Blogit
Coffee Table Diary

Tukholman sisustuskauppoja osa 2

NK Stockholm Society Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blog

Myös muita Tukholman sisustuskauppoja tuli kierrettyä aiemmin esittelemäni Svenskt Tennin lisäksi. Kierros jatkukoon kuvien kera liikkeistä, jotka uskoisin miellyttävän etenkin pelkistetymmän ja skandinaavisen sisustustyylin omaavia. Aikaa kaupoilla käyntiin oli todella rajoitetusti, mutta ihan mukavasti ehdittiin silti kiertää. Lounaaseen ja kahvitteluun kannatti myös jättää aikaa, koska kaupunki suorastaan kuhisee toinen toistaan kivempia paikkoja, joista myös voi ammentaa inspiraatiota tyyliin ja sisustamiseen.

Asplund

Asplund on skandinaavisen pelkistetyn ja virtaviivaisen sisustustyylin mekka. Liikkeen tuotteet on valittu äärimmäisen hyvällä maulla ja myymälän yleisilme on harmonisen vaalea. Esillä on merkin omia tuotteita, kuten kuvassa näkyvä kaappi. Myös Asplundin upean Tati-sarjan kalusteita oli kiva päästä ihastelemaan paikan päällä. Liikeessä oli laaja valikoima valaisimia, kuten alemmassa kuvassa näkyviä Flosin uusia IC sarjan yksilöitä, jotka maineikas Michael Anastassiades on suunnitellut. Esillä oli myös kaunis Santa & Colen Cestita-valaisin, mistä aiemmin kirjoittelin. Lisäksi kauniita messinki- ja terästuotteita valmistavan Skultunan ihania tuotteita oli paljon esillä. Esimerkiksi merkin messinkiruukut ovat ihan mielettömän upeita sisustuselementtejä. Asplundin liikkeen värimaailma oli ihanan raikas. Paljon valkoista, ripaus sinistä ja vihreää, puuta, marmoria ja eri metalleja. Ihailen suuresti liikkeen tyylipuhdasta linjaa. Välillä jopa toivoisin kotini näyttävän vähän samalta, vaikka todellisuudessa makuni onkin hieman rönsyilevämpi ja vanhat esineet kuuluvat heikkouksiini. Asplund kuuluu ehdottomasti lempisisustuskauppoihini Tukholmassa ja on joka kerta käymisen arvoinen.

Asplund myymälän osoite: Sibyllegatan 31

Asplund Stockholm Flos Viscontea Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blog
Asplund Stockholm Flos IC Michael Anastassiades Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blogi
Asplund Stockholm Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blogi

Zara Home

Zara Homessa käyn aina matkoilla koska Suomeen ketjun sisustusmyymälä ei vielä ole rantautunut, vaikka verkkokauppa nykyisin meille asti jo toimittaakin. Liikkeessä on edullisia piensisustustuotteita sekä laaja valikoima kodin tekstiilejä sekä kauniita vapaa-ajan vaatteita. Myös astiat ja kattaukseen liittyvät tuotteet on laajasti edustettuna. Kuvia visiitistä ei tällä kertaa taltioitunut, mutta valikoimasta jäi mieleen Hampton’s ja Ralph Lauren henkiset tyylikkäät meriaiheiset tuotteet, jotka sopisivat kauniisti vaikka kesäkodin sisustukseen.

Zara Home myymälän osoite: Birger Jarlsgatan 15

Hemtex Sovrum

Hemtex Sovrum erikoismyymälään eksyimme sattumalta sen ollessa kulkureittimme varrella. Myymälän valikoima on keskittynyt nimensä mukaisesti makuuhuoneeseen, sekä kylpyhuonetuotteisiin. Hemtexin oman merkin tuotteiden lisäksi liikkeessä oli myös muita merkkejä valikoimissa, kuten Hayn tyynyjä ja Design House Stockholmin piensisustustuotteita. Valikoimiin kuului myös kauniisiin Ikat-kuoseihin erikoistuneella klassisen tyylikkäitä Chhatwal & Jonsson -merkin tyynyjä, lakanoita ja muita tekstiilejä. Kyseinen merkki ihastuttaa klassista silmääni ja ilahduinkin kuultuani, että Zarro Helsingissä on juuri ottanut merkkiä valikoiminsa. Esillepano oli astetta tyylikkäämpi kuin saman ketjun perusmyymälöissä.

Hemtext Sovrum myymälän osoite: Grev Turegatan 8

Hemtex SovrumTukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blogi
Hemtex Sovrum Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blogi

Nordiska Kompaniet

Tukholman ykköstavaratalon NK:n sisustusosasto sijaitsee kolmannessa kerroksessa. Neliöitä osastolla tuntui olevan huikea määrä verrattuna vaikkapa Stockmannin vastaaviin. Mielenkiintoisimpiin löytöihin kuuluivat upeat brittiläissuunnittelija Lee Broomin kristallivalaisimet. Myös italialaisen Societyn tekstiileillä oli oma shop-in-shop ja esillepanoon oli panostettu upeasti. Ihanan laadukkaan oloisia tuotteita muutenkin, joukossa paljon pellavaa ja kauniita murrettuja sävyjä. Tanskalainen Hay oli täälläkin laajasti edustettuna muun muassa Wrong for Hay -sarjan tuotteilla. Valikoimaan kuuluivat myös blogihiteiksi muodostuneet David Ehrenstråhlen kaupunkijulisteet. Uutukaisena itselleni näin sarjan Buenos Aires -julisteen, joka oli erityisen kiinnostava itselleni, koska olen asunut aikoinaan vaihto-opiskelijana tuossa Etelä-Amerikan Pariisiksi kutsutussa mielettömässä metropolissa. Myös Vitralla oli oma osasto ja Tom Dixonin valaisimet sekä kynttilät olivat laajasti edustettuna muutamia mainitakseni.

NK Stockholm Society Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blog

NK Stockholm Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blog
NK Stockholm Hay Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blog
NK Stockholm Georg Jensen clocks Tukholman sisustuskauppoja Coffee Table Diary blog

NK:n varsinaisen sisustusosaston lisäksi piipahdin myös -1 kerroksessa, josta muun muassa astiat löytyvät. Samassa kerroksessa oli myös suosikkeihini kuuluva Georg Jensen kauniisti edustettuna kuten myös Design House Stockholm merkki laajoine valikoimineen.

Koskemetiikkapuolelta katutasolta puolestaan löytyy iki-ihana parfyymimerkki Byredo, joka on tunnettu yksikertaisesti pakatuista ylellisistä hajuvesistään ja tuoksukynttilöistään. Merkin tuotteista hajuvesi Blanche ja La Tulipe saippua ovatkin minulla käytössä. Byredon tuoksukynttilät on todella upeita kodin sisustuselementteinä ja tuoksut huumaavan hyviä. Merkki on juuri lanseerannut hiustuoksut uutuutena, mikä on kiinnostava konsepti. Tyhjin käsin en tältäkään osastolta päässyt lähtemään, vaan jotain ihanaa ja kesäistä kannoin paperikassissa silkkipaperiin käärittynä mukaani. Tästä lisää myöhemmin! Uskon, että olette yhtä innoissani hankinnasta kuin minä.

Nordiska Kompaniet tavaratalon osoite: Hamngatan 18-20

& Other Stories

Vaikka kyseessä ei ole sisustusliike, & Other Stories -liikkeessä käynti täytyy myös mainita koska sieltä tarttui mukaan pientä kotiin liittyvää. Kyseessä on H&M-konserniin kuuluva trendikäs vaateliike, jonka valikoimiin kuuluu laajasti edustettu kosmetiikka ja puhdistustuoteosasto. Tuotteet ovat aidon ja luonnollisen tuoksuisia, pakkaukset yksinkertaisen kauniita. Erityisesti tuoksukynttilät ovat kiinnostavia ja raikkaita, kuten myös merkin saippuat ja ihonkuorintatuotteet. Liikkeessä oli hauskana yllätyksenä kauniilla messinkihanoilla varustettu käsienpesupiste, jossa eri tuoksuisia saippuoita pääsi testaamaan. Ihana idea! Käsienpesumahdollisuus kesken ostosreissun raikkailla saippuoilla jos mikä on luksusta. Saippuat ovat todella edullisia, viiden euron luokkaa pullo, mikä tuntuu huokealta suhteessa niiden ihaniin tuoksuihin ja pakkauksien tyylikkääseen ilmeeseen. Valikoimiin kuului myös ihanat Lilla Bruketin saippuat ja ihonhoitotuotteet.

& Other Stories myymälän osoite: Biblioteksgatan 11

&Other stories Stockholm soaps Coffee Table Diary blog
&Other stories Stockholm soaps Coffee Table Diary blog

Tällä lyhyellä visiitillä en ehtinyt muihin sisustuskauppoihin ja olen tyytyväinen kun näinkin paljon ehdin kiertää. Kaiken kaikkiaan huomio kiinnittyi kaupankäynnin elinvoimiaisuuteen ja ostovoimaan, mikä oli käsinkosketeltavaa. Liikkeissä oli näyttävämpää kuin meillä täällä, missä taloustilanne näkyy valitettavan hyvin liikkeiden ja palveluiden ennemminkin kutistuessa. Myymäläneliöt olivat isompia ja esillepanoihin oli selvästi panostettu. Ruotsalaisten panostaminen stailaamiseen ja trendien seuraaminen näkyi kaikkialla. Yhden mallituotteen sijaan tuotteita oli esillä useita ja niistä oli usein tehty upeita installaatioita. Ostokseni olivat tällä kertaa aika pieniä, mutta inspiraatiota ja tunnelmaa imin mukaani senkin edestä.

Toivottavasti viihdyit kierroksella! Missä sisustuskaupoissa sinä käyt Tukholman matkoilla?

After the visit to Svenskt Tenn, I had a chance to visit also few other interior design shops in Stockholm.  Asplund store was really beautiful, the place to shop for those who prefer minimalistic scandinavian decoration style. They have really beautifully picked assortment with large lighting selection. Asplund’s own furniture including Tati-series is also worth checking, I love its the unique and simple design. I also visited Zara Home, which has really affordable things for the home. A visit to Hemtex Sovrum, bedroom focused store was next. They had also other brands available including nice pillows and textiles from Chhatwal & Jonsson. The tour ended at the NK department store. In the thrd floor interior decoration department they had really nice shop-in-shop of Society with gorgeous textiles. Also Tom Dixon and Lee Broom lamps caught my eye. David Ehrenstrhåle city posters widely seen in blogs were also available, including Buenos Aires -poster I had not seen before. Also Vitra was presented as well as danish Muuto and Hay. They I went to Byredo’s in the cosmetics department on the ground floor, and -1 floor which had kitchen department as well as Georg Jensen and Design House Stockholm. I also visited & Other Stories, which has nice scented candles, soaps and skin care products, that are affordable but smell really fresh and autenthic, also the packaging is simple and stylish. 

Kommentit (6)

 1. idis & interiööri

  Oi, vaikka mitä ihanaa vilahtaa kuvissa…Jensenin kello on huudellut mulle jo kauan 😀

  • coffeetablediary

   Olis kyllä ollut vaikka mitä ihanaa kotiutettavaa… 😀 Nuo kellot on niin upeita, oikeita klassikkoja!

 2. Tickler

  Hyvä listaus, kiitos! Itse käyn joiden lisäksi DesingTorgetissa sekä Nordiska Gallerietissa.

  • coffeetablediary

   Hyvät lisäykset, kiitos! Noista minäkin olen tehnyt kivoja löytöjä aikaisemmin. 🙂

 3. Tickler

  Ja hyvänen aika, Illums Bolighus unohtui vallan. Vakipaikka!

  • coffeetablediary

   Tosiaan, tuo sisustajan aarreaitta! Täytyykin käydä taas ensi kerralla. Kiva kun kommentoit! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *