Blogit
Coffee Table Diary

Lempparit Asuntomessuilta 2015

Vantaa Asuntomessut Vivola

Kerta kiellon päälle, eli vielä muutama kuva suosikkikohteistani Asuntomessuilta. Listaihmisenä tein listan vuoden 2015 Vantaan Asuntomessujen lempparikohteistani sekä niiden parhaista paloista. Mielestäni messut pärjäsivät ihan hyvin edellisvuotisille. Aika paljon toistoa kohteiden välillä tosin oli, eikä mitään täysin uutta ja yllättävää tullut vastaan. Silti silmänruokaa, inspiraatiota ja kiinnostavia kokonaisuuksia sekä yksityiskohtia löytyi laajasta tarjonnasta.

Vantaa Asuntomessut Vivola
Asuntomessut Vantaa Vivola

Ihmetystä puolestaan herätti useissa kohteissa neliöiden käyttö ja tilaratkaisut. Hallit ja käytävät olivat avaria, kun taas olohuone saattoi olla todella pieni nurkkaus, tai peseytymistilat ja makuuhuoneet postimerkinkokoisia. Joissain jättisuurissa taloissa oli ruokapöydissä hädintuskin kuudelle istumapaikat. Toisaalta, ehkä nämä ratkaisut kuvastavat asukkaiden yksilöllisiä tarpeita. Kaikki eivät välttämättä järjestä illalliskutsuja tai tarvitse perinteistä olohuonetta, vaan panostavat mielummin muihin tiloihin. Yksilöllisyys onkin päivän sana.

Vantaa Asuntomessut Vivola

Talonrakennuskuume ei noussut tälläkään kerralla, vaikka välillä mietinkin millaista olisi asua uudessa talossa vanhan sijaan. Vaikea olisi varmasti luopua tästä rakkaudella laitetusta kodista ja vanhan talon ikävuosien tuomasta tietynlaisesta sielukkuudesta. Tietysti uudessa itse rakennetussa talossa omat tarpeet voisi huomioida paremmin ja kompromisseja joutuisi ehkä tekemään vähemmän. Onneksi kodinvaihto ei ole näköpiirissä, joten pidemmittä puheitta takaisin asuntomessukohteisiin.

Vantaa Asuntomessut Vivola

Vivola 
Ennakkosuosikkeihini kuulunut Vivola, jota Asun-lehdestä olin ihastellut, teki vaikutuksen myös paikan päällä. Tykästyin pelkistettyyn ilmeeseen, kauniisiin luonnonmateriaaleihin, ajattomaan sisustukseen ja seeisteiseen tunnelmaan. Tuo Artekin daybed kauniine tyynyineen oli aivan ehdottomia yksittäisiä suosikkinäkymiää messuilta. Myös kohteen sisustuksen Woodnotesin kansituolin mallinen Arenzano-nojatuoli ihastutti, kuten myös Iina Vuorivirran upea Vino-peili sekä vihernurkkaus, jossa oli trendikkäät Vitran korkkijakkarat sekä Nikarin kaunis December XL -nojatuoli . Myös kauniit ulkotilat sekä iso betoniruukkumuuri ihastuttivat. Tyylikäs, rennon ajaton skandinaavinen unelmakoti. Tätä tunnelmaa toivoisin ripauksen unelmien vapaa-ajan talooni joskus tulevaisuudessa.

Vantaa Asuntomessut Vivola

Potius Isokivi
Potius Isokiven rauhallinen ja selkeä yleisilme miellytti. Sisustuksessa oli ihania yksityiskohtia, kuten upeat messinkihanat, marmoria keittiössä, Eamesin suunnittelemat klassiset LTR-sivupöydät ja Flosin kaunis IC-valaisin. Viherkasveja oli käytetty kivasti tuomaan kodikkuutta uudenkarheaan kotiin, myös betonin käyttö ihastutti. Tästä kohteesta kirjoittelinkin myös aiemmin tässä postauksessa.

Vantaa Asuntomessut Potius Isokivi A
Vantaa Asuntomessut Potius Isokivi A
Vantaa Asuntomessut Potius Isokivi A
Vantaa Asuntomessut Potius Isokivi A

Kontio Harunire
Kontio Haruniren Suomi-tyyli japanilaisella tvistillä ihastutti. Runsas puun käyttö niin sisäpinnoissa kuin huonekaluissakin toi lämmintä kodikasta tunnelmaa. Tällaisessa kodissa tuskin osaisin kuvitella asuvani, mutta mökkinä tämä olisi täydellinen. Tykkäsin paljon sisustuksessa käytetyistä designkalusteista, joukossa oli useita Nikarin tuotteita kuten myös klassista Lundiaa sekä suomalaisten suunnittelijoiden, kuten Saanan ja Ollin tekstiilejä.

Vantaa Asuntomessut Kontio Harunire
Vantaa Asuntomessut Kontio Harunire
Vantaa Asuntomessut Kontio Harunire

Urban Villa
Urban Villa toi mieleen ulkomaisten sisustuslehtien luksuskodit. Sisustus oli erittäin tyylikäs ja taidokkaasti suunniteltu. Mieleen jäi näyttävä olohuone, minkä kruunasi upea Flosin valaisin. Tyylillisesti mieleen tulee vahvasti legendaarinen Kelly Hoppen. Kovaa mustavalkoisuutta oli pehmennetty kauniilla murretuilla sävyillä ja eläväpintaisilla tekstiileillä.

Sisustus oli paikoitellen ehkä hieman pramea omaan makuuni, kuten korkeakiiltoiset kalusteet keittiössä sekä runsas kromin käyttö työhuoneessa. Näitä olisin pelkistänyt mikäli kyseessä olisi kotini. Silti monia hyvin mieluisia elementtejä joukossa oli ja kokonaisuus oli hyvin linjakas, laadukas sekä harmoninen. Hotellityylisen sisustuksen taidonnäyte parhaimmillaan. Yllätyksenä tuli kuinka pieni talo oli, kuvista sai paljon isomman vaikutelman, mikä myös osoitus onnistuneesta sisustuksesta.

Vantaa Asuntomessut Urban Villa
Vantaa Asuntomessut Urban Villa

Muut suosikit
Muissakin kohteissa oli kauniita yksittäisiä asioita. Esimerkiksi LakkaLaineen terassi kalusteineen, Betonipöytä ja Eames tuolit oli minimalistisen kaunis. Kuten myös muut laadukkaat kalustevalinnat sekä yhtenäinen tyyli läpi talon. Tiivistetysti, kohde jäi mieleen ylellisenä edustuskotina.

Vantaa Asuntomessut LakkaLaine
Vantaa Asuntomessut LakkaLaine
Vantaa Asuntomessut LakkaLaine

Villa Kapee jäi niin ikään mieleeni. Kodikas mittakaava huoneissa, puupaneloinnin tuoma lämmin tunnelma, sekä kauniit kattoikkunat yläkerran kodinhoitohuoneessa sekä kylpyhuoneessa. Keittiö oli upea ja sen kruunasi moderni kuparihana. Keittiön kalustevalinnat, vaaleat alakaapit ja lämpimän väriset puiset yläkaapit, poikkesivat hyvällä tavalla massasta.

Vantaa Asuntomessut Villa Kapee
Vantaa Asuntomessut Villa Kapee

Designer 151 kohteen olohuone oli myös kaunis kokonaisuus, jonka kansainvälisestä fiiliksestä tykkäsin kovasti. Myös kohteen päämakuuhuone Gant Homen kauniiden tekstiilien kanssa sekä viihtyisä työpöytä jäi mieleeni.

Oletteko käyneet messuilla? Entä mikä kohteista miellytti eniten?

Vantaa Asuntomessut Designer 151

A few more favorites from the Finnish housing fair 2015 in Vantaa.

Seuraa! Follow! Bloglovin / Facebook / Instagram Pinterest

Kommentit (8)

 1. Anniina

  Kauniit poiminnat, kiitos postauksesta. Nämä haluaisin nähdä livenä, sen verran alkoi houkuttamaan messut 🙂

  • coffeetablediary

   Jee, kiva jos tykkäsit! Vähän jo mietin tuleeko nämä messupostaukset korvista jo ulos, mutta hyvä jos ei. Halusin laittaa talteen näitä helmiä kun kivoja kuvia vielä löytyi kamerasta. 🙂 Niin ja vielä taitaa ehtiä messuille! 😉

 2. Anonymous

  Hyvä koonti messuista, kiitos. Teillä on aivan ihana koti ja saan sisustuspostauksistasi kovasti inspiraatiota ja intoa oman kodin päivitykseen.

  • coffeetablediary

   Kiitos paljon ihanasta kommentistasi, ihan parasta palautetta! <3 Mukavaa viikkoa! 🙂

 3. Piia / Pieni talo Helsingissä

  En ole juurikaan ehtinyt kierrellä messuilla, joten tosi mukava katsoa kuvia blogeista! Ihana, kun Harunire on päässyt listallesi, kiitos 🙂 Hyviä poimintoja oli!

  • coffeetablediary

   Kiitos Piia kun kävit ja kommentoit! 🙂 Haruniren sisustus oli kyllä upea, ja super viihtyisä <3

 4. JohannaL / Koti Aurorassa

  Tosi kauniita nurkkia olet bongannut ja kuvannut ♥

  • coffeetablediary

   Mukava jos tykkäät! 🙂 löytyi tosiaan paljon kivaa katseltavaa ja kuvattavaa, joten kannatti käydä tänäkin vuonna!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *