Geishakeksit

geishakeksit

geishakeksit

Yöllä vaihtuu vuosi (ja vuosikymmen!) ja jos joululta on vielä hirveä kasa konvehteja, voit käyttää ne helposti cookie-tai kuivakakkuresepteihin. Me tehtiin (itse asiassa jo kahdesti..) keksejä, eli tänään vuorossa on vuoden viimeinen resepti, eli geishakeksit! Jos kaipaat lisää keksireseptejä, kurkkaa täältä.

Geishakeksit saa nimensä mukaisesti makunsa geisha-karkeista, mutta tämän taikinan kanssa sopisi hyvin myös fazerina, daim tai moni muu kiinteä, esimerkiksi tryffelitäytteinen konvehti. Jos konvehdeissa on todella juokseva tai marmeladitäyte, emme suosittele niitä paistoon! Me kokeilimme reseptiä sekä fariini-että muscovadosokereihin tehtynä ja voimme suositella kumpaakin, tosin muscovado vei ehkä maullaan voiton!

geishakeksit

geishakeksit

Laskettiin taannoin, että meidän blogista löytyy yli 30 keksireseptiä. Ja keksit onkin ihanan helppoja ja nopeita valmistaa. Joten vielä ehdit leipoa näitä illaksi, tai tottakai aina on mahdollisuus myös aloittaa tuleva vuosikymmen näillä herkuilla!

Ihanaa uuttavuotta, juhlikaa turvallisesti ja nähdään 2020! 

@drjinna

Geisha cookies

Ainekset (12 annosta)

115 g
voita (pehmeänä)
1 dl
hienoa sokeria
1 dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 tl
vaniljauutetta
2½ dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
suola
120 g
Geisha suklaata (rouhittuna)
(1dl hasselpähkinärouhetta)
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, ruokasooda sekä suola. Siirrä sivuun.
  2. Mittaa toiseen kulhoon pehmeä voi ja sokerit, vaahdota kunnes niistä muodostuu vaalea, kuohkea vaahto. Lisää sitten kananmuna sekä vaniljauute ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan. (jos käytät vaniljasokeria, lisää sokereiden kanssa alussa)
  3. Lisää joukkoon kuivat ainekset ja sekoita vain kunnes taikina on muodostunut. Älä ylivatkaa.
  4. Kääntele viimeisenä joukkoon pilkottu geisha suklaa.
  5. Laita taikina jääkaappiin noin 30-45 minuutin ajaksi (tai pakkaseen vartiksi) ja pyöritä sitten haluamasi kokoisiksi palloiksi. Laita pallot pellille, muista jättää hyvät välit. Huom! Jos taikina on vielä kovin pehmeää, voit halutessasi nostaa pellin vielä hetkeksi kylmään.
  6. Paista n.190 asteessa 8-12 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita. Nosta pelliltä ritilälle jäähtymään, jotta keksien sisus säilyy mehevänä.

Vinkki! Lisää taikinan joukkoon 1 dl murskattua hasselpähkinää, jos haluat korostaa geishan makua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *