Helppo oreo-jäätelö

helppo oreo-jäätelö

Helppo oreo-jäätelö valmistuu vain kolmesta ainesosasta; vispikermasta, kondensoidusta maidosta sekä tietenkin oreo-kekseistä. Tehtiin tätä kuun alussa kummitytön kanssa ja herkuteltiin seuraavana päivänä hellettä viilentämään. Tällä reseptillä voit tehdä jäden myös mistä tahansa muusta keksistä, esimerkiksi kaurakekseistä sekä pipareista tulee varsin herkullinen jäätelö. Myös minttuisista oreoista tulee ihana, vähän raikkaampi versio tästä. Tämän jäätelön tekemiseen ei tarvitse jäätelökonetta eikä jätskiä tarvitse sekoitella pakastuksen aikana. Kondensoitu maito hoitaa jäätymisen niin, että jäätelöön ei muodostu jäisiä kristalleja. Jos puolestaan haluat laittaa tälläiseen helppoon jäätelöön marjoja tai hedelmiä, lisäisin myös ruokalusikallisen glukoosisiirappia estämään kiteytymistä.

Tuntuu että tämä kesä on mennyt hirveän nopeasti ja pian saakin jo laittaa villasukat jalkaan ja alkaa puuhailemaan joka syksyisen projektin, eli joulukalenterin parissa. Älkää hätääntykö vaikka mainitsin jo joulun! Itse vaan täytyy aina aloitella ajoissa, että saa kaikki 24 julkaisua valmiiksi ajallaan! Vielä ehditään loppukesän ja syksyn reseptejä sitä ennen toteuttaa. Ja hei, onhan halloweenkin matkan varrella. Ensi viikolla puuhastellaan mustikkareseptien parissa, mitä moni teistä onkin jo ehtinyt toivomaan!

helppo oreo-jäätelö

Suosittelemme kokeilemaan tätä jädeä. Helppo oreo-jäätelö on semmoinen herkku, jonka valmistaminen onnistuu ihan jokaiselta. Jos kaipaat lisää jätskireseptejä, suosittelemme lämmöllä testaamaan nämä pehmoiset nutellapuikot sekä näitä smoothiepuikkoja. Ja jos juuri oreot kutkuttaa makuhermojasi, testaa nämä helpot oreopurkit. 

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Helppo oreo-jäätelö

Ainekset

6 dl
vispikermaa
1 prk
kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
1 pkt
oreoita (n.154g)
6 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

1. Aloita murskaamalla oreot blenderissä tai pussissa kaulimella. (Jos haluat jäätelöstä kevyemmän, poista ensin keksien täyte, sillä se on melko tuhtia.)
2. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kondensoitu maito edelleen vatkaten. Lisää viimeisenä oreomuru, sekoita huolella sekaisin ja kaada sitten jäde pakastuksen kestävään astiaan.
3. Voit vielä koristella pinnan ylimääräisellä oreomurulla. Kelmuta astia ja laita pakkaseen yön yli/vähintään kahdeksan tunnin ajaksi.
4. Kaavi jädestä palloja ja herkuttele!

Vinkki! Tällä reseptillä onnistuu myös muut keksijäätelöt. Jouluisin esimerkiksi pipareista tulee herkullinen jäätelö.

ruoka leivonta jaatelo jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *