Blogit
Coffee Table Diary

Tea Time

Olen innostunut teen juomisesta. Yksi syy lienee uusi valurautainen teepannumme, jollaisesta olin jo kauan haaveillut. Edellinen teepannumme oli myös tosi kaunis ja mieluinen. Se oli lasinen ja häälahjaksi saatu. Harmillisesti se tippui kerran lattialle ja hajosi. Vahingosta viisastuneena valitsin tällä kertaa vähän kestävämpää materiaalia olevan yksilön. Ostin myös kauniin bambuisen alusen, joka suojaa pöytää järeän pannun mahdollisilta kolhuilta.

Teen juomisessa on jotain meditatiivista ja teerituaalit idässä äärimmäisen kiehtovia. Tiesittekö, että japanilaisen uskomuksen mukaan karkeakäytöksistä ja epäesteettistä ihmisen kuvaillaan pitävän liian vähän teetä kehossaan? Teen juomisen ympärille on rakentunut oma kulttuurinsa, niin kuin kahvin juomisen ympärille meillä täällä lännessä. Miten paljon informaatiota vaihtuukaan ja suhteita luodaan vaikkapa työpaikkojen kahvihuoneissa, tai kahviautomaattien läheisyydessä tapahtuvissa satunnaisissa kohtaamisissa.

Ikimuistoisimpiin teekokemuksiini kuuluu muotimaailmasta inspiraatiota ammentava Fashionista’s Afternoon Tea Lontoossa hotelli Berkeleyssä joitain vuosia sitten. Nautiskelimme ystävättäreni kanssa teetä ja shampanjaa shoppailukierroksen lomassa lautasillamme miniatyyri manoloita, chaneleita ja ties mitä muita uskomattomampia muotiluomuksia. Hauska kokemus upeassa ja perinteikkäässä, viimeisen päälle hienostuneessa hotellimiljöössä.

Yksi ihanimmista ja kauneimmista kaupoista Helsingissä on Théhuone. Théhuoneita on kaksi, ne sijaitsevat Eerikinkadulla ja Korkevuorenkadulla. Inspiroivia esimerkkejä tiloista, jotka ovat super kauniisti ja pelkistetysti sisustettu nerokkailla ratkaisuilla ilman turhaa kikkailua. Teet säilytetään kauniisti valkoisissa paperipusseissa, jotka on siististi aseteltuna koko korkean seinän korkuisille valkoisille avohyllykölle, joilta ne kiivetään noutamaan tikapuita pitkin.

Huumavan tuoksuiset miellyttävät aromit ovat vastassa jo ovella sisään astuessa ja ystävällinen henkilökunta auttaa löytämään itselle mieluisan teelajin. Asiakkaan annetaan myös tuoksutella eri laatuja näistä isoista pusseista. Ihastuttavaa! Teetä voi ostaa pieniäkin määriä ja se pakataan yksinkertaisiin pusseihin. Pussiin liimataan tarra, joka kertoo mistä lajikkeesta on kyse. Myymälässä on myös pari pöytää, joiden ääressä istuen teehuoneen tunnelmasta voi nauttia kupposen kera.

Kuvassa liikkeestä ostettu ihanan raikas ja lempeä appelsiininkukalla maustettu valkoinen tee. Täydellinen vaihtoehto keväisen tunnelman tavoitteluun. Teehetkeäni ilahduttamassa oli myös upeita hehkuvan oransseja tulppaaneita sekä ehkä ihanin ikinä coffee table kirja, Ilse Crawfordin ’A Frame For Life’.

Raikasta ja lempeää maaliskuuta! Kevät on taas pienen harppauksen lähempänä, ainakin henkisesti, kun sai aloittaa uuden kuukauden kalenterista.

I’ve recently been very much into drinking tea. Perhaps partly because I just got this beautiful iron cast tea pot and a bamboo coaster. One of the nicest stores in Helsinki is Théhuone. It is a very beautiful tea shop and room operating in two different locations. In addition to their wide assortment, I love the interior decoration – minimalist white paper bags that store the tea beautifully arranged in white built in shelvings. In the picture white tea flavored with orange flower. Tender and energising flavors, just perfect to match the spirit of spring time. I also had some gorgeous orange tulips on my table and probably the loveliest ever coffee table book, ’A Frame For Life’ by Ilse Crawford. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *