Macarons – täydellinen resepti

Täydelliset macarons-leivokset. Kuka myöntää etsineensä niitä pitkään? Itsellä kesti pitkään opetella macarons-leivosten salat, mutta nyt ne alkaa olla jo rutiinia! Jos siis macaronsien teko epäilyttää, älä huoli, tällä ohjeella (italialainen tekniikka) ja listaamillamme vinkeillä täydelliset macaronsit syntyvät takuuvarmasti! Ihan ensi alkuun kuitenkin kannattaa opetella oman uunin lämpötilat näiden paistamiseen, sillä ne vaihtelee uuneittain paljonkin!

Nyt ehkä omasta mielestä onnistuneimpien macarons-leivosten pariin. Alkuperäinen ohje ystävältämme Kakkukatrilta, kiitos Katri<3. Mutta tietenkin pienillä Dr.Sugar-viboilla ja twisteillä 🙂

macarons

macarons


VINKIT! 

1. Valitse kaupasta hienoin mantelijauhe. Älä valitse sellaista missä on ruskeita kuoria seassa!
2. Käytä värjäämiseen geelimäisiä tai jauhemaisia värejä, ne eivät pilaa taikinan herkkää koostumusta, kuten nestemäiset voivat.
3. Ennen kuin alat pursottamaan macaronseja pellille, lusikoi pellille pieni testikuori ja katso laskeutuuko massa. Jos kuoreen jää huippu, sekoita massaa vielä muutaman kerran ympäri.
4. Kuorien kuivattaminen (ns. kuorettaminen) on tärkeä vaihe, sillä vain tarpeeksi kauan kuorettuneihin macaronseihin tulee “jalka”. Kuorettamiseen menevä aika riippuu pitkälti keittiön kosteudesta, esimerkiksi kesällä kuivumiseen voi mennä tuplasti se aika mitä talvella. Kokeile macaronsin reunaa hellästi sormella, jos macarons on kuivunut ja sitä ei tartu sormeen, on se hyvä!
5. Uunien tehoissa on eroja! Joten älä pelkää kokeilla omaa uuniasi ja löytää oikea teho, siihen voi mennä muutama kerta!
6. Voit pakastaa pelkkiä macarons-kuoria tai jopa täytetyt macaronsit. Ne säilyvät hyvinä pitkään jos ne ovat pakattu huolellisesti. Ota ne sulamaan n. 30 minuuttia ennen tarjoilua!
7. Lämpömittari ja elintarvikevaaka ovat lähes välttämättömiä, hanki ne, ostos kannattaa!

Näissä kauniisti värjätyissä macaron-leivoksissa oli muuten täytteenä ihana vaniljainen buttercream ja osassa buttercreamiin oli sekoitettu herkullista ruusuvettä!

Jos kaipaat vielä lisävinkkejä macaronsien leivontaan, kurkkaa täältä.

macarons

macarons

macarons

Menestystä kaikille macaronsien valmistamiseen ja kysykää ihmeessä jos jokin askarruttaa, vastaamme mielellämme 🙂 Ja jos haluatte vielä lisäksi inspiraatiota makuvaihtoehtoihin, kurkatkaa esimerkiksi nämä herkulliset vanilja-kardemumma macaronsit tai nämä hauskat oreo-macaronsit!

Jos teitä kiinnostaa opetella macaronsien saloja kurssilla, ilmoittelemme aina välillä blogin instagramissa tulevista kursseista ja workshopeista. Seuraa meitä täällä!

Macarons-leivokset

Ainekset (40 annosta)

200 g
mantelijauhetta
200 g
tomusokeria
140 g
valkuaisia (n.4 L-koon valkuaista)
25 g
sirosokeria (n. 2 rkl)
60 g
vettä
200 g
hienoa sokeria (n. 2 1/3 dl)
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

1. Siivilöi tomusokeri & mantelijauhe yhteen. Parhaimman lopputuloksen saat jos toistat tämän muutaman kerran tai hienonnat jauheet monitoimikoneella.
2. Laita puolet valkuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaiset (yleiskoneella tai sähkövatkaimella) jämäkäksi marenkivaahdoksi lisäämällä vatkauksen aikana valkuaisten joukkoon 25g sirosokeria.
3. Laita vesi ja 200g sokeria kattilaan ja keitä seos 120 asteiseksi.
4. Kaada 120-asteinen sokerivesi ohuena nauhana marenkivaahdon joukkoon koko aika kunnolla vatkaten.
5. Jatka seoksen vatkaamista kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa loput valkuaiset sellaisenaan sekä manteli-tomusokeriseos yhteen. Voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon väriaineen. Laitoimme itse ripauksen valkoista väriainetta, jotta saimme macaronseista vaaleampia.
6. Marenkiseoksen jäähdyttyä kädenlämpöiseksi, voit sekoittaa sen manteli-tomusokeriseokseen. Lisää ensin pieni määrä marenkia, kääntele se joukkoon ja sitten lisää loput. Halutun värituloksen aikaansaamiseksi voit vielä lisätä väriä jonkin verran.
7. Kääntele seokset toisiinsa huolellisesti nuolijaa apuna käyttäen, oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana.
8. Kauho macaronmassa pursotinpussiin missä on pyöreä tylla. Pursota massaa kevyesti öljytylle pellille haluamasi kokoisiksi macaronseiksi.
9. Anna kuorien “kuivua” vähintään 30(-60min) minuutin ajan. Kokeile kuoren pintaa, jos se on kuiva, se on valmis uuniin.
10. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa tai tavallisella uunilla 140 asteessa 15-20 min. Kuoret ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.

 

Huom!

Jos haluat kauniisti yksi tai moniraidallisia/värisä macaronseja tee se näin; aseta haluamasi tylla pursotin pussin päähän. Käännä pursotinpussi väärinpäin esimerkiksi ison limupullon tai viinpullon päälle (älä kokonaan että saat se käännettyä takaisin & tylla ei irtoa). Sivele haluamiasi väriaineita runsaasti pussin sisäpinnalle pystysuoraan. Käännä pussi varovaisesti oikeinpäin ja kauho macaronmassaa sen sisälle. Voit vielä painella pussia hellästi että väri tarttuu taikinaan.
Parhaiten värjäykseen sopii geelimäiset värit.

ruoka leivonta makeat-leivonnaiset keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (31)
  1. Hei! Olisi ehkä vähän hölmö kysymys kohdasta numero viisi: pitääkö ne loputkin valkuiset vatkata kunnolla vaahdoksi? 🙂

    1. Ei. Ne lisätään sellaisenaan 🙂

    2. Okei, kiitos! täytyypä testata tätä reseptiä. Ikinä en ole saanut kunnon "pulleita" kuoria 🙂

  2. Kanelitytön kakkuparatiisi
    18.6.2016, 09:45

    Täytyypä laittaa tämä resepti talteen! Ihanan näköisiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *