Blogit
Aurinko ja kuu

Meidän koti kuusi vuotta sitten

IMG_3435

IMG_3436
Kuvat: Kristiina Hemminki, Juttu: Riitta Kivilahti, Lehti: Kotivinkki

Siivotessa ja raivatessa menee kamalasti aikaa, kun sitä unohtuu niin helposti lueskelemaan vanhoja lehtiä ja katselemaan valokuvia. Tämäkin vanha juttu löytyi säästettävien lehtien kasasta. Onko teilläkin kauheita kasoja lehtiä, joita ei raaski heittää pois?

Kuusi vuotta sitten meidän talo oli Kotivinkin sivuilla. Oltiin asuttu täällä jo nelisen vuotta ja nautittiin elämästä helsinkiläisessä lähiössä. Silloin ei vielä vesiputket pamahdelleet ja iso remontti oli vain aavistus jossain takaraivossa. Elo oli aika ihanaa. Poikanen oli pieni ja minä tein vähän töitä kotiäitiyden lomassa. Mies teki niitä sitäkin enemmän. Kuudessa vuodessa on talo ehtinyt muuttua sisältä, etenkin huonompaan suuntaan. Jotain pientä tuunailua ollaan tehty, mutta enimmäkseen tapetit ovat likaantuneet, tavaraa on kertynyt liikaakin ja lasten elintila on laajentunut, kun kavereitakin on usein kylässä. Keittiö vallataan jutustelulle ja leipomiselle, olohuone pelaamiseen ja leffojen katseluun. Silloin minä väistän siihen huoneeseen, jossa on tilaa. Omaa tilaa minulla ei ole ollut, kun makuuhuonekin on poikasen kanssa jaettu. Haaveilen lukemisesta omassa sängyssä (nyt ei ole ollut paikkaa lukulampulle, kunnes keksin ipad-kirjat). Aika kivaa on sekin, että voi sulkeutua omaan huoneeseen,vaikka puhumaan puhelun rauhassa. Nyt on kellarikin käyttötilaa ja poikanen saa sen oman huoneen, jotta kavereitakin voi pyytää yökylään ja touhuta rauhassa omia juttuja.

Pihakin näyttää kuvissa mukavalta -ainakin verrattuna tämänhetkiseen tilaan (mutapelto). Tämä oli aikaa ennen isoa koiraa, kuola- ja kuraroiskeita seinissä ja keppileikeissä kynnettyä pihaa.

Nyt alkaa meidän talon uusi aika.

Ja vielä, haluan toivottaa hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille meille Suomessa eläville. Tässä maailmantilanteessa, tänä vuonna, itsenäisyys tuntuu erityisen arvokkaalta.

IMG_3437

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *