Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Tyhjennyspäivä

IMG_2201

IMG_7716

IMG_2200

IMG_2199

Juhannuksen ja huomisten synttäreitteni kunniaksi tyhjennetään kellarikerrosta urakalla miehen kanssa kaksistaan.

Aikamoista.

Ihanaa kuitenkin, kun alakerta tyhjenee. On myös helpompi hahmottaa, miltä remontin jälkeen näyttää ja mihin sijoittuvat pesukoneet, pesualtaat ja suihkut. Paikat pitää nimittäin aika aikaisessa vaiheessa tietää, jotta putket ja viemärit saadaan oikeille paikoille. Pitää myös päättää, mitkä ovet säästetään ja mitkä voi repiä irti huolettomasti. Säästetäänkö alkuperäisiä pattereita varmuudeksi vai ei? Jäävätkö aluperäiset kellarin ikkunat vai ei? Entä lamput?

Kello on kaksi ja Kivikkoon on mennyt jo neljä autollista roskaa. Siis tavaraa, jota ei käytetä ja jotka ovat olleet säilössä 10 vuotta ihan turhaan. Jotain sain autotallikirppiksellä myytyä, mutta paljon jäi.

Pyykkikatastrofi on melkein selätetty ystävän ansiosta, joka lainasi taloyhtiönsä pyykkitupaa. Synttärilahjaksi hän pesi meidän pyykkejä siellä puolestani ja tuo autolla kuivat pyykit kohta suoraan pihaan. Ihanaa, kun on tuollaisia ystäviä! Pesukonekorjaaja tulee ylihuomenna.

Huomenna tulee urakoitsija kaikkine vehkeineen ja tavaroineen. Silloin kellarin ja pihankin pitää olla aivan tyhjänä. Jännittää. Kontii taitaa olla ongelma siinä vaiheessa, kun putkia viedään kadulle kaupungin liitoskohtiin. Se on sen ajan murhe.

Lapset ja koiran jätin äitini kanssa mökille ja haen heidät keskiviikkona, niin saadaan nyt ihan rauhassa rehkiä ja saattaa remontti alkuun.

Keskiviikkona tai torstaina meillä ei taida olla enää suihkuakaan, ei ainakaan lämmintä vettä, joten tänään vietetään saunan hautajaiset.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *