Blogit
Coffee Table Diary

Gone Fishing | Savonlinna Muikkubaari

  
Kuinkas teidän viikko on sujunut? Parempi puoliskoni oli lomalla tämän viikon, joten itsekin vähän lomailin mökkeillen. Samalla pidin pientä some-etäisyyttä, niinpä täälläkin on ollut hiljaisempaa. Kalastettua ei oikeasti tullut, mutta rapumertoihin jäi useampi kymmenen kaveria. Myös muikkuja pääsimme nauttimaan mökkireissun yhteydessä ja tarttuipa mukaan myös yksi kalan mallinen lautanen kirppikseltä.

Mökkireissumme suuntautuu yleensä Saimaan äärelle Savon sydämeen. Niinpä käynti Savonlinnassa kuuluukin joka kerta ohjelmaamme. Oopperajuhlat jäivät tänä vuonna väliin, mutta tuon kauniin kesäkaupungin kansainvälisestä tunnelmasta onneksi pääsee nauttimaan jo torilla piipahtamalla. Mökkireissun kohokohtia onkin aina perinteinen lounas Seurahuoneen kattoterassin Muikkubaarissa. Jälkkärit puolestaan nautitaan torilla, minkä lörtsyvalikoima lienee maan paras.

Muikkubaarin muikut ovat aivan taivaallisen herkullisia! Niin tuoreita, kuin kalan kuuluisi ollakin ja voissa paistettuna kerrassaan suussa sulavia. Lemppariruokaa, jota on turha syödä missään muualla, koska Muikkubaarin muikkujen voittaneita ei yksinkertaisesti löydy. Muikut ovat mielestäni parempia alkukesästä, koska silloin ne ovat pienempiä, eivätkä muistuta vielä silakkafileitä. Otamme listalta aina Huikomuikut, eli lankullinen voissa paistettuja muikkuja ilman lisukkeita. Kaveriksi, ei ehkä niin perinteisesti pyydämme aina chilimajoneesia, joka sopii todella kivasti muikkujen dipiksi.

Muikkubaari on auki kesällä ja suorastaan kuhisee niin paikallisia kuin lomalaisiakin, oopperatähtiä sekä hotellivieraita. Törmäsimme siellä jopa kavereihimme aivan sattumalta tällä kerralla. Terassi on lasitettu ja sieltä on kaunis näkymä Saimaan sekä kaupungin yli. Erittäin lämmin suositus Muikkubaarille, mikäli olet kesäaikaan Savonlinnan suunnalla ja rento ruokapaikka on hakusessa!

Muikkubaari, Kauppatori 4-6, Savonlinna

I enjoyed summer vacation this week at the summer cottage near Savonlinna, which is one of my favorite places in Finland during the summer time. In case you are visiting the town, I warmly recommend to enjoy the traditional fish dish, vendace (muikut in Finnish) at restaurant Muikkubaari located on the top floor of the hotel Seurahuone. The fish is as fresh as it gets and fried in butter. So delicious! For the desert go to the market next to and enjoy the local pastry called lörtsy and enjoy the buzzling and friendly atmosphere together with Opera festival stars, tourists and locals.

Kommentit (4)

 1. Mama Gastro

  Olen kerran käynyt Savonlinnassa ja ruokailu oli täysin samanlainen kuin teidän perinne! Ensin muikut muikkubaarissa ja sitten jälkkärit torilta;) Herkkuja!

  • coffeetablediary

   Tuo Muikkubaarin muikut + torikahvit kyllä lyömätön kombo, ja aika klassikko näköjään! Super herkkua lähiruokaa 😉

 2. Anonymous

  Meillä kesävieraat tahtovat kanssa aina Muikkuterassille eli muutaman kerran siellä kesän aikana tulee käytyä 🙂 Hyvän ruoan lisäksi saa kaupanpäällisenä ihanan maiseman. Viime vierailusta ystäväni Marjamailla- blogista teki oman postauksen Savonlinnasta. Ihania kuvia, kuten myös tässä sinun postauksessasi. Kaunistahan täällä Suomessakin on. Olisi kiva, jos ilmatkin suosisivat meitä vielä tänä kesänä.
  Mukavaa kesää, Tanja

  • coffeetablediary

   Kiitos Tanja, kiva kun kommentoit! 🙂 En yhtään ihmettele, että paikka on teidänkin kesävieraiden suosiossa. Marjamailla-blogissa oli tosiaan myös ihania kesäkuvia tuosta teidän kauniista kaupungista. Toivotaan todella, että kelit paranisi ja saisimme aurinkopäiviä elokuussa! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *