Mansikka-raparperihillo uunissa

uunihillo

uunihillo

Teimme ihanien omenavohvelien rinnalle herkullista ja helppoa uunihilloa mansikasta ja raparperista. Laitoimme hillon sekaan vähän kanelia ja kardemummaa tuomaan lisämakua. Tämä mansikka-raparperi uunihillo sopii muuten hyvin juustojenkin kanssa! Uunihilloa kokeilimme itse asiassa ensimmäistä kertaa, ja se yllätti helppoudellaan ja herkullisuudellaan!

Pakko myöntää että jaksamme todella harvoin tehdä hilloja ja marmeladeja itse. Monet kaupan versiot ovat todella hyviä, joten niitä tulee hyödynnettyä helposti. Aina kuitenkin kun valmistamme itse hilloa, muistamme miten hyvää se on kotitekoisena!

Mansikka-raparperi uunihillo

mansikka-raparperi uunihillo

Mansikka-raparperi uunihillo taitaa itse asiassa olla oma uusi suosikki raikkauden ja pienen kirpsakkuuden takia!

Oletteko te jo kokeilleet helppoja uunihilloja? Ne valmistuu helposti muun ohessa ja ovat silti yhtä maukkaita kuin keitetyt versiot! Uunihillojen koostumus on usein vähän pehmeämpi kuin keitetyn version, sillä siitä puuttuu hillosokeri! Helppoutensa ansiosta tästä tulee kuitenkin meille varmasti yleinen tapa tehdä hilloa! Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan! Jos hillon helppous houkuttelee, kurkkaa myös tämä superhelppo mikrohillo!

Mansikka-raparperihillo uunissa

Ainekset

300g g
raparperia (pilkottuna)
200 g
mansikoita
2 dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
1 h 05 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Pilko mansikat ja raparperit, laita ne syvään uunivuokaan. Jos uunivuoassasi ei ole hirveän korkeat reunat, suosittelemme laittamaan uuniin varan vuoksi pellin uunivuoan alle, roiskeiden välttämiseksi.
  2. Lisää sekaan sokeri ja mausteet, sekoita sekaisin ja laita 175 asteisen uunin keskitasolle tekeytymään tunniksi. Sekoita seosta ”paiston” aikana muutaman kerran.
  3. Purkita lämpimänä puhtaaseen lasipurkkiin. Anna jäähtyä pöydällä ja laita sitten jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Hyvin purkitetty, avaamaton hillo säilyy hyvänä viileässä muutamasta viikosta pariinkin kuukauteen.

Kommentit (4)
  1. Ihan juuri mietin, että pitäisi tehdä hilloa mansikoista ja raparperista. Taidanpa kokeilla tällä ohjeella, kiitos <3

    1. suosittelemme! Raparperi ja mansikka on oiva yhdistelmä!

  2. Iina / MouMou
    22.7.2019, 12:43

    Ooh, mä oon tehnyt vain omenoista uunihilloa. Tää menee kokeiluun!😍

    https://moumou.fi/2014/11/07/toffeinen-omenahillo/

    1. Ollaanko me jotenkin jälkijunassa kun ei olla itse tehty ompusta 😀 täytyy vissiin kokeilla seuraavaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *