Dr. Sugar
Dr. Sugar

Helppo ja nopea limejuustokakku

Meiltä on monesti toivottu reseptiä helppoon ja nopeaan limejuustokakkuun. Ja tässä tulee nyt luottoreseptimme. Tähän reseptiin tulee tuoreen limen lisäksi limecurdia, mikä maustaa kakusta nopeasti ja tehokkaasti raikkaan ja vastustamattoman makuisen! Jos lähikaupastasi ei löydy limecurdia, voit tehdä sitä tällä reseptillä.

Tämän kakun voit toki tehdä muillakin curdeilla maustettuna. Sitruuna tai vadelma toimii todella hyvin juustokakun muodossa! Voit tehdä kakun myös 24cm vuokaan, joko isompana satsina tai vaihtoehtoisesti jättäen kakun vähän matalammaksi. Pinnallehan sopisi kauniisti myös kiille tai sveitsiläinen marenki kauniisti paahdettuna!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Limejuustokakku (20-22cm vuokaan)

Ainekset
( 10 Annosta )

175 g
kaurakeksejä
50 g
sulaa voita
5 dl
vispikermaa
400 g
tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
1-1½ dl
tomusokeria
1 prk
limecurdia (n.340g)
1-2
limen kuoriraaste
5
liivatelehteä
+koristeeksi limeä, valkosuklaata tms
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Vuoraa 20-22cm irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta leivinpaperilla tai reunakalvolla. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja sen jälkeen tomusokerittaa reunat. Laita samalla liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2.  Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi, lisää joukkoon sula voi ja sekoita huolella. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa kun teet juustokakkumassan.
  3. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon limecurd ja tuore limeraaste, sekoita tasaiseksi käsivatkaimella, siivilöi joukkoon vielä tomusokeri ja sekoita se joukkoon. Siirrä sivuun.
  4. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi (ei kovaksi).
  5. Nosta liivatteet vedestä kattilaan (älä purista vesiä pois, jotta liivateseokseen ei tarvitse lisätä nestettä) ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
  6. Kääntele viimeisenä juustoseoksen joukkoon pehmeä kermavaahto. Kun massa on sekaisin, kaada se keksiseoksen päälle ja tasoita lusikalla tai palettiveitsellä.
  7. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi.
  8. Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta ja koristele haluamillasi koristeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *