Blogit
Coffee Table Diary

Haaveideni astiakaapissa…

Astiat Tine K kattausidea Coffee Table Diary

Haaveideni astiakaapista löytyisi monenlaisia kippoja ja kuppeja. Olisi rosoista käsintehtyä keramiikkaa, ajattomia perusastioita, ja yllättäviä kirppislöytöjä. Kaikki sulassa sovussa osittain sattumien kautta yhteen ajautuneina. Olisi erilaisia lautasliinoja ja pöytäliinoja, yksivärisiä pellavaisia ja juuri oikealta tuntuvia kiehtovia kuoseja. Kukkakuvioisia astioita, joille ei keittiössä muka olisi säilytystilaa ja joita ei uskaltaisi normaalisti hankkia kyllästymisen pelossa. Miten jännältä tuntuu ajatus teemaan sopivista astioista – ylenpalttiselta suorastaan!

Astiat Tine K kattausidea Coffee Table Diary

Olisi muutamia eri lasi- ja kahvikuppisarjoja, joista voi valita tilanteeseen ja fiilikseen sopivan. Tee- ja kahvipannujakin löytyisi sekä karahveja, joista tarjoilisin ruokajuomien lisäksi oliiviöljyä, ja saisi niistä loihdittua myös tunnelmallisen baarinurkan juhlia varten.

Haaveissani minulla olisi paljon tilaa astioille. Ihanin olisi iso erillinen kaappi lasi-ikkunoiden kera, jonka läpi unelmien astiakokoelmaa voisi ihastella arjessa. Kauniit keittiöpyyhkeet olisivat astioiden seassa kauniissa pinoissa. Sieltä löytyis, mistä valita ja kaapin aarteista saisi loihduttua monenlaisia kattauksia.

Astiat Tine K kattausidea Coffee Table Diary

Todellisuudessa astiakokoelmani on huomattavasti haavekuvia vaatimattomampi. Päärooli on isojen merkkien perusastioissa, joita niin perintöastiat kuin kirppislöydötkin piristävät. Suosikkeihin kuuluu reilu vuosi sitten löytämäni aarteet, savunsävyiset ohuet lasit, joista portviini maistuu erityisen ihanalta. Löytyy kaapista myös hauskat vihreäjalkaiset vanhat viinilasit sekä keltaisia Marimekon Sukat makkaralla-laseja, astiakaappini väripilkkuina. Ruokalautasina Kastehelmi-lautaset tuovat hentoa piristystä ja ripauksen juhlavuutta.

Astiat Tine K kattausidea Coffee Table Diary

Pääsin eläytymään astiakaappiunelmiini viime kuussa kurssilla, missä loihdimme erilaisia stailauksia Tine K:n showroomilla. Showroomin valikoimista löysin kuvan kauniit astiat, joita H&M:n musta vaasini täydensi keväisen vihreän lumipalloheisin kera. Oli niin inspiroivaa kuvata uudessa miljöössä omista perusastioista poikkeavien lainatavaroiden kera. Minua kiehtoo suuresti keittiäaiheiset asetelmamaalaukset ja mielestäni sain hieman samanlaista tunnelmaa mukaan jutun ensimmäisiin kuviini.

Astiat Tine K kattausidea Coffee Table Diary

Onneksi haaveilla saa, kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa ja toisaalta omaa astiakokoelmaa voi hioa pikku hiljaa ajan kanssa, mikä on kiehtova ajatus. Onneksi myös kukkia ja teemoja voi tuoda kattauksiin muillakin asioilla kuin astioihin kuvitettuina, vaikkapa pöydän koristusta vaihdellen. Viimeisimpänä haaveena kerrottakoon, että keramiikkakurssille kuitenkin toivon pääseväni vielä joku päivä lähivuosina ja lasinpuhallus se vasta olisikin kiehtovaa. Siinä pari tavoitteita pitää mielessä mukana ja laittaa toteutukseen toivottavasti jo lähivuosina!

Dreaming about a kitchen cupboard filled with the perfect and slightly random collection of tableware. Tableware in the pictures from Tine K, a black small vase H&M Home.

Kommentit (3)

 1. Riikka

  Haaveiden astiakaappisi kuulostaa täydelliseltä ja ihana tunnelma kuvissa! Minä halusin sijoittaa meillä olevan vitriinikaapin nykyisessä kodissa ruokasaliin, mutta sepä ei mahtunutkaan porraskäytävässä kuin yhden kerroksen ylöspäin ja päätyi työhuoneen nurkkaan… Niinpä astia-aarteet ja pellavat ovat jälleen ovien takana piilossa 😀

  • coffeetablediary

   Kiva kuulla Riikka, kiitos! 🙂 No onneksi kaappisi löysi hyvin paikan työhuoneesta, vaikkei ihan suunnitellusti päässytkään ruokasaliin, joka on ihan mielettömän upea silti ja paranee vaan projektiesi myötä! <3 Toivotaan, että seuraavassa kodissa on paikka astiakaapille paikka.

 2. Leena

  Niin herkkiä ja kauniita kuvia! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *