Coffee Table Diary
Coffee Table Diary

Sisustustrendit 2017 – Värit ruskea ja beige

sisustustrendit-2017-ruskea beige

Uusi vuosi tarkoittaa myös uusia trendiennusteita, joita innokkaasti luen aina vuodenvaihteen tienoilla. Niitä ovat lehdet ja blogit näihin aikoihin täynnä. Ajattelin käsitellä vuoden 2017 sisustustrendejä pienissä paloissa täällä blogissa, aloitetaan muutamista vuoden 2017 trendiväreistä – ruskeasta ja beigestä. Laajemmasta raportista kiinnostuneiden kannattaa katsoa Valkoisen Harmajan kattava postaus vuoden 2017 sisustustrendeistä.

Ruskea, nude ja beige kuuluvat vuoden 2017 trendivärien omiin suosikkeihini. Toki muitakin trendivärejä on ennusteissa mukana, kuten vihreä Pantonen Greenery, ja oranssin eri sävyt. Nämä luonnollisen lämpimät neutraalit sävyt innostaa eniten tällä hetkellä, sillä niillä saa helposti lämpöä muuten neutraaliin ja värien puolesta niukkaan sisustukseen. Tikkurilan vuoden 2017 väreistä Angora on vaihtoehto nuden sävyihin ihastuneille. Pitkä harmaa kausi taitaa olla vihdoin väistymässä. Tai tuskin sentään, mutta myös harmaan sävyt alkavat taittaaa lämpimämpään ja murretumpaan suuntaan entistä enemmän.

Kukapa olisi pari vuotta sitten innostunut pitkään pannassa olleista ruskeasta ja beigestä, mutta nyt pidemmän tauon jälkeen kiva saada nämäkin takaisin sisustukseen, kuten jo syksyllä fiilistelin postauksessa Ruskean paluu sisustukseen. Lisäksi uskon tumman ruskean puun ja puun eri sävyjen lisääntyvän vielä entisestään tänä vuonna. Palaakohan merbau-parketti takaisin jossain vaiheessa? Savutammi on kieltämättä todella kiehtova ja kaunis materiaalisävy-yhdistelmä yhtenä esimerkkinä, sitä näkyi paljon jo viime kevään Milanon sisustusmessuillakin.

sisustustrendit-2017-ruskea beige

Vaikka olen melko maltillinen sisustustyynyhankinnoissa, etenkin moniin muihin sisustusintoilijoihin verrattuna, päivitän minäkin silloin tällöin kotimme sisustustyynyjä. Uusilla tyynyillä saa toden totta nopeaa ilmeen raikastusta aikaiseksi sisustukseen. Tällä kertaa uudet tyynyt löytyivät juuri näistä trendisävyistä ruskea ja beige.

Ennen joulua hankin kauan mielessä olleen beigen pörröisen Marimekon Furry-tyynyn ja nyt tammikuun alennusmyynneistä nappasin tuon Sulhasmies-tyynyn ruskeana. Hankin samasta tyynystä myös vaalean hiekan sävyisen version kevättä odottamaan. Tykkään super paljon tuosta Maija Isolan kuosista ja väriyhdistelmästä. Mielestäni tyyny tuo kivaa särmää sisustukseen ilman että kuosi pomppaa ihan kauheasti silmään. Molempia tyynyjä ihastelin jo viime keväänä Milanossa Marimekko-kodissa, joten tyynyjen vielä reilun puolen vuoden jälkeen ihastuttaessa täytyi vihdoin kotiuttaa ne. Sitäpaitsi ne ovat samalla kiva muisto tuosta ihanasta Italian matkasta.

Tulipas pirteä fiilis olohuoneeseen tämän pienen tyynypäivityksen myötä!

sisustustrendit-2017-ruskea beige

Lopuksi täytyy tunnustaa, että on ollut vähän käynnistymisvaikeuksia blogin kanssa uuteen vuoteen. Tänään loppiaisena pakkaspäivän uskomaton luonnonvalo yhdistettynä tähän pieneen sisustuspäivitykseen innosti onneksi tarttumaan kameraan. Loman jälkeinen viikko on ollut niin työntäyteinen, että viime postauksessa fiilistelemäni uuden vuoden ihana keveys karisi pois pikavauhtia, kun arki alkoi. Tilalle tuli malttamattomuus – alkaisi jo tapahtua, ja odotus koska vuosi kunnolla käynnistyy!

Miten teidän vuosi 2017 on käynnistynyt? Oletteko te innoissanne ruskean ja beigen paluusta, tai sisustustrendeistä ylipäänsä? Entä oletteko tehneet löytöjä alennusmyynneistä?

Interior design trends for the year 2017 include the warm neutrals – colors brown, nude and beige. I got little bit of these colors into our living room with new cushion covers from Marimekko’s fall-winter 2016 collection – a fluffy Furry -cushion in beige as well as brown Sulhasmies-cushion. Love the warmth they bring into our otherwise color neutral living room.

Kommentit (13)

 1. Minna / Kotona ja kaukomailla

  Itsellä beigen kausi on sen verran tuoreessa muistissa, ettei täysin paluuta siihen ole, mutta mitä nyt olen katsellut beigen ja ruskean marssia takaisin sisustukseen, ovat sävyt ehkä vähän kylmempiä kuin aiemmalla ”valtakaudella” ja niitä yhdistellään mukavasti harmaan sävyjen kanssa. Minusta on mukavaa, etteivät ihmiset tee täyskäännöksiä kovin nopeasti kun kuitenkin isoista hankinnoista kyse. Ja niin totta, että tyynyillä voi päivittää helposti ja nopeasti ilmettä! Teidän olohuone on kyllä niin ajaton ja kaunis, että pysyy aina trendikkäänä vaikka mihinkään ei koskisi. 🙂

  • coffeetablediary

   Voin kuvitella, että jos beigestä on saanut yliannostuksen, ajatus voi tuntua vielä kaukaiselta ainakin oman kodin suhteen. Totta, nämä tämän vuoden sävyt ovat paremmin tasapainossa, ei niin lämpimiä ja helpompia yhdistää muiden neutraalien kanssa. Hyvin sanoit! Täyskäännöksiä oman kodin suhteen itsekin vältän ja mielummin kannustan laittamaan kotia pidemmän ajan suosikkien mukaan, pienillä trendikkäillä jutuilla kuten tyynyillä voi helposti piristää jos sellaista edes kaipaa. Kiitos, kivasti sanottu! Meillä ajattomuus on se kantava ajatus, ei trendien aallonharjalla, mutta kuitenkin jotain ajanhengenmukaistakin sentään löytyy… Mukava kun kommentoit Minna! 🙂

 2. Kuinka selvitä kaamoksen yli, kun ei pääse reissuun? 4 vinkkiäni kodin tuunaamiseen – Kertomuksia matkoilta ja Koti-Suomesta

  […] Lisää hyviä sisustusvinkkejä vaaleilla väreillä löytää esimerkiksi myös täältä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *