Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Kahden viikon ruokalista

IMG_2917

Hei, sinullakin on ehkä sama ongelma? Perheen ruokahuolto on jotenkin päässyt raiteiltaan? Lasten makumieltymykset muuttuvat. Yhdestä tulee yhtäkkiä nirso, toinen himoaa lihaa ja kasvaa 10 senttiä viikossa ja yksi on ryhtynyt kasvissyöjäksi. Mikään ruoka ei tunnu kelpaavan. Tai ainakaan yhtä aikaa kaikille. Mulla meni hermo.

Kyselin Facebookissa kavereilta, että mitä ihmettä voin tehdä. Jo se, että esikoinen on ryhtynyt kasvissyöjäksi monimutkaistaa asioita perheessä, jossa kolme viidestä on vannoutuneita makkaransyöjiä. Mutta että lisäksi yksi ( joka on ollut pienestä saakka kaikkiruokainen) päättää nirsoutua ja yksi kasvaa silmissä ja on langanlaiha ja söisi loputtomiin roskaruokaa ja eineksiä. Miten ihmeessä saisin kaikki tyytyväisiksi niin, että ruokapöydässä olisi mukava istua ja vieläpä niin, että tietäisin kaikkien saavan helposti tasapainoista ruokaa? Olen koko syksyn seissyt lieden äärellä kello 17 pää aivan tyhjänä ja olo täysin turhautuneena. Asiaa ei tietenkään auta ammattini, jossa ideoin ja toteutan erilaisia reseptejä. Duunipäivän jälkeen päässä ei tunnu liikkuvan yhtäkään ruokaan liittyvää ajatusta.

Pari ystävää ehdotti viikkoruokalistaa, johon jokainen perheenjäsen saisi päättää ruoan. Minä päätin kokeilla ja tein kahden viikon listan, jossa lauantai ja sunnuntai ovat improvisaatiopäiviä. Jokainen siis päätti kaksi ruokaa, myös minä (mieheltä ei kysytty, mutta otin hänet kyllä huomioon listaa tehdessä) Lapset lähtivät leikkiin mukaan aika iisisti ja tuntuivat olevan mielissään kuulluksi tulemisen tunteesta. Toivon tämän selkeyttävän meidän kaikkien arkea. Katsotaan miten käy. Tästä tämä lähtee.

IMG_2922

Kommentit (1)

  1. Heureka! Ne syö sittenkin! – Aurinko ja kuu

    […] kertaakaan. Ja miksi? No siksi, koska otin käyttöön kahden viikon ruokakalenterin      ( tästä pääsee siitä kertovaan postaukseen). Aloitin siis perhekokeen omalla […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *