Vegaaniset marengit

Ystävänviikko lähentelee huipentumistaan, eli ystävänpäivään joka on jo huomenna! Onko teillä jo lahjat ja herkut ystäville ja rakkaille hankittuna? Jos ei, voit kokeilla näitä superhelppoja vegaanisia marenkeja!

Oletimme aina että vegaanisiin marenkeihin sisältyisi jotain hankalia jippoja, mutta ne olivatkin jopa simppelimpiä tehdä kuin tavalliset versiot. Yksinkertaistettuna vain aquafaba (kikherneiden tai papujen liemi) ja sokeri vaahdotetaan. Mikäli teet näitä herkkuja vegaani-ystäville, ota huomioon, että väriaineessa ei ole eläinperäisiä ainesosia! Punaisen väriaineen voi onneksi korvata vaikkapa punajuuren liemellä! Ja jos tahdot tehdä ihan tavismarenkeja, löydät ne täältä.

 

Vegaanisten marenkien muistilista

  • toisin kuin normaali marengeissa, tulee vegaaniset marengit tehdä kylmään liemeen. Joten mittaa aquafaba vaikka edeltävänä iltana jääkaappiin tai käytä lientä vartti pakkasessa ennen vaahdottamista.
  • huomioi että kulhosi ovat rasvattomia, jotta liemi vaahtoutuu.
  • aquafabaa ei voi ylivatkata (jes!), joten voit huoletta antaa sen vaahtoutua yleiskoneessa tehdessäsi muita asioita!

 

Vegaaniset marengit

Ainekset

120 ml
aquafabaa (eli kikherneen/pavun liemi) (n.1,2dl)
1½ dl
erikoishienoa sokeria
½ rkl
valkoviinietikkaa (ei pakollinen)
+vegaanista väriainetta tai punajuuren mehua
1 h 45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Esilämmitä uuni 100 asteeseen ja valmistele kaksi peltiä leivinpaperilla. Valmistele samalla pursotinpussi tyllalla ja voit “maalata” pussiin raitoja vegaanisella väriaineella tai punajuurimehulla.

Mittaa kylmä aquafaba kulhoon ja vaahdota sitä kunnes voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto ei liiku. Jos laitat joukkoon viinietikan, lisää se myös heti alkuun. Edelleen vatkaten lisää joukkoon sokeri pienissä erissä, lusikallinen kerrallaan. Kun kaikki sokeri on vaahdon joukossa, sekoita vielä pari minuuttia ja sitten kauho pursotinpussiin.

Pursota pellille, jätä isommat välit kuin tavallisia marenkeja tehdessä, sillä vegaaniset versiot saavat jonkin verran kokoa uunissa. Paista 100 asteessa noin puolitoista tuntia ja tämän jälkeen voit antaa marenkien jäädä sammutettuun uuniin jälkilämmölle vielä hetkeksi. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.

Marengit säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa jopa pari kuukautta.

ruoka vegaaninen leivonta makeat-leivonnaiset juhlat
Kommentit (2)
  1. Ja miltähän nämä maistuu verrattuna tavismarenkeihin?

    1. Maku on vähän paahteisempi 🙂 omaan makuun tykkään näistä enemmän, sillä en pidä yhtään kananmunan mausta marengissa ja muissa leivonnaisissa! 🙂 suosittelen kokeilemaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *