Blogit
Coffee Table Diary

Joulukoti ja kuvaukset

jouluinen-koti-blogi-1

Joulukuusi saapui tänä vuonna normaalia aikaisemmin kotiimme, jo toisena adventtina. Tuoksu on joka kerta yhtä huumaava! Tällä kerralla mukaan lähti ryhdikäs tumman vihreä paksuoksainen kuusi, joka miellyttää silmääni vielä enemmän kuin perinteiset metsäkuuset. Oksat kestävät varmasti hyvin koristeiden painonkin.

Toistaiseksi kuusta koristaa vain valot, enkä muita koristeita juuri kaipaakaan, vaikka niitäkin toki laitamme yhdessä lapsen kanssa lähiaikoina. Kuusi jo itsessään on suuri ihme 2,5-vuotiaalle, ja sitä mennään katsomaan heti ensimmäisenä joka aamu ja kotiin tultaessa. Kuusta kelpaa ihailla aikuisenkin, sillä valot luovat satumaisen tunnelman aamulla makuuhuoneesta pois hiljaa hipsiessä. Sijainti on aika mainio, sillä kuusi näkyy heti ulko-ovesta sisään astuessa, sekä ruokailutilaan ja keittiöön.

jouluinen-koti-blogi-4

Syy kuusen aikaiselle hankinnalle oli jouluaiheiset kotikuvaukset kuluneella viikolla, kuten blogin Insta-seuraajat ehkä huomasivatkin. Alan tunnetuimpiin nimiin kuuluva duo Jonna Kivilahti ja Krista Keltanen kävivät tekemässä kodissamme taikojaan, joita sitten ehkä ensi vuonna pääsemme näkemään jossakin julkaisussa. Olipa mukava päivä ja sain hyvän syyn puunata kotia astetta jouluisammaksi!

Somistus liittyi kuusen lisäksi lähinnä kynttilöihin ja kukkiin, tuttuun tyyliini. Asetelmat ovat tosin jo pariin otteeseen ehtinyt vaihtua sitten kuvauspäivän ja näiden otosten välillä. Erityisen paljon ihastuttaa eteisen ikkunalla majaileva jouluruusu leikkokukkana. Herkkä ilmestys!

jouluinen-koti-blogi-2

Varsinaisia jouluvärejä ei meidän kodissa tunneta. Toki vihreää tulee kuusesta ja muista havuista, sekä eukalyptuksen oksista ja joistain kukistakin. Messinki puolestaan on ehdoton joulunajan suosikkimetalli, kuten hopeakin. Muuten väriskaala on pitkälti sama kuin aina muutenkin ja kukkien ykkösväri on valkoinen. Nojatuolitkin rauhoittuivat hiekan sävyisten vaaleiden puuvillapäällysten myötä. Tuntuu tärkeältä, että koti näyttää joulunakin omalta tyylin ja värimaailman puolesta. Ainoan poikkeuksen väriskaalaan tekee lapsen punainen tonttulakki!

jouluinen-koti-blogi-5

Näitä kuvia katsoessa epäilen, kaipaanko oikeastaan paljoa enempää jouluisuutta kotiimme. Vähemmän on mielestäni joulukoristeluissa enemmän, sillä visuaalisesti pelkistetympi koti auttaa keskittymään siihen tärkeimpään. Ihaninta joulunajassa kun on yhdessäolo, joululaulut, leipominen ja muu pieni puuhastelu, kuten kranssien askartelu. Ja ihanimpiin juttuihin kuuluu tietysti kaikki jouluiset tuoksut, joita keittiöstä, tuoksukynttilöistä sekä kasveista ilmaan leijailee.

Out home has become a little bit more christmassy lately, which feels good. Also a Christmas tree came early this year, thanks to a christmas photoshoot with the talented duo, photographer Krista Keltanen and interior journalist Jonna Kivilahti earlier this week. Perhaps next year we can see the outcome in some publication, exciting!

Kommentit (8)

 1. Hanna L

  Oi miten kaunista!

  • coffeetablediary

   Kiitos Hanna! <3

 2. Liisa

  Ihana tunnelma! minunkin mielestäni vähemmän on enemmän
  myös joulukoristelussa,enkä kaipaa punaista väriä…kuin ehkä
  glögissä. Tuoleista tuli tosi kivat! Ihanaa joulunaikaa sinulle ja
  perheellesi!

  • coffeetablediary

   Voi kun kiva kuulla! Tosiaan myös glögissä punainen on toki enemmän kuin sallittu sävy 😉 Lämmin kiitos ja oikein ihanaa joulunaikaa sinullekin Liisa!

 3. Marja Nummela

  Ihanan jouluinen ja rauhallinen tunnelma.
  Nojatuolit kauniit myös!
  Mistä olette hankkineet tuon valkoisen sivupöydän /kirjoituspöydän?
  Onnellista joulunodotusta!!

  • coffeetablediary

   Mukava kuulla, että tunnelma välittyy! <3 Pöytä on teetetty puusepällä, sen piti olla seinään kiinnitetty leijuvasti, mutta vanha seinä olikin käyrä, joten kiinnitys ei onnistunut ja tilalle hankittiin jalat Ikeasta. Ihan näppärä työpiste, mihin saa juuri läppärin mahtumaan. 🙂 Iloista joulunodotusta Marja!

 4. 10 x Parasta nyt | Joulukuu – Meillä Kotona -blogit

  […] joulukotikuvausten, hankimme joulukuusen ennätysaikaisin – jo itsenäisyyspäivän tienoilla. Ihana niin, ei […]

 5. & Other Stories Helsingissä ja edullinen saippuasuositus

  […] kuten vaikka Svenskt Tenn ja Rolex. Metsänvihreää voisin tuoda lisääkin omaan kotiin, sillä kauniin sävyisen joulukuusemme myötä tajusin sävyn täydentävän kauniisti kotimme hentoa […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *