Persikkavaahtokarkit

persikkavaahtokarkit

Tämän pääsiäisen herkkupöydässä meillä on paraatipaikalla nämä persikkavaahtokarkit. Ihanat maukkaat ja pumpulin pehmoiset vaahtikset peittoaa kaupan omat helposti. Ja koska ollaan vähän ekstroja, näissä persikkavaahtokarkeissa maistuu hedelmien lisäksi kuohuviini! Ja kuohuviinin maku näissä on täysin vapaaehtoinen. Sen saa lisättyä aromilla tai tekemällä vaahtikset kuohuviiniin. Vaahtikset ovat kuitenkin holittomia, sillä alkoholi haihtuu pois sokeriliemen keitossa. Vaahtokarkit saivat inspiraation bellini-drinksusta, mihin löydät reseptin Sweet Food O’Mine Sarin loihtimana. Viimeksi Sari loihti ihanan bahama-mama drinksun ja me samaan tyyliin ihania trooppisia kuppikakkuja. Tällä kertaa syntyivät nämä bellini-vaahtikset!

Ollaan aikaisemmin tehty kirpeitä omenavaahtiksia, mutta tämän reseptin pohjaa käyttäen loihdit vaahtokarkkeja melkein jokaisesta hedelmästä ja marjasta. Iso suositus vadelmalle tai passionille! Mitä voimakkaampi maku hedelmässä tai marjassa on, sen voimakkaammin se maistuu vaahtiksissakin, joten ihan miedoimmista ei vaahtiksia kannata kokeilla. Myöskään banaani ei koostumuksensa takia onnistu ihan yhtä hyvin (mutta ollaan kyllä kehitelty tätä, vielä ei olla onnistuttu).

persikkavaahtokarkit

persikkavaahtikset

Nämä persikkavaahtokarkit ovat aivan ihania. Ja me ollaan tarkkoja vaahtiksien kanssa! Koostumus ja maku näissä kotitekoisissa on niin paljon miellyttävämpi kuin kaupan omissa, että on vaikea palata niiden pariin. Nämä vaahtikset sopii täydellisesti näin pääsiäisen herkutteluun, mutta myös kaikkiin muihin kevään ja kesän juhliin. Kiitos myös Sarille ihanasta bellini-drinksun ohjeesta. Mitähän herkkua me seuraavaksi keksimmekään… hihi!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Persikkavaahtokarkit

Ainekset (30 annosta)

200 g
persikkasosetta
25 g
liivatejauhetta
150 ml
vettä
350 g
glukoosisiirappia
250 g
hienoa sokeria
1-2 tl
sitruunahappoa
1-2
pisaraa kuohuviiniaromia (valinnainen)
2 dl
tomusokeria
1 rkl
maissitärkkelystä/perunajauhoja
6 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele 20x20cm uuni-tai kakkuvuoka vuoraamalla sen leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi öljyllä huolellisesti sekä pohjalta että reunoilta.
  2. Yhdistä persikkasose liivatejauheen kanssa pienessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Mittaa paksupohjaiseen, isoon kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi ja sitten vielä sokeri. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille, ettei sokeriliemi pääse kiteytymään.
  4. Lämmitä sokerilientä kunnes se saavuttaa 115 asteen lämpötilan. Laita sitten persikka-liivateseos mikroon ja lämmitä sitä kunnes se pehmenee. Laita se sitten yleiskoneeseen vatkautumaan tai vatkaa käsivatkaimilla.
  5. Jatka sokeriliemen lämmittämistä kunnes se saavuttaa 128 asteen lämpötilan. Siirrä heti pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana persikka-liivateseoksen joukkoon. Lisää halutessasi oranssia/keltaista väriainetta. Jatka vatkaamista kunnes seos on vähän jäähtynyt ja kuohkea. Lisää ihan lopussa haluamasi määrä sitruunahappoa tuomaan kirpeyttä. Aloita puolesta teelusikallisesta ja maista massaa. Voit lisätä tässä vaiheessa myös kuohuviiniaromin.
  6. Kaada kuohkea vaahtokarkkimassa valmisteltuun vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuuden tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  7. Sekoita tomusokeri ja maissijauhe yhteen (voit tässä vaiheessa vielä lisätä 1 tl sitruunahappoa kuorrutteen joukkoon jos kaipaat lisäkirpeyttä).
  8. Tomuta vaahtokarkkilevyn pinta. Irrota sitten vaahtokarkkimassa vuoasta. Öljyä sakset tai veitsi ja leikkaa vaahtokarkkimassasta haluamasi kokoisia paloja. Pyörittele ne kuorrutejauheessa ja tarjoile tai pakkaa lahjaksi.

Huom! Jos haluat aromin sijasta käyttää oikeaa kuohuviiniä, korvaa 2/3 reseptin vedestä kuohuviinillä.

ruoka makeiset leivonta naposteltavat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *