Blogit
Coffee Table Diary

Pienille ruokailijoille

Koska tiedän teidän joukossa olevan useita pienten lasten vanhempia, niinpä väliin pieniin ruokailijoihin keskittyvä kirjasuositus sekä kurkistus karkkimaisen kauniisiin lastenastioihin. Pipsa Hurmerinnan ensimmäinen keittokirja on ollut suosikkejani, sen maanläheiset herkulliset ja helpot reseptit ovat juuri minun makuuni. Niinpä ilahduin kun kirja sai jatko-osan keskittyen pieniin perheenjäseniin. Pipsan keittokirja pienille ihmisille (Tammi) on kauniisti taitettu kirja, yleisilmeen ollessa rennon raikas.

En noudata mitään erityistä ruokavaliota oman tai lapseni ruokailun suhteen, vaikka pyrinkin mahdollisimman terveelliseen ja monipuoliseen perusruokaan luomua mahdollisuuksien mukaan suosien. Kirja vastaa suosimaani linjaa tarjoten helppoja, mutta mielenkiintoisia reseptejä, jotka sopivat lasten lisäksi osittain myös aikuisille. Kirja on jaoteltu eri ikävaiheisiin aina ensisoseista 1-3 vuotiaiden ruokiin. Tämä on juuri kaipaamani kirja hetkiin, kun en keksi mitä ruokaa laittaisin.

Sitten noista ihanista pastellisista astioista. Ne ovat Porvoon kävijöille tutusta Kretuliinista, joka muuttaa tammikuussa Helsinkiin. Astiat ovat tanskalaisen RICE-merkin myrkyttömiä konepestäviä melamiiniastioita. Kauniita kuin karkit, eikö? Meillä on aivan ihania keraamisiakin lasten astioita vaikka millä mitalla, mutta tällä hetkellä suurinta hupia on astioiden ja ruokien heittely lattialle, joten särkyvät astiat saavat vielä odottaa kaapissa turvallisempia aikoja. Ruokahetkiin tyttömme kaipaa viihdykettä, mitä tuo keittiön ikkunalaudalla asusteleva Georg Jensenin Moneyphantin mukana tullut puinen pieni elefantti.

Tips for the parents of small kids: A beautiful melamine spoon and glass are from the Danish RICE and won’t broke, as well as a nice Finnish cook book focusing on interesting and easy kids food recipes. 

Kommentit (4)

 1. Anonymous

  Meilläkin on tuo kirja. Se on kyllä kaunis ja inspiroiva ja siihen on mielestäni koottu hyvin tietoa terveellisestä ruokavaliosta nimenomaan pientä lasta ajatellen!

  Pidän myös kauniista astioista, hankin syksyllä reilu parivuotiaalle tytölleni Bobo Chosesin melamiinilautasia, kun neiti käsittelee astioita välillä aika ronskisti. Hankin myös Pipsan kirjassakin näkyvän valkoisen keraamisen kupin, jossa on korvat. Se on suloinen, mutta käytössä vielä harvakseltaan, kunnes ruokailuhetket sujuvat rauhallisemmin.

  Sanna

  • coffeetablediary

   Moi Sanna! Kiva kuulla! Tykkäsin myös tasosta, millä ruoan terveellisyydestä kerrottu ja missä suositeltu suosimaan etenkin luomua. Kirjan visuaalisuus tosiaan inspiroi! Kiitos vinkistä, tuo Bobo Chosen ei olekaan ennestään tuttu merkki. Onneksi tama särkemisvaihe taitaa lopulta mennä ohi, niin voi laajentaa astiarepertuaaria. 🙂

 2. Anniina

  Niin ihana kirja. Monia hyväksi havaittuja reseptejä ja kaunis stailaus & taitto. Vauvallemme on maistunut erityisen hyvin super resepti vihannescurry ja simppeli herne-minttusose. Iso kumarrus tekijöille – juuri tätä on kaivattu!

  • coffeetablediary

   Tosi mukava kuulla, että kirjasta ollut paljon iloa arjessa ja teidän pikkuinenkin hyväksyy! Mulla vielä paljon testtavaa, odotan innolla. Vihannescurry on herkullisen kuuloinen, sitä pitääkin kokeilla. Ihan samat sanat ja fiilikset kirjasta, joka tuonut inspistä ja iloa arkeen jo lyhyen tuttavuuden jälkeen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *