Blogit
Coffee Table Diary

Betonipöytä mikrosementistä

Betonipoyta mikrosementti plata

Yhteistyö: Pisarameri

Terassin kalusteista tärkeimmät on nyt hankittu, eli ruokapöytä ja tuolit. Ruokapöydäksi valitsin mikrosementillä pinnoitetutun pöytälevyn yhdistettynä metallisiin pukkijalkoihin (Ikea). Mikrosementoinnin toteutti siihen erikoistunut Pisarameri antamieni toiveiden mukaan ja lopputuloksesta tuli juuri toivotunlainen, eli aivan betonimainen. Idean nappasin vieraillessani tässä kauniissa kodissa, missä mikrosementtiä oli käytetty terassipöydän lisäksi upeissa kylpytiloissa. Onnekseni tilojen taitava tekijäkin löytyi samasta tilaisuudesta.

Betonipoyta mikrosementti plata

Pöydän kannen runkolevy on vaneria, joka on käsitelty mikrosementillä useampi kerros ja lopuksi pinta on sinetöity lakkaamalla vettä hylkiväksi. Fiilis on kivan rouhea ja betonimainen pinnan ollessa eläväinen sävyiltään. Sävyksi valikoitui vaalea harmaa Plata. Eläväilmeinen pinta on kätevä ulkotilojen ruokapöydässä, jokainen leivänmuru tai roska ei siitä heti hyppää silmään. Samaan aikaan pinta on kuitenkin hyvin sileä ja tasainen, joten sen pyyhkiminen on helppoa. Materiaali tuo mielestäni mukavaa kontrastia puiseen terassiin ja sopii kauniisti ympäröivän luonnon sävyihin. Aluksi mietin pöytää terassilankusta, mutta onneksi päädyin tähän. Terassin tuoleiksi valitsin lopulta istuinmukavuuden takia tutut Hayn Heet, toisin kuin kaavailin aiemmin.

Betonipoyta mikrosementti plata

Ei voi muuta kuin ihastella, kuinka loistavaa työtä ammattilaiset tekivät! Itsellä olisi mennyt varmasti koko kesäloma pöytää askarrellessa, sen verran työlästä mikrosementointi kuulemani mukaan on, joten kannatti ehdottomasti ulkoistaa työ konkareille. Olen super tyytyväinen lopputulokseen, joten oikein lämmin suositus tälle sympaattiselle pienyritykselle ja suuret kiitokset loistavasta palvelusta! Pisarameri on avaamassa elokuussa showroomin Espooseen, missä mikrosementtivalikoimaan ja työstötapoihin pääsee tutustumaan paikan päälle.

Betonipoyta mikrosementti plata

Mikrosementtipöytä on mielestäni oikein näppärä vaihtoehto betonipöydästä haaveileville! Toisin kuin betoni, mikrosementti ole lainkaan huokoinen ja lakatun pinnan ansiosta helposti pyyhittävissä. Mikrosementistä on myös mahdollisuus on tehdä ohuempi taso kuin betonista valamalla, mikä tuo hyvää vastapainoa rouhealle materiaalille ja pitää kokonaisilmeen sopivan keveänä. Hyvännäköinen ja käytännöllinen materiaali, hiukan industriaali, muttei liian. Vakavasti harkitsisin mikrosementtiä myös kylpyhuoneeseen, ja miksei myös kodin muiden tilojen lattiaan, kuten Seinäjoen Asuntomessuilla näkyi.

Oletteko te innostuneet mikrosementistä sisustuksen pintamateriaalina?

Our outdoor dining table and chairs finally arrived! The table top is done by applying micro cement on a veneer board and sealing it with lacquir. I must say I just love it!  The table was made in cooperation with the professional in the field, Pisarameri Oy which is a small company specialized in installing micro cement and other special material surfaces. Chairs’ model is Hee from Hay.

Kommentit (22)

 1. AL

  Onpa kaunis ja taidokkaasti tehty pöytälevy! Tykkään sen luonnonmukaisesta ilmeestä. Kiva kun toit esille tämän ei-niin-nähdyn materiaalivaihtoehdon, alkoi itseänikin kiinnostamaan 🙂

  • coffeetablediary

   Kiitos AL! 🙂 Ollaan hirmu tyytyväisiä viimeistelyn ja työn laatuun, ja elävä pinta helpottaa suuresti elämää ulkotilasta kun on kyse. Hauska jos innostuit, kannattaa ehdottomasti harkita tätä tekijää ja materiaalia – niin kaunis ja toimiva se on!

 2. Idis & Interiööri

  Täällä on fundeerattu keittiösaarekkeemme tason päällystämistä mikrosementillä. Rempamies olisi omasta takaa, mutta toteutus on toistaiseksi jäänyt kun taitaa mennä useampi päivä kuivatessa ja hella täytyisi irrotella siksi aikaa. Tosin kesällä voisi mennä grilliruualla ne päivät 🙂

  Montako kerrosta laitoitte ja mikä oli suunnilleen kuivamisaika/ kerros ?

  • coffeetablediary

   Heippa! Keittiösaarekkeessakin mikrosementti toimisi kauniisti. <3 Kesällä tosiaan selviää helpommin ilman täysin toiminnoin varustettua keittiötä! Pöytälevyn tehnyt Pisarameri kertoi, että kerroksia on 4-5 ja koska kerrokset ovat niin ohuita, että voi tehdä useamman päivässä. Ennen lakkausta tulee antaa kuivua ainakin 2vrk.

 3. Homevialaura

  Tämä oli erittäin hyvä vinkki, kiitos tuhannesti taas inspiraatiosta! Nimittäin totta kai sisustan jo kuumeisesti tulevaa terassia, vaikka sitä ei vielä ole. 😉 Visioissani terassilla on juuri modernin kevyet, mustat tai valkoiset, tuolit sekä betonihenkinen pöytä. Puustakin toki pidän, mutta jotenkin puiset terassipöydät vievät omat ajatukseni liikaa mökkipihoihin ja itse haluaisin korostaa tulevassa rivaripihassa mieluummin urbaania puolta. Ongelma vain oli, että ajatus raskaannäköisestä, Vepsäläisellä tonnin maksavasta betonipöydästä ei houkutellut yhtään sen enempää. Tämä on siis todennäköisesti juuri meille sopiva ratkaisu. Lisäpisteitä ropisee myös minulle tärkeästä jatkuvuudesta ja punaisesta langasta: koska laitamme todennäköisesti kylpyhuoneeseen mikrosementtiä, niin sama henki saa mieluusti jatkua ulkotiloissa. Mielettömän kaunista teillä taas on, ihania terassipäiviä!

  • coffeetablediary

   Moikka Laura! Tiedätkö, olen niin innoissani teidän tulevasta projektista ja kodista, siitä tulee varmasti mieletön tyylisi tuntien! <3 Mahtava jos jutusta löytyi inspiraatiota ja idea teidän tulevalle terassille. Hyvä pointti tuo, että omalla pihalla urbaanissa miljöössä ei halua mökkimäistä tunnelmaa, en minäkään, joten siksi juuri tämä mikrosementti tuntuu hyvältä valinnalta. Puupöytä olisi ollut vähän tårta på tårtä puuterassilla, tämä just sopivan freesi! Jään todella innolla seuraamaan miten kodinvaihtonne etenee ja pidän peukut pystyssä! <3

 4. Marja

  Mikrosementti on kyllä ajaton valinta. Meillä pinnoitettiin kuusi vuotta sitten wc mikrosementillä ja tila näyttää edelleenkin hyvältä. Remontti oli suht vaivaton, kun alle jäi vanhat kukkalaatat ja marmorijäljitelmät. Kaunis terassi teillä, itsekin mietin noita tuoleja mökin terassille, ne on kyl kauniit.

  • coffeetablediary

   Ajaton, sitä mikrosementti minustakin materiaalina on! Juuri vanhan wc:n/kylppärin kunnossa oleva vesieristyksen ja laatoituksen päällä se on ihan loistovalinta. Tuoleille iso peukku, vähän mietin onko ne jopa liian nähdyt, mutta parhaat ne olivat kun unelmien terassituolit Bertoian side chairit ei oikein sopineet budjettiin. Lisäksi mielestäni nuo tuolit ovat jo aika klassikot, enkä usko kyllästyväni niihin.

 5. Saimi

  Kaunis pöytä. Kiinnostaisi paljonko tuli maksamaan ja miten pöytälevy pitää säilyttää talvella? Kestääkö ulkona?

  • coffeetablediary

   Moikka Saimi! Kiitos! Koska tämä pöytä tehtiin yhteistyössä, tarkkaa ov-hintaa en tiedä eli kannattaa kysyä tarjous omien mittojen mukaan Pisaramereltä, http://www.pisarameri.fi Käsittääkseni kuitenkin paljon edullisempi kuin näkemäni betonipöydät kuten Vepsäläisellä. Levy kestää talven ulkona.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *