Blogit
Aurinko ja kuu

Lavallinen risuja tai enemmän

IMG_1575  IMG_1672

Hsy lupasi hakea risuja pihoista. Maksimissaan lavallisen. Nyt jännittää, mahtuuko nuo meidän orapihlaja-aidat yhdelle lavalle. Niitä on todella vaikea kuljettaa itse. Peräkärryyn ei paljoa mahdu, kun ei ole millä murskata ja litistää tuollaista piikkikasaa. Tästä aamusta kaksi viikkoa eteenpäin on aikahaarukka, jolloin risut haetaan. 60 e risumaksu lisätään suraavan kuun laskuun.

Kolme ystävääni tuli auttamaan pihan tyhjennys ja aidan alasleikkaamishommassa. Kukin tuli oman aikataulunsa mukaan, pitkin viikonloppua. Aikaisemmin viikolla oltiin miehen kanssa saatu aika hyvin tuota rojua roskalavalle. Aivan älytöntä, miten paljon rakennusrojua jää pihalle ja remonttirojua ja tavaraa, jota ei ole vuosien saatossa saanut myytyä tai vietyä kaatikselle ja sitten sitä on säilötty täällä kotona.

IMG_1580  IMG_1669

Orapihlajat leikattiin alas kahdestakin syystä (raivaussaha oli tähän paras vehje). Ensiksikin siksi, että ne olivat kasvattaneet niin pitkät varret, ettei niistä ollut enää aidoiksi ja trimmaaminen tuli vaikeammaksi joka vuosi. Toiseksi, koska pihalle tulee kaivinkone joka kaivaa putket talolta tielle, menee osa orapihlajoista nurin jo muutenkin. Eli parin vuoden päästä meillä on toivon mukaan taas orapihlajainen näkösuoja. Sitä ennen asennetaan pihaan verkkoaita Myrskyä varten.

Hommat jatkuu. Tänään tulee uusi roskalava.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *