Jos haluat kauniisti yksi tai moniraidallisia/värisä macaronseja tee se näin; aseta haluamasi tylla pursotin pussin päähän. Käännä pursotinpussi väärinpäin esimerkiksi ison limupullon tai viinpullon päälle (älä kokonaan että saat se käännettyä takaisin & tylla ei irtoa). Sivele haluamiasi väriaineita runsaasti pussin sisäpinnalle pystysuoraan. Käännä pussi varovaisesti oikeinpäin ja kauho macaronmassaa sen sisälle. Voit vielä painella pussia hellästi että väri tarttuu taikinaan.
Parhaiten värjäykseen sopii geelimäiset värit.1. Siivilöi tomusokeri & mantelijauhe yhteen. Parhaimman lopputuloksen saat jos toistat tämän muutaman kerran tai hienonnat jauheet monitoimikoneella.
2. Laita puolet valkuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaiset (yleiskoneella tai sähkövatkaimella) jämäkäksi marenkivaahdoksi lisäämällä vatkauksen aikana valkuaisten joukkoon 25g sirosokeria.
3. Laita vesi ja 200g sokeria kattilaan ja keitä seos 120 asteiseksi.
4. Kaada 120-asteinen sokerivesi ohuena nauhana marenkivaahdon joukkoon koko aika kunnolla vatkaten.
5. Jatka seoksen vatkaamista kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa loput valkuaiset sellaisenaan sekä manteli-tomusokeriseos yhteen. Voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon väriaineen. Laitoimme itse ripauksen valkoista väriainetta, jotta saimme macaronseista vaaleampia.
6. Marenkiseoksen jäähdyttyä kädenlämpöiseksi, voit sekoittaa sen manteli-tomusokeriseokseen. Lisää ensin pieni määrä marenkia, kääntele se joukkoon ja sitten lisää loput. Halutun värituloksen aikaansaamiseksi voit vielä lisätä väriä jonkin verran.
7. Kääntele seokset toisiinsa huolellisesti nuolijaa apuna käyttäen, oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana. 
8. Kauho macaronmassa pursotinpussiin missä on pyöreä tylla. Pursota massaa kevyesti öljytylle pellille haluamasi kokoisiksi macaronseiksi. 
9. Anna kuorien ”kuivua” vähintään 30(-60min) minuutin ajan. Kokeile kuoren pintaa, jos se on kuiva, se on valmis uuniin.
10. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa tai tavallisella uunilla 140 asteessa 15-20 min. Kuoret ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.


VINKIT! 

1. Valitse kaupasta hienoin mantelijauhe. Älä valitse sellaista missä on kuoria seassa!
2. Käytä värjäämiseen geelimäisiä tai jauhemaisia värejä, ne eivät pilaa taikinan koostumusta.
3. Ennen kuin alat pursottamaan macaronseja pellille, lusikoi pellille pieni testikuori ja katso laskeutuuko massa. Jos kuoreen jää huippu, sekoita massaa vielä muutaman kerran ympäri.
4. Kuorien kuivattaminen (ns. kuorettaminen) on tärkeä vaihe, sillä vain tarpeeksi kauan kuorettuneihin macaronseihin tulee ”jalka”.
5. Uunien tehoissa on eroja! Joten älä pelkää kokeilla omaa uuniasi ja löytää oikea teho, siihen voi mennä muutama kerta!
6. Voit pakastaa pelkkiä kuoria tai jopa täytetyt macaronsit. Ne säilyvät hyvinä pitkään. Ota ne sulamaan n. 30 minuuttia ennen tarjoilua!
7. Lämpömittari ja elintarvikevaaka, hanki ne, ostos kannattaa!

Näissä macarons-leivoksissa oli muuten täytteenä ihana vaniljainen buttercream ja osassa buttercreamiin oli sekoitettu herkullista ruusuvettä!

Menestystä kaikille macaronsien valmistamiseen 🙂

Ja jos onnistutte tällä reseptillä ja satutte kuvaamaan onnistuneet macaronsinne, lisätkää ne instagramiin #macaronbaari hashtagilla varustettuna, niin me ja Katri nähdään tuotoksianne ja luvallanne jaamme kuvia kanavillamme! 🙂


-Dr.Sugar-

Kommentit (29)
  1. Hei! Olisi ehkä vähän hölmö kysymys kohdasta numero viisi: pitääkö ne loputkin valkuiset vatkata kunnolla vaahdoksi? 🙂

    1. Ei. Ne lisätään sellaisenaan 🙂

    2. Okei, kiitos! täytyypä testata tätä reseptiä. Ikinä en ole saanut kunnon "pulleita" kuoria 🙂

  2. Kanelitytön kakkuparatiisi
    18.6.2016, 09:45

    Täytyypä laittaa tämä resepti talteen! Ihanan näköisiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *