Fazerinakakku

Fazerinakakku

Fazerinakakku

Fazerina suklaa on yksi niistä mikä tuntuu jakavan ihmiset kahteen leiriin. Niihin jotka rakastavat ja niihin jotka inhoavat! Meiltä löytyy taloudesta kumpikin! Kuitenkin, sulatimme fazeriinat moussekakun joukkoon ja nam! Täydellinen yhdistelmä appelsiinia ja suklaata!

Moussekakut on muutenkin meidän ehdottomia suosikkeja jos jotain täytyy leipoa nopeasti. Ne on helppoja ja vaivattomia, mutta makuja ja koristeluja muuttamalla niistä voi tehdä lähes mitä vain!

Fazerinakakku

Fazerinakakku

Tykkäättekö te käyttää leivonnassa jotain tuttuja makuja, esimerkiksi suosikki suklaitanne? Fazerinan lisäksi olemme kokeilleet Pätkistä mutakakussa ja suosittelemme herkullista reseptiä lämmöllä! Myöhemmin tällä viikolla herkutellaan lisää sitrushedelmillä, sillä perjantaina blogiin tärähtää herkullisin pullaresepti hetkeen <3

Fazeriinakakku

Ainekset

175 g
dominokeksejä
50 g
voita (sulana)
4 dl
vispikermaa
2 rkl
hienoa sokeria
250 g
ranskankermaa
250 g
fazerina makeisia (rouhittuna)
½ dl
kermaa tai maitoa
4
liivatetta
+appelsiinia, fazerinaa tms koristeluun

Tee näin:

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sulata fazerinarouhe ja ½dl maitoa tai kermaa tasaiseksi ”seokseksi. Kääntele seos ranskankerman joukkoon.
5. Kääntele fazerinaseos hellästi kerman joukkoon.
6. Nosta liivatteet kattilaan (älä purista ylimääräisiä vesiä pois) ja sulata ne nesteeksi.
7. Kaada liivateseos kerma-suklaaseoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
8. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
9. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.
VINKKI! Mikäli Fazerina ei ole suosikkisi, tämä kakku onnistuu myös pätkiksistä!
Kommentit (2)
  1. Minä rakastan kans fazerinaa! Oon vaan joutunut kikkaileen kakusta laktoosittoman version mieheni takia mutta appelsiini-tuorejuusto ja suklaa-kombo toimii hyvin 🙂

    1. Nam! Olen kyllä tehnyt maraboun (?) appelsiinitummasuklaasta moussekakkuja ja tuli myöskin todella hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *