Blogit
Coffee Table Diary

Vanhan talon aarteita – osa 2

Byarums Bruk Soffa vanha puistonpenkki Coffee Table Diary

Muuttaessamme tähän taloon, joka on mieheni lapsuudenkoti, en tajunnutkaan millainen aarreaitta eteeni avautuisi. Haastavinta on erottaa jyvät akanoista ja koittaa nähdä äkkiseltään omasta tyylistä poikkeavien esineiden potentiaali. Kirjoitin aiemmin vanhasta talostamme löytyneistä Delft-laatoista, ja tällä kertaa vuorossa on pihalla olleen penkin vuoro.

Kyseessä on ruotsalaisen Byarum Bruks -merkin vanha klassinen puistonpenkki. Malli on 1800-luvulta peräisin oleva ’Soffa Byarum’, jota tänäkin päivänä valmistetaan. Penkki on ollut vuosikaudet ulkona ja kaipaa kunnostusta. Ensi töiksi kannoin penkin sisälle, jynssäsin hammaharjalla nuo kiekuraiset rautaiset osat ja putsasin sekä hioin puuosat.

Byarum Soffa blogi-3

Aluksi en ollut ollenkaan varma löytäisikö penkki meiltä edes paikkaa, mutta tilaa ulkona onneksi riittää ja olen hiljalleen tykästynyt penkin elegantteihin muotoihin. Penkki voisi olla kaunis vaikka hedelmäpuiden ja marjapensaiden katveessa kun alapiha tulevaisuudessa rakennetaan pihasuunnitelman mukaisesti. Vaikka penkin väriyhdistelmä onkin alkuperäisenä klassinen, kaipasin penkille päivitystä, jotta se tuntuisi täysin omalta. Päivityksen myötä toiveena on sulauttaa penkki paremmin pihaan, joka on modernin yksinkertaisesti muuten sisustettu.

Byarum Soffa blogi-4

Onneksi vastaan ei ole vielä tullut sisustuspulmaa, joka ei ihanilla Farrow & Ball -maaleilla* ratkeaisi. Jälleen kerran pääsin pläräämään ja pohtimaan merkin ihania sävyvaihtoehtoja Atmosferan Marian kanssa kunnes löysin juuri sen oikean. Mikä sävy maalipurkeista löytyykään, se selviää kun on penkin uuden ilmeen esittelyn aika! Niinpä spa muuttui verstaaksi ja tulevina iltoina heilun siellä pensselin kanssa penkin kimpussa.

Vähän kyllä jännittää, miltä lopputulos tulee näyttämään, sillä ilme tulee muuttumaan aika lailla!

Our old Byarum’s soffa bench is one of the things left to our house when we moved in. This classic beauty will soon get a fresh new look with the Farrow & Ball -paints, which have never let me down. Pretty excited to see the color on the bench and the final outcome! 

*Saatu blogin kautta

Kommentit (11)

  1. Vaalea pinkki vanha penkki – Meillä Kotona -blogit

    […] pinkki siitä aiemmin vilauttamastani vanhasta Byarum’s Brukin penkistä sitten tuli! Värivalinta ehkä kumpuaa syvästä ihastuksesta vanhojen kerrostalojen julkisivuissa […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *