Blogit
Coffee Table Diary

Elokuun kukkia + Habitare-voittajat

elokuun kukat puutarhassa syyshortensia helminukkajäkkärä syyshohdekukka Ikea Sinnerlig vati

Puutarhan kuulumisia pitkästä aikaa! Elokuussa pihallani kukkivat rakastamani syyshortensiat. Kaikki ovat valkoisia, vaikka joukossa on muutamia eri lajikkeita. On perinteistä Grandifloraa, Kyushua ja sitten veikeää Vanilla Fraisea, joka pikkuhiljaa muuttuu valkoisesta vaaleanpunaiseksi. Hieman eri aikaan kukkivien lajikkeiden ansioista hortensioiden kukkaloistosta pääsee nauttimaan kauemmin. Kukassa nyt myös kuvassa olevat valtoimenaan rönsyilevä valkoinen pienikukkainen helminukkajäkkärä (Anaphalis Margaritacea) ja hehkuvan tumma tiilen oranssi syyshohdekukka (Helenium ’Rubinzwerg’).

Kohta kukassa myös valkoiset syysleimuni (Phlox paniculata ’Sonja’), tummamaksaruoho (Sedum Matrona) ja syysvuokot (Anemone Hupehensis). Niin ja jännittevä tumma syyskimikki (Cimicifuga racemosa ’Brunette’).

Mitä teidän pihalla kukkii näihin aikoihin?

Lopuksi Habitare-lippujen voittajiin. Lippuja oli arvonnassa jaossa viisi kappaletta ja arpaonni suosi tällä kertaa vastaajia 7. Arhippa, 17. Minea Mariella, 20. Anonymous, 34. Amelia ja 44. Nelly F. Lähetän teille sähköpostia pikimmiten lippuihin liittyen. Kiitos kaikille osallistuneille ja paljon onnea voittajille!

Flowers blooming in my garden in August…

Kommentit (2)

 1. Anonymous

  Kiva, kun kirjoitit välillä puutarha-asiaa.
  Mulla kukkii nyt myös Vanilla Fraise hortensia. Sen lisäksi kukkii valkoiset ja vaaleankeltaiset kaunopunahatut, kärhöt, kaunosilmä, kultapallo, koreakärsämö, punaluppio, malva, keltatörmäkukka, vaaleanpunainen törmäkukka, David Austin ruusu 'William Morris', valkoinen peittoruusu, syysvuokko, vaaleanpunainen syysleimu, bellikset, esikot, sormustinkukka, ja kesäkukista pelargoniat, sinisievikki 'penny black', suklaacosmos, krassi, tuoksuherne, dahlia, valkoinen kosmoskukka, morsiusharso, kehäkukka, orvokkeja ja aivan tummanvioletti ruiskaunokki. Komeamaksaruoho 'Matrona' on jo osittain avannut kukkansa ja kohta toivottavasti kukkii myös tumma syyskimikki.
  Aika paljon näköjään on kasveja kukassa nyt.
  /sanna

  • coffeetablediary

   Moikka Sanna, tosi kiva kun kommentoit! Nämä puutarhajutut ovat vähän jääneet vähemmälle täällä harmillisesti, jotenkin kylmä kesä-heinäkuu ei oikein inspiroinut pihajuttuihin. Aivan uskomattoman kuuloinen puutarha sinulla! Itse olen vielä suhteellisen tuore kotipuutarhuri, joten ihan kaikkia lajikkeitasi en tunne. Huikea määrä kasveja kukassa, varmasti tosi kaunista! Aurinkoista viikonloppua 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *