Dr. Sugar
Dr. Sugar

Lemon curd mikrossa – mikroleivontaa

Lupasimme teille enemmän sitruunareseptejä ja tässä tulee! Samalla tulee myös vuoden ensimmäinen mikroleivontaresepti! Lemon curd on ihanaa, ja tällä kertaa valmistimme sen nopeasti mikrossa hurautellen! Tästä tuli ihanan raikasta ja herkullista (ja meidän makuumme parempaa kuin valmis…). Vielä pitäisi keksiä mihin tämän käyttää! Onko ideoita?

Emme ole vielä testanneet, mutta luulisimme että tällä ohjeella curd onnistuu muistakin kauden sitrushedelmistä! Ainakin limestä!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Helppo lemon curd

Ainekset

2½ dl
hienoa sokeria
3
kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset!)
2½ dl
sitruunamehua
+ sitruunan kuoriraaste (noin 3 sitruunasta)
115 g
voita (sulatettuna)
10 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Mehusta ja raasta sitruunat.
  2. Mittaa lämmitystä kestävään kulhoon sokeri ja kananmunat, riko rakenne hetken haarukalla sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon sitruunamehu ja raaste. Lisää lopuksi sulatettu voi.
  4. Siirrä kulho mikroon ja lämmitä sitä täydellä teholla 4-8 minuuttia (mikron tehosta riippuen) aina yhden minuutin erissä. Curd on valmista kun se tarttuu lusikkaan ja ei valu heti pois.
  5. Siivilöi valmis curd puhtaaseen (suosittelemme keittämistä) purkkiin ja anna jäähtyä pöydällä ennen jääkaappiin laittamista.
  6. Curd tekeytyy jääkaapissa seuraavaan päivään!

Lemon curd säilyy jääkaapissa tiiviisti säilöttynä (ja avaamatta) parikin kuukautta, mutta avatussa purkissa 1-2 viikkoa hyvänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *