Blogit
Coffee Table Diary

Sisustusvinkit: Inspiroivia yksityiskohtia

Stockholm Furniture Fair Montana 2016

Olisi Sisustusvinkit-sarjan aika jälleen! Mitä asioita teille on jäänyt mieleen tiloista, jotka ovat ihastuttaneet ja painuneet mieleen? Itse kiinnitän huomioni nopeasti sisustuksen yksityiskohtiin, jotka parhaimmillaan inspiroivat ja valloittavat muistin perukoilta vielä pidemmänkin ajan kuluttua. Niiden avulla muuten tavanomainenkin sisustus muuttuu kiinnostavaksi ja ihanan erityiseksi.

Entä miksi vaikka isot huonekaluliikkeet tai juuri valmistuneiden uudisasuntojen esitekuvat jättävät kolkon fiiliksen? Usein syy on päinvastainen eli yksistyiskohtia ei ole huomioitu, vaikka tilassa olisi ihan kivatkin peruskalusteet ja pinnat kiiltäisivät uutuuttaan. Stailistin työssäni yksityiskohdat ovat kaiken A ja O. Muuan kiva koristetyyny siellä täällä, viherkasvi ikkunalaudalla ja viltti käsinojalla, niin tilaan on puhallettu ripaus eloa ja kodikkuutta.

Stockholm Furniture Fair Montana 2016

Oheiset kuvat Tukholman 2016 huonekalumessuilta demonstroivat miten yksityiskohdat huomioimalla voi luoda kiehtovia kokonaisuuksia. Yksikin jännä asetelma, jossa ajatuksella valitut esineet tason päällä kiinnittävät katseen voi muuttaa tilan sisustuksen mieleenpainuvaksi kuten yllä olevissa kuvissa Montanan osastolta. Siellä yksityiskohdista vaikutuksen tekivät tyylikkäät seinien maalisävyt, ajatuksella valituista mustavalkokuvista tehty taulukollaasi, sekä kiinnostavat eri materiaaleja yhdistävät vähäeleiset asetelmat tasojen päällä. Miten upeilta nuo Georg Jensenin veistokselliset teräksiset Alfredo-vaasit näyttävätkään muuten hyvin pelkistetyissä asetelmissa tuoden kontrastia kiillollaan!

Yksityiskohdissa niiden suuri määrä ei ole olennaisin tekijä, päinvastoin. Kun muistaa ryhmitellä ja karsia ylimääräisen piiloon, pääsee valitut yksityiskohdat oikeuksiinsa saadessaan tilaa hengittää. Toisaalta toisto on myös hyvä tehokeino yksityiskohdissa taidolla käytettynä.

Stockholm Furniture Fair 2016 FlosLoistoesimerkki sisustuksen tärkeistä yksityiskohdista ovat kauniit valaisimet, kuten yllä olevan jumalainen Flosin Copycat. Niin ihana! Toki valaisinten tärkein tehtävä on valaista tarkoituksenmukaisesti, mutta onneksi niistä riittää myös valinnanvaraa silmäniloksikin. Herkulliset valaisimet on ehdottomasti suurin haaveilun aiheeni kotini sisustushankintojen osalta, vaikka niitä kotiutankin tarkkaan harkiten. Valaisinten huolelliseen valintaan panostan myös tehdessäni sistustussuunnittelua asiakkailleni.

Stockholm Furniture Fair 2016 by Lassen

Yksityiskohdilla on merkitystä myös huonekaluja valitessa. Pienellä tvistillä muotoilussa ja materiaaleissa kalusteesta voi saada poikkeavan kauniin ja toimivan. Hyvänä esimerkkinä by Lassenin ML42 tyylikäs puinen baarijakkara ja nahkaiset monikäyttöiset Stropp-seinäkoukut messinkisten yksityiskohtien kera. Kokonaisuus on mielestäni muutenkin oikein inspiroiva – hyvä design kun ei kikkailua ympärilleen kaipaa.

Millaiset yksityiskohdat kiinnittävät sisustusjutuissa usein teidän huomion?

Importance of the details when creating capturing interiors cannot be highlighted enough. A couple of beautiful details from the Stockholm Furniture Fair 2016. Pictures 1.-2. Montana, 3. Flos, 4. by Lassen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *