Sitruunapannukakut

sitruunpannukakut

sitruunapannukakut

Nyt kun viettää enemmän aikaa kotona, on ollut aikaa valmistaa arkiaamunakin herkkuaamiaisia. Viime viikolla herkuttelimme näillä raikkailla sitruunapannukakuilla, jotka maistuu ihan keväältä! Sitruunapannukakut tarjoillaan tomusokerin ja siirapin/hunajan kera, mutta jos haluat panostaa hillot, kermavaahto ja tuoreet marjat sopivat näiden kanssa loistavasti! Jos haluat kokeilla jotain erilaista, kokeile meidän hauskoja mikropannukakkuja!

Raikkaan sitruunaisen makunsa puolesta sitruunapannukakut sopii täydellisesti myös pääsiäisen herkutteluihin. Jos kaapista ei löydy sitruunaa, voit tehdä nämä ilmankin tai korvata sitruunan reseptissä vaikkapa limellä tai appesiinilla.

sitruunapannukakut

sitruunapannarit

Piristä sun aamua näillä pannareilla tällä viikolla ja muista tägätä meidät @drjinna jos jaat kuvat instagramissa! Helppoa, herkullista ja niin keväistä syötävää. Ja ihan hyvä vaihtelu sille ainaiselle ruisleivälle tai kaurapuurolle. Välillä saa herkutella heti aamusta (varsinkin just sellaisina aikoina kun juuri nyt…)!

Aurinkoista ja keväistä viikkoa kaikille!

Sitruunapannukakut

Ainekset (15 annosta)

1 dl
hienoa sokeria
2 rkl
voita sulana (eli n.30g)
2½ dl
maitoa
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja (enemmän jos taikina tuntuu löysältä)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
sitruunankuorta
25 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Mittaa sokeri ja voi kulhoon ja sekoita keskenään.
  2. Lisää joukkoon maito ja kananmunat. Sekoita kunnolla.
  3. Lisää sitten kuivat aineet sihdaten ne seoksen joukkoon, vatkaa niin ettei taikinaan jää klimppejä. Jos taikina tuntuu ohuelta, voit lisätä vähän jauhoja. Pannukakkutaikina on yleensä huomattavasti kuohkeampi kuin lettutaikina.
  4. Lisää vielä sitruunamehu-ja raaste. Sekoita vain niin että ne sekoittuvat joukkoon.
  5. Paista kuumalla pannulla. Teimme itse noin ½dl kokoisia pannukakkuja. Paista kunnes paistamattomalle puolelle muodostuu paljon pieniä kuplia ja se vähän kiinteytyy, käännä sitten ja paista kullanruskeaksi. Tarjoile tomusokerin, siirapin/hunajan, hillon, kermavaahdon ja/tai marjojen kera!
Kommentit (2)
  1. Iina / MouMou
    17.4.2020, 08:27

    Ooh, näitähän me tehdään viikonloppuna! <3

    http://moumou.fi

    1. IIIISO IIIIIIIIIISO suositus! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *