Mikromarengit – mikroleivontaa

Tiedättekö sen tunteen kun kaveri ilmoittaa tulevansa puolen tunnin sisällä ja itsellä ei ole kotona mitään tarjottavaa? Mitä jos kertoisimme teille että mikromarenkeja voi valmistaa vartissa? Ja ne sopivat syötäväksi sellaisenaan tai vielä paremmin, jälkiruoan pohjaksi – lisää marenkien kanssa vaikka kermavaahtoa ja marjoja tai hedelmiä! Mikromarengit on rapeita ja maukkaita, ja niitä onnistuu tehdä pieninä sekä vähän isompina, vaikkapa leivoksen pohjalle.

Koska marengit pyöritellään käsin, myöskään pursottamista ei tarvitse jännittää! Vaikka pursottaminen tekee marenkeihin kauniin jäljen, on nämäkin rustiikkiset söpöläiset ihania!

Kurkkaa myös nämä marenkireseptit; täydelliset marengit & vegaaniset marengit

Mikromarenkien kunniaksi aiomme joka maanantai pitää blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme mikrollamme leipomaan), milloin perehdytään nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa! 🙂

Mikromarengit

Ainekset (60 annosta)

1
valkuainen (M-kokoisesta kananmunasta)
300 g
tomusokeria (mieluiten ilman tärkkelystä)
pieni pisara maku-tai väriainetta
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Erottele valkuainen kulhoon ja ala lisäämään sen joukkoon tomusokeria lusikalla sekoittaen.
  2. Lisää tomusokeria kunnes massasta tulee käsin pyöriteltävää. Tässä vaiheessa voit myös lisätä pienen pisaran maku-tai väriainetta. Jos seos on vielä liian tahmeaa, lisää tomusokeria.
  3. Pyörittele pieniä (noin marmorikuulan kokoisia) palloja marenkimassasta ja lisää niitä pienelle leivinpaperille mikroon (palloille kannattaa jättää tilaa, itse mikrotimme 6-8 marenkia samalla kertaa). Mikrota marenkeja noin 30-60 sekuntia mikron tehosta riippuen, kunnes koko on vähintään tuplaantunut ja marengin pinta kovettunut. Siirrä valmiit marengit kulhoon ja jatka mikrottamista kunnes kaikki marengit on valmiita.

VINKKI! Jos et jaksa mikrottaa koko marenkimassaa kerralla, voit kääriä sen kelmuun ja laittaa jääkaappiin. Se säilyy hyvänä noin kahden päivän ajan. Kun otat massan jääkaapista, lisää tomusokeria tarpeen mukaan.

ruoka leivonta jalkiruoat
Kommentit (2)
  1. Hei. Mulla tuli ohjeessa sellainen ongelma, että kun avasin mikron niin marengit lässähtivät kokonaan vaikka ensin olivat ihan korkeita. Mikähän voisi olla syy?

    1. Voi olla kaksi ongelmaa, joko mikroon syntyy liikaa kosteutta tai marengit on liian kosteita. Voit kokeilla niin, että pyörittelet marengit vielä tomusokerissa ennen mikrottamista! 🙂 toivottavasti onnistuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *