Blogit
Coffee Table Diary

Kaunis hyvä kori

mifuko kiando basket

Kauniita ja käytönnöllisiä säilytysratkaisuja ei tuskin koskaan voi olla kotona liikaa. Niinpä ajattelin vinkata teille yhdestä hyvästä löydöstä aiheeseen liittyen. Perheen kasvun myötä säilytysratkaisujen tärkeys on korostunut entisestään huushollissamme kun lelut ovat alkaneet valloittamaan nurkkia. Päiväsaikaan lelut pyörivät usein lattialla ympäriinsä, mutta iltaisin keräämme ne talteen odottamaan seuraavan päivän leikkejä.

Ratkaisu kaaoksen taltuttamiseen löytyi Mifuko-merkin kauniista korista, jonka löysin sympaattisesta sisustusliike Tikausta. Kori on tehty Keniassa paikallisten käsityöläisten toimesta alueen perinteitä kunnioittaen ja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Suomalainen Mifuko tukee kenialaisten pienten työpajojen toimintaa viedessään tuotteita kansainvälisille markkinoille. Toisin sanoen tukemalla merkkiä tekee samalla pientä hyvää, mikä on ilahduttavaa. Näitä koreja valmistaa maaseudun naiset, jotka saavat kuivina aikoina tärkeää lisätoimeentuloa työstä. Ja samaan aikaan saa itse vastineeksi kauniin käyttöesineen omaa arkea sujuvoittamaan.

Kori ilahduttaa silmää ja toimii erinomaisesti lelujen säilytyksessä. Sen paikka on lastenhuoneessa, mutta koria on helppo ja kevyt siirrellä tarpeen tullen paikasta toiseen. Koska korissa ei ole teräviä kohtia valmistusmateriaalin ollessa narua ja kierrätysmuovia, myös lapsen voi antaa rauhassa tutkia koria.

Pyrin parhaani mukaan tekemään mahdollisimman pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä hankintoja. Tällekin korille keksin onneksi lukuisia muitakin käyttötarkoituksia sitten kun lelujen säilytys ei ole enää ajankohtaista. Siitä saisi nätin pyykkikorin, paperikorin tai vaikka säilön kylpyhuoneeseen vessapaperirullille. Vaihtoehtoisia käyttötapoja on lukuisia, mitä arvostan ja korilla on parhaassa tapauksessa käyttöä jopa vuosikymmeniksi. Tykkään!

A beautiful Kiando basket in the pictures is from Mifuko. It is hand made in Kenya following the local traditions. We use it for toys’ storage, but I can think of so many other uses for it also. Pretty and practical!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *