Margaritakeksit
Margaritakeksit. Niin just ne drinkin makuiset (ei siis margherita kuten pizza)! Näissä kekseissä maistuu raikas lime, ripaus suolaa sekä tottakai tequila! Tequila jättää jälkeensä pienen maun, vaikka itse alkoholi haihtuukin taikinasta uunissa. Jos kuitenkaan et halua käyttää tequilaa, voit käyttää sen sijaan limemehua taikinan joukossa. Nämä keksit ovat murokeksimäisiä, eli ihanan rapeita ja mureita. Makunsa puolesta nämä sopii pikku naposteltavaksi tai dipattavaksi kahviin tai teehen. Tai miksi näitä ei nauttisi margaritan kanssa!
Tänään juhlitaan Cinco de Mayoa Meksikossa sekä Yhdysvalloissa ja sen pohjalta mekin nämä margaritasta inspiroituneet limekeksit valmistimme. Margaritasta puheen ollen löydät tänään ihanan ananas-margaritan ohjeen Sweet Food O’Mine blogista Sarin valmistamana. Tämä on jo meidän kolmas yhteistyö drinksujen ja leivottavien tiimoilta. Voit kurkata edelliset reseptit, eli trooppiset kuppikakut ja bahama mama driksun, sekä persikkavaahtikset ja bellini drinkin painamalla reseptejä. Kiitos Sari taas hauskasta yhteistyöstä!
Kannattaa ihmeessä ottaan testiin nämä margaritakeksit. Näitähän voi leipoa vaikka tulevana äitienpäivänä! Jos kaipaat lisää limeherkkuja, kokeile helppoa limejuustokakkua tai näitä pannareita limellä maustettuna. Ja ennen kuin joku ehtii kysymään, kyllä, näitä voi maustaa myös sitruunalla! Ja varmasti tulee aivan yhtä herkullisia. Itse halusimme tällä kertaa kunnioittaa margaritan juuria ja pysytellä limessä, vaikka olemmekin vahvasti team sitruuna yleensä ja AINA!
Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna
Margaritakeksit
Ainekset (30 annosta)
- 150 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 2 dl
- hienoa sokeria
- 1
- limen kuoriraaste
- 1
- iso kananmuna
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- limemehua tai tequilaa
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- Pyörittelyyn
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 2 tl
- karkeaa merisuolaa/sormisuolaa
Tee näin:
- Mittaa voi ja sokeri kulhoon tai yleiskoneeseen. Vaahdota vatkaimilla kuohkeaksi, pehmeäksi vaahdoksi. Lisää limeraaste ja sitten kananmuna koko aika sekoittaen. Lisää limestä vain tumma kuori, eikä lainkaan vaaleaa osaa mikä on kitkerää.
- Lisää sitten joukkoon vanilja sekä limemehu/tequila. Tequila haihtuu uunissa, joten keksit itsessään ovat alholittomia, mutta tequila tuo margaritan makua.
- Lisää viimeisenä jauhot kahdessa erässä, sekoittaen vain kunnes taikina muodostuu ja saat siitä muodostettua pallon. Ylivatkatusta taikinasta tulee sitkeitä keksejä, mureiden sijaan.
- Muodosta taikinasta pallo ja jaa se kahtia. Pyöritä sitten käsillä taikinapalloista pötkylä (noin tuorekurkun paksuinen). Siirrä taikinapötköt hetkeksi sivuun.
- Sekoita sokeri ja suola keskenään. Levitä pöydälle kaksi kelmupalaa ja sirota niiden pinnalle tasaisesti sokeri-suolaseos. Pyörittele sitten taikinapötköt seoksessa painaen hieman että seos tarttuu. Kieritä sitten taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Voit myös tehdä taikinan edeltävänä päivänä.
- Kun taikina on viilennyt, leikkaa pötköstä vajaan sentin palasia ja nosta pellille. Paista 165 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes keksien pinta on kiinteä ja pohja saanut kevyesti kullanruskean sävyn. Nosta valmiit keksit ritilälle tai lautaselle jäähtymään.
Nauti keksit viikon sisällä valmistamisesta.