Blogit
Aurinko ja kuu

Vaatekaappi pystyssä!

IMG_6023

IMG_6032

IMG_6035

Yhteistyössä Lundian kanssa.

Vihdoin!! Olen niin tyytyväinen itseeni. Sain oman vaatekaappini asennettua. Eikä se loppujen lopuksi vaatinut kuin ryhtymistä. Poikasen huoneen Lundiat kasattiin jo aikaa sitten (linkki juttuun), kun huone valmistui, mutta minun vaatekaappini olikin asia erikseen. Poikasen Lundialaatikoiden kanssa sain apua asentajalta, mutta oman vaatekaappini kohdalla päätin pärjätä yksin. Eikä siinä mitään, hommahan on ihan simppeli, mutta meidän talo on vino. Ja koska laatikoiden onnistunut asentaminen vaatii täydellistä suoruutta, oli tämä tehtävä hieman haasteellinen. Suosittelen siis vatupassin käyttöä asennushommissa. Lisäksi päätin yhdistää uusiin oviin vanhempia Lundia-ovia, joita olin haalinut nettikirppiksiltä. Maalasin ne valkoisiksi.

Kerran jo kasattu kaappi seisioi siis pitkään ilman laatikoita, koska en ollut saanut kaappia aivan suoraan. Pohdin ongelmaa monelta kantilta ja päätin luottaa siihen, että asennus oli onnistunut, mutta ongelmana on lattia. Niinpä päätin aloittaa kokeilun laittamalla laskevan puolen alle, jalkojen ja lattian väliin, pienet korokkeet pahvista ja maalarinteipistä. Sen ja näppärien säädettävien ovensaranoiden ansiosta laatikoiden asentaminen onnistui ja sain kaikki ovetkin suoraan! Kaikkea sitä sitten joutuu kikkailemaan, kun talo on vino. Kaiken kikkailun jälkeen huomasin, että Lundialta olisi saanut tilata valmiita kiiloja suoristamista varten. Ei tullut mieleenkään, että joku olisi ottanut huomioon sen, että monet vanhat talot (ja ehkä uudetkin) ovat johonkin suuntaan vinoja. Siispä laitoin kiilat tilaukseen.

Tykkään tosi paljon noista Lundian laatikoista. Niissä on ihana aukeamissysteemi: Aukeavat ja sulkeutuvat painamalla ja ne ovat yllättävän tilavat. Ovienkin eleettömyys kiehtoo, vaikka muuten meidän makkarista tulee aika boheemi väritykseltään. Lundian oviin saa valita mieleisensä värin monista Tikkurilan väreistä, mutta päädyin meidän huoneen osalta valkoisiin, jotta ne heijastaisivat kauniisti luonnonvaloa.

Kaapin kooksi valitsin 30 cm syvät tikkaat, hyllyt ja laatikot, ettei kaappi tulisi liikaa ikkunan eteen. Onhan se vähän nafti, mutta itseasiassa vaatteet pysyy hyvässä ojennuksessa, kun ei ole liikaa tilaa. Vasen puoli, jossa laatikot, on 100 cm leveä ja oikea puoli on 80 cm leveä.

Toim Huom. Talon suoristaminen remontin yhteydessä olisi maksanut puolet koko budjetista, joten päätimme jättää talomme ylhäiseen vinouteensa, jossa se on jo monta kymmentä vuotta ollut.

Kommentit (3)

  1. Tuula Saarinen

    Hyvä idea yhdistää uutta ja kierrätettyä. Lundia kestää kalustemielessä ikuisesti ja mallisto on vuosikymmenten saatossa uudistunut kivasti. Kaikki pelaa silti yhteen. Rautakaupasta saa pussillisen lattian asennukseen tarkoitettuja puukiiloja edullisesti. Niille on ollut monta käyttöä vinossa mökissä.

    • prisca

      Tuula juu, olin kyllä tosi tyytyväinen oivallukseeni. Lundiat ovat ikuisia ja kiertäneet meillä jo sukupolvelta toiselle. Nettikirppiksiltä löydetyt ja ihanan uudet muodostivat kivan kokonaisuuden ja rahaakin säästyi.

  2. Eija Rouhiainen

    Ok

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *