Blogit
Coffee Table Diary

Georg Jensenin luona

G jensen showroom blogi-2

Tanskalaisen designin ja sisustusten ystävänä Georg Jensenin tyyli on aina vedonnut minuun suuresti. Siinä klassinen ja moderni yhdistyy tavalla, mikä tuntuu omalta ja kotimme sisustus onkin vuosien varrella täydentynyt useilla tämän suosikkimerkkini tuotteilla. Niinpä olikin ilo ja kunnia päästä käymään Gerog Jensenin kauniilla showroomilla Helsingissä tulevaan yhteistyöhön liittyen. Etelärannassa sijaitseva showroom on kaunis kuin koru. Tilan viidennen kerroksen sijainti on hieno ja sen ikkunoista näkyy kauas merelle. Kaunis vanha valkoinen kakluuni koukeroisine kuvioineen, huikea huonekorkeus ja klassinen puulattia, sekä Hans Wegnerin suunnittelemat mustat Y-tuolit sisustuksessa tekevät oikeutta merkin ajattoman tyylikkäälle valikoimalle.

G jensen showroom blogi

Tunsin olevani lapsi karkkikaupassa päästessäni tutustumaan Living-tuotteisiin sekä tarinoihin niiden takana, sillä useimmilta jälleenmyyjiltä löytyy vain osa laajasta valikoimasta. Erityisesti merkin uudemmista tuotteista mieleen jäi kuvassa näkyvät Cobra-sarjan aaltoilevat posliiniastiat, jotka ovat jumalaisen näköisiä etenkin tuolla tavalla päällekäin pinottuina. Georg Jensenin uutuuksiin kuuluu myös uusia klassisen yksinkertaisia valokuvakehyksiä sekä peilejä, jotka koristivat kakluunin reunaa. Miten kauniin kollaasin eri kokoisista peileistä saisikaan seinälle! Kaikkien aikojen lempimaljakkoani suosikkisuunnittelijani Ilse Crawfordin Mamaa, joka itselläni on pienenä saa nyt myös keskikokoisena, joka kuvassa näkyvien välinen todella monipuolinen koko.

G jensen showroom blogi-4

Perinteikäs tanskalaismerkki ja hovihankkijan arvonimeä kantava Georg Jensen sai alkunsa hopeaseppä Georg Jensenin toimesta vuonna 1904. Herra Jensen oli aikaansa edellä aloittaessaan jo silloin designer-yhteistyöt antaen kunniaa lahjakkaille suunnittelijoille omien töidensä rinnalla. Merkin tuotteita ovatkin suunnitelleet yli sadan vuoden aikana kymmenet suunnittelijat aina Ruotsin prinssi Sigvard Bernadottesta tämän ajan huippusuunnittelijoihin kuuluviin Alfredo Häberliin ja Ilse Crawfordiin. Tänä päivänä yleiset suunnittelijayhteistyöt oli reilu sata vuotta sitten aivan uudenlainen tapa toimia.

Yleisimmin kodintuotteissa käytetty materiaali muuttui vuosien varrella kiillotetuksi teräkseksi hopean tarjonnan laskiessa. Myöhemmin repertuaari on laajentunut Living-tuotelinjan osalta myös lasisiin vaaseihin, puusta valmistettuihin tuotteisiin sekä posliiniastioihin. Onpa muutamia tuotteita valmistettu erikoiserinä myös kullattuina, jotta hinta on saatu kohdilleen tietylle kohderyhmälle. Nimittäin Harrodsin asiakkaiden silmissä design-tuotteet, joiden hinnat lähtevät muutamista kympeistä eivät tunnu varteenotettavilta liian alhaisen hintaluokkansa puolesta. Kuulostaa huvittavalta, mutta kertoo toisaalta samalla sen kuinka kohtuullisesti merkin tuotteet on onneksi hinnoiteltu ihan tavallisen kuluttajan näkökulmasta.

G jensen showroom blogi-3

Ihailen miten ajan hengessä, mutta tyylilleen uskollisesti Georg Jensen on onnistunut yllättämään myös viime vuosina muun muassa simppelin elegantilla Cafu-sarjalla sekä upeilla Alfredo-vaaseilla. Georg Jensenin tuotteita meiltä löytyy useita ja niihin liittyy tärkeitä muistoja elämän varrelta. Esimerkisi blogissani paljon näkyneen Mama-vaasin sain lahjaksi äidiltäni odottaessani tytärtäni, mistä vaasin upea muoto aina muistuttaa. Tiedän näiden suosikkien kulkevan matkassamme mukana elämän vaiheesta toiseen, sen verran olennainen osa omaa tyyliäni, sekä kotimme ajatonta sisustusta ja jopa tietynlaista dna:ta ne silmissäni ovat.

Huomasin myös katsellessani näitä kuvia, että pitkään jatkuneen messinkihuuman jälkeen kiillotettu teräs alkaa taas tuntumaan yllättävän freesiltä, vai mitä mieltä olette?

Mitä tykkäätte Georg Jensenin tuotteista?

Visiting the beautiful showroom of Georg Jensen in Helsinki. It was such a joy to familiarize with the wide assortment and hear about stories and designers behind the brand, which is one of my all time favorites. Georg Jensen’s Living-products in my home carry many memories and have become part of our home’s dna so to speak. I admire how this traditional Danish brand found in 1904 has been able to re-create itself year after year remaining relevant and at the same time still true to its recognizable style and traditions.

Kommentit (3)

 1. Marja

  Kyllä – kiillotettu teräs on jotenkin sopivampi metalli moderniin tyyliin kuin messinki. Siksi se onkin kestosuosikkini, ja lukisin sen jopa ajattomien materiaalien kastiin kuuluvaksi. Ihania nuo kuviesi tuotteet.

  • coffeetablediary

   Mielenkiintoista kuulla ammattilaisen näkemys asiaam! Olen samaa mieltä, klassikkohan teräs on ja tosiaankin ajaton vaihtoehto, ja hillityn tyylikäs aina. Vaikka taas tauon jälkeen niin trendikäs messinki onkin sekoittanut pääni! Onneksi metalleja voi myös yhdistellä keskenään samassa tilassa, ihan kuten värejäkin, eikä tarvitse valita vain yhtä… 🙂

 2. Keväisen kaunis kattaus pienellä vaivalla – Meillä Kotona -blogit

  […] juju on tällä kertaa Georg Jenseniltä blogin kautta saamissani upeissa Bar and Wine -viinicoolerissa ja veistosmaisen näyttävässä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *