Mikrohillo – mikroleivontaa

Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa!

Viime viikon mikromarengit olivat huikean suosittuja ja monet ehtivätkin niitä jo testailemaan kotikeittiöissään mikrot suristen! Jatketaan toisen mikromaanantain parissa ja homman nimi on hillot! Itse mikrotimme ihanan kirpeän kolmen aineksen punaviinimarjahillon, mutta samalla reseptillä onnistut mikrottamaan myös esimerkiksi mansikka-,vadelma- tai karhunvadelmahilloa! Jos hillonnälkä yllättää, niin tämän reseptin surauttaa mikrolla valmiiksi noin vartissa!

 

Ja sitten vaan hillot mikrottumaan! : )

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

Mikrohillo

Ainekset (1 annos)

5 dl
punaviinimarjoja (tai mansikkaa, vadelmaa..)
1 dl
hienoa sokeria (makeampaan hilloon, voit laittaa sokeria 2 rkl lisää)
½
sitruunan mehu (tai ½ dl omenamehua)
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

1.Mittaa marjat, sokeri ja sitruunanmehu korkeaan kuumuutta kestävään kulhoon.

2. Laita kulho mikroon ja lämmitä aineksia täydellä teholla noin viiden minuutin ajan, sekoita ja jatka toiset viisi minuuttia. Hillo on valmista kun se on paksuuntunut ja marjat ovat hajonneet. Jätä hillo vähän haluttua juoksevammaksi, sillä se saostuu vielä kylmetessään. Valmis hillo on kauniin kiiltävää.

3. Purkita hillo puhtaaseen purkkiin ja anna jäähtyä. Laita se sitten jääkaappiin. Mikrohillo säilyy jääkaapissa noin kuukauden ajan!

ruoka leivonta marjat hillot
Kommentit (2)
  1. Jenni/Ruoka-alkemisti
    20.10.2018, 18:56

    Onpas näppärä tapa valmistaa hilloa! Joskus oon tehnyt kiisseliä/kreemiä mikrossa lisäämällä perunajauhot mehun/marjojen sekaan, mutta en ajatellut että hillokin onnistuisi!

    1. Hillo onnistuu hyvin, kunhan siihen lisää juurikin sitruuna-tai omenamehua (limekin sopisi) joiden pektiini hillottaa marjat! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *