Täydellinen mansikkakermakakku – Juhannuskalenteri luukku 14

mansikkakermakakku

Kesän ja samalla myös juhannuksen suosituimpiin herkkuihin täytyy kuulua täydellinen mansikkakermakakku. Ihana yhdistelmä pehmeää sokerikakkupohjaa, hilloa, tuoreita kotimaisia mansikoita ja kermavaahtoa tekee tästä kakusta monen suosikin. Perinteisessä mansikkakermakakussa parasta on myös se, että sen ei tarvitse olla täydellisen näköinen, koska se maistuu niin hyvältä!

Meidän kakussamme on tuoreita mansikoita, joten emme laittaneet kiillettä ollenkaan. Jos kuitenkin käytät pakastemansikoita tai säilytät kakkua päivää pidempään jääkaapissa, suosittelemme tekemään kiilteen pinnalle. Me emme myöskään halunneet pursottaa kermaa reunoille, vaan pidimme kakun mökkityyliin sopivana! Mutta tehkää te kakusta juuri sellainen kuin haluatte! 🙂

täydellinenmansikkakermakakku

täydellinenmansikkakermakakku

Aiotteko te tehdä kesällä mansikkakermakakkua? Vai onko ensimmäiset kakut jo korkattu? Jos haluatte vähän perinteisestä poikkeavamman kakun, mansikkainen kakku irish creamilla on kokeilemisen arvoinen! Huomenna on muuten vuorossa herkullinen hävikkiresepti joka jää meille ehdottomasti käyttöön! Huomiseen!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Täydellinen mansikkakermakakku

Ainekset (20 annosta)

Kakkupohja (lasitekniikalla)
4
kananmunaa lasiin
hienoa sokeria (lasiin)
vehnäjauhoja (lasiin)
perunajauhoja (lasiin)
1 tl
leivinjauhetta
Väliin ja pinnalle
6 dl
vispikermaa
3 rkl
hienoa sokeria (/oman maun mukaan)
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
mansikkahilloa
+reilu litra mansikoita
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa tai voitele 22-24 senttinen kakkuvuoka leivinpaperilla/voilla reunoilta ja pohjasta.
  2. Ota esiin kolme saman kokoista lasia. Mittaa ensimmäiseen lasiin neljä kananmunaa, ja toiseen lasiin saman verran sokeria tilavuuteen nähden ja kolmanteen saman verran jauhoja tilavuuteen nähden, itse laitoimme 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja. Mittaa jauhojen joukkoon vielä 1 tl leivinjauhetta. Eli kaikissa kolmessa lasissa tulisi vierekkäin aseteltuna olla saman verran aineksia.
  3. Laita kananmunat ja sokeri vaahdottumaan kuohkeaksi. Vaahto on valmista kun voit vaahtoon jää kuvioita jos valutat vispilöillä vaahtoa pinnalle.
  4. Kääntele varovaisesti vaahdon joukkoon sihdatut jauhot ja kaada sitten taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kokeille kypsyyttä hammastikulla (älä kuitenkaan turhaan availe uunin luukkua, varsinkaan paiston alussa). Anna valmiin kakun jäähtyä hetki vuoassa ja irroita sitten varoivaisesti. Anna jäähtyä kokonaan.
  5. Vaahdota kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  6. Aloita kakun kasaaminen kostuttamalla ensimmäinen kakkupohja sokerivedellä/maidolla tai mehulla. Levitä sitten pohjalle hilloa ja sitten kermavaahtoa. Pilko väliin vielä tuoreita mansikoita. Toista seuraavassa kerroksessa.
  7. Kostuta ylintä kerrosta vähän enemmän ja peitä pinta lopulla kermavaahdolla. Voit päättää haluatko kermaa koko kakun pinnalle vai pelkästään pinnalle. Viimeistele tuoreilla mansikoilla.

Huom, voit tehdä samalla tekniikalla eri kokoisia pohjia, vaihtele vain kananmunien määrää!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *