Lemon curd mikrossa – mikroleivontaa

lemon curd

lemon curd

Lupasimme teille enemmän sitruunareseptejä ja tässä tulee! Samalla tulee myös vuoden ensimmäinen mikroleivontaresepti! Lemon curd on ihanaa, ja tällä kertaa valmistimme sen nopeasti mikrossa hurautellen! Tästä tuli ihanan raikasta ja herkullista (ja meidän makuumme parempaa kuin valmis…). Vielä pitäisi keksiä mihin tämän käyttää! Onko ideoita? Voitte ehdottaa meille reseptejä toteutettavaksi helpoiten täällä.

lemon curd

Emme ole vielä testanneet, mutta luulisimme että tällä ohjeella curd onnistuu muistakin kauden sitrushedelmistä! Ainakin limestä sekä appelsiinista (silloin myöskin veriappelsiinista)! Jos curdien lisäksi hillot kiinnostaa, kurkkaa resepti tähän herkulliseen ja todella vaivattomaan mansikka-raparperi uunihilloon!

Tästä lemon curdista tulee muuten vähän kaupan versiota pehmeämpää, joten tälläisenään emme suosittele sitä esimerkiksi macaronsien väliin! Hyvä tapa käyttää tämä täytteissä ja kuorrutteissa on lisätä sitä tuomaan makua valmiisiin täytteisiin ja kuorrutteisiin. Esimerkiksi tähän voikreemiin lemon curd sopisi hyvin tuomaan makua ja sitten pursotettavaksi macaronsien väliin!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille ja iloa leivontaan!

Helppo lemon curd

Ainekset

2½ dl
hienoa sokeria
3
kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset!)
2½ dl
sitruunamehua
+ sitruunan kuoriraaste (noin 3 sitruunasta)
115 g
voita (sulatettuna)
10 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Mehusta ja raasta sitruunat.
  2. Mittaa lämmitystä kestävään kulhoon sokeri ja kananmunat, riko rakenne hetken haarukalla sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon sitruunamehu ja raaste. Lisää lopuksi sulatettu voi.
  4. Siirrä kulho mikroon ja lämmitä sitä täydellä teholla 4-8 minuuttia (mikron tehosta riippuen) aina yhden minuutin erissä. Curd on valmista kun se tarttuu lusikkaan ja ei valu heti pois. Jos curd ei paksuunnu, mikrota sitä vielä lisää. Jos aiot käyttää curdia vaikkapa uunissa paistettavassa juustokakussa tai piiraassa, voit lisätä siihen vielä 1-2 tl perunajauhoa.
  5. Siivilöi valmis curd puhtaaseen (suosittelemme keittämistä) purkkiin ja anna jäähtyä pöydällä ennen jääkaappiin laittamista.
  6. Curd tekeytyy jääkaapissa seuraavaan päivään!

Lemon curd säilyy jääkaapissa tiiviisti säilöttynä (ja avaamatta) parikin kuukautta, mutta avatussa purkissa 1-2 viikkoa hyvänä.

Kommentit (2)
  1. Lotta de Ponte
    5.3.2021, 17:49

    Mikäköhän tässä voi olla mennyt pieleen, kun tein ohjeen mukaan, mutta tahnastani ei tullut vaaleaa ja kuohkeaa, vaan se jäi nestemäiseksi, tummaksi, voisulan kaltaiseksi?

    1. Heippa. Ihan varmuudella en osaa sanoa, koska tuota ei ole itselle käynyt. Voi olla, että seoksessa ollut sokeri on lämmennyt liikaa ja karamellisoitunut. Mikrojen tehoissa on paljon eroja, mutta tällä reseptillä onnistuu lemon curd myös perinteisesti liedellä lämmitettynä. Kivaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *