Blogit
Coffee Table Diary

Paras runebergin torttu

mistä paras runebergin torttu   Runebergin torttu blogi-3

Viikonlopun kukkakuvia joka kulmasta, sekä kahvihetki runebergin tortun ja lehden kanssa tietysti. Ihanaa kun on sunnuntai! Tuollaiset hennot keväiset sävyt kukissa yhdessä vähän tummemman viinipunaisen kukan sekä eukalyptuksen kanssa näyttävät ihanalta oman silmääni. Keväiseltä, muttei kuitenkaan liian.

Kaikista herkullisinn runebergintorttu löytyy puolestaan mielestäni ihan ehdottomasti Kakkukeisarilta, tai siis uudelleen nimetyltä leipomo Keisarilta. Mehevyys on just kohdillaan. Nam! Suosittelen.

mistä paras runebergin torttu

mistä paras runebergin torttu

Torttujen syönnin ohessa tämä viikonloppu on mennyt leppoisasti perheen kanssa puuhaten. Tällä viikolla on ollut ohjelmaa riittämiin, kun & Other Storiesin avaisten lisäksi eilen oli Meillä Kotona -bloggaajien ja A-lehtien väen kanssa mukavat 1-vuotis synttäritreffit. Niin virkistävää tavata blogikolleegoja ja lehtien toimituksen sekä mediamyynnin ja markkinoinnin väkeä myös silloin tällöin. Sain myös inspiraatiota ja ideoita blogiini, kun pääsi yhdessä pohtimaan sisällöllisiä asioita ja suunnitella tulevaa eri kanavien näkökulmasta media-alan rautaisten ammattilaisten kanssa. Tämä onkin varmasti parhaimpia puolia siinä, että saa tehdä blogia ison mediatalon joukoissa.

Hienoa myös, että Meillä Kotona -bloggaajien joukkomme on juuri kasvanut kahdella ihanalla blogilla Esmeralda’s ja Pihkala.

mistä paras runebergin torttu

Tänään taidan lähteä katsomaan millaisia viherkasveja olisi saatavilla lähialueen myymälöissä. Ainakin isoista myymälöistä kuten Ikeasta, Plantagenista ja Bauhausista taidan käydä vilkaisemassa, koska pienempiä isoja kasveja myyviä liikkeitä ei tule mieleen. Tuleeko teille Helsingissä tai Espoossa mieleen paikkaa viherkasvien hankkimiselle? Tapiolassa taitaa olla joku pienempi kukkatalokin.

Viherkasveista kiinnostaisi etenkin suuri kumiviikuna, kentiapalmu, banaanipuu sekä muutamat pienemmät kaverit. Olenkin viime päivinä lukenut ahkerasti Green Home Bookia, ja koittanut tunnistaa sopivia uusia lajeja viherkasvien joukosta meidän kotiin. Katsotaan löytyykö sopiva yksilö tämän päivän reissulta! Lupaan laittaa kuvia Instagram storiesien puolelle, miltä näyttää.

Ostin hetki sitten upean uuden pinkkikukkaisen kasvin, medinillan, jota olen Marjamailla-blogista jo pidemmän tovin ihastellut. Täytyykin kuvata se lähiaikoina myös tänne blogiin. Voi kun saisin tuon upean kasvin menestymään meillä ja kukkimaan uudestaankin! Marja taitaa olla viherpeukalo saadessaan medinillan menestymään, sillä tätä alunperin Filippiineiltä tulevaa lajia väitetään hieman haastavaksi normaalissa oloissa huonekasvina.

Näistä tunnelmista toivotan teille oikein mukavaa viikonlopun jatkoa!

This weekend’s flower bouquet with the traditional Finnish seasonal pastry called Runeberg’s tart. Have a great Sunday!

Kommentit (6)

 1. suvi m

  Aivan ihanan värisiä kukkasia! <3

  Oli niin mukava nähdä perjantaina! 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos vähän myöhässä! Oli ihan huippua nähdä taas, vaikkakin pikaisestikin. Ja todella hyvän esityksen pidit! 🙂

 2. LilyM

  Kukkatalo Marjatassa Suvikummussa on hyvä valikoima suuria kasveja.

  • coffeetablediary

   Kiitos vinkistä ja muistutuksesta! Siellä onkin tullut joskus käytyä ja oli asiantuntevan oloinen myymälä!

 3. Marja

  Kiitos Giselda! Minulla taitaa olla kovin mukautuva yksilö. Medinillani kertoo veden tarpeesta lehtiä laskemalla ja näin tiedän reakoida asiaan. Pidän kasville kastelukannussa vettä hapettumassa ja lämpiämässä (välillä vien suihkuun). Kohta aloitan antamaan (Azet) lannoitepuikkoja 2-3 viikon välein ja toivon, että ne antaisivat voimaa kauniin kukkaputken tai putkien tekemiseen. Talvella emme aukaise olohuoneen parvekkeen ovea, koska kasvi on hyvin arka viimalle. Nyt täytyisi etsiä kasville kaunis ja hiukan isompi ruukku mullan vaihtoa varten (saa vinkata). Mullaksi käytän tavallista kukkamultaa (Kekkilän) ja orkideamultaa sekaisin.

  Toivotaan, että saamme nauttia kasveistamme mahdollisimman pitkään ja innolla odotan uusien kasviesi esittelya. Itselläkin olisi pientä kasvien hommaus kuumetta, kunhan vaan sattuisi mieluinen yksilö vastaan.

  • coffeetablediary

   Kiitos tuhannesti vinkeistäsi Marja! Hyvän yksilön olet saanut teille, mutta uskon myös hoidon olevan tärkeässä osassa menestystä. Esittelyä luvassa heti kun suojaruukku kotiutuu, toivottavasti malttaa kukkia siihen asti. Kiva jäädä myös odottamaan millaisia uusia yksilöitä sinä päätät hankkia! Leppoisaa sunnuntaita teidän perheelle 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *