Smoothiepuikot

Smoothiepuikot

smoothiepuikot

Kun kyselimme toiveitanne jäätelöresepteistä instagramissa, niin moni toivoi terveellisiä jäätelöpuikkoja jotka sopii myös lapsille! Päätimme tehdä helpot ja herkulliset smoothiepuikot, jotka valmistuu nopeasti blenderissä ja maistuu silti niin hyvältä! Puikkojen pohja on banaanista, mutta mauksi voi valita omia suosikkimarjojaan. Me käytimme vadelmaa ja mustikkaa, mutta esimerkiksi mansikka toimii yhtä hyvin!

smoothiepuikot

smoothiepuikot

smoothiepuikot

Tällä smoothiepuikkojen reseptillä voi muuten tehdä myös hedelmäisiä versioita vaihtamalla marjat omiin suosikkihedelmiisi, esimerkiksi ananakset, mangot ja persikat toimii loistavasti! Suosittelemme myös testaamaan näitä herkullisia mangopuikkoja! Näitä smoothiepuikkoja on muutenkin todella helppo soveltaa, esimerkiksi vaihtamalla jogurtin kasvivaihtoehtoihin (soija / kaura / kookos).

Mukavaa keskiviikkoa ja koittakaahan jaksaa helteillä (vaikka sitten smoothiepuikkojen voimalla)!

Marjaiset smoothiepuikot

Ainekset (6 annosta)

2
banaania
2½ dl
haluamiasi marjoja
2 dl
maustamatonta jogurttia (turkkilainen/kreikkalainen käy myös)
½ dl
haluamaasi maitoa
2 rkl
hunajaa
4 h 05 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele jäätelöpuikkomuotit (myös silikoniset muffinivuoat käy) ja ota tikut valmiiksi esille.
  2.  Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen, hurauta tasaiseksi massaksi ja kaada tasapuolisesti jäätelöpuikkomuottien kesken.
  3. Peitä jäätelömuotit kelmulla tai foliolla, tee pienet reiät ja työnnä tikut pystyyn smoothiepuikkoihin. Nosta pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  4. Irroita valmiit puikot pitämällä muotteja muutaman sekunnin kuuman veden alla ja vetämällä hellästi! Nauti!

VINKKI! Jos haluat puikoista vegaaniset versiot korvaa maitotuotteet kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla ja hunaja esimerkiksi agavesiirapilla tai kookosnektarilla.

ruoka jaatelo leivonta jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *