Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

Sisustusvinkit: Mustaa ja vanhaa joka huoneeseen


 ”Every room needs a touch of black, just as it needs at least one antique piece.”
-Jan Showers

Jatketaan Sisustusvinkit-sarjalla! ”Jokainen huone tarvitsee ripauksen mustaa, niin kuin se tarvitsee jotain vanhaa.” Näin on vapaasti suomennettuna sanonut Jan Showers. Vaikka säännöt sisustamisessa on mielestäni tehty rikottaviksi, tämän ajatuksen allekirjoitan täysin. Musta väri on toki isossa roolissa moderneissa skandinaavisissa sisustuksissa, mutta yhtä oleellinen osa se on minkä tahansa tyylistä tai sävyistä sisustusta. Miksi?

Musta tuo syvyyttä, eloa, kontrastia, jännitettä, ja rytmiä sisustukseen. Musta korostaa muita värejä eikä varasta huomiota, ellei niin ole tarkoitus. Toki mustan sijasta kontrastia voi tuoda muullakin neutraalilla tummalla sävyllä, kuten tumman ruskealla. Väittäisin silti, että lähes kaikissa harmonisissa sisustuksissa musta on tärkeässä roolissa, joskus tosin vain pienessä sivuroolissa. Sisustus näyttää helposti yksitoikkoiselta ja pliisulta, jos kaikki värit sulautuvat toisiinsa. Kokeilkaa vaikka, lisätkää muuan musta juttu sinne tänne jos huoneessa ei sellaisia ole, tai päinvastaisesti poistakaa kaikki. Ero on huikea!

Vanhojen esineiden käyttö osana sisustusta on myös syvällä omissa mieltymyksissäni, ja efekti on sama kuin mustalla. Nekin luovat kontrastia, syvyyttä, kerroksellisuutta ja mielenkiintoa etenkin kodeissa, missä valtaosa kalusteista ja yleisilme ovat tämän päivän mukaisia. Vanhojen esineiden ja kalusteiden käyttö varmistaa myös sen, että kokonaisuus ei näytä huonekaluvalmistajan katalogilta tai ”blogikodilta”, ellei toki se ole juuri itseä eniten miellyttävä tyyli. Tärkeimpänä, vanhat esineet tuovat tilaan persoonallisuutta jo pienissäkin määrissä käytettynä.

Aiemmin jo blogissa vilahtanut kuva antiikkikultapöydästämme modernin Block-valaisimen, mustan kirjan ja mustavalkovalokuvan kera summaa aika hyvin nämä ajatukset mielestäni.

Olisi hauska kuulla, mitä mieltä te olette tästä neuvosta?

The earlier quote says it all. I could not agree more, both black and antique are vital parts of my home and interiors I like to design.

Follow! Seuraathan blogia! Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest

Kommentit (2)

  1. Lumo

    Kerroksellisuus on ihan ehdotonta. Jos kaikki on ihan uutta, tuntuu kuin asuisi kuvastossa.

    Muutama vuosi sitten maalasin pari astiakaappia sisältä valkoiseksi, päältä mustaksi. Halvat alun perin kirsikan väriset kaapit ryhdistyivät ja saivat monta lisävuotta. Kaapit oivat sopivaa särmää yksinkertaisessa mustavalkoisuudessaan.

    • coffeetablediary

      Loistava esimerkki siitä, mitä värin muutos ja pari purkkia maalia voi tehdä. Kiitos! Ei varmasti tunnista samoiksi kaapeiksi ja miten paljon persoonaa ja syvyyttä niissä on uusiin verrattuna, puhumattakaan ekologisuudesta. Kiva idea käyttää kahta väriä, kuulostaa tosi tyylikkäältä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *