Puu nurin – Osallistu kilpailuun ja ehdota tilalle uutta!

Palasin viime yönä kotiin kahden viikon lomamatkaltani Ranskasta ja Italiasta. Kirjoittelen huomenna lisää matkakuulumisia muutamista vierailemistani puutarhoista. Loppuviikosta pääsen päivittämään pitkästä aikaa myös oman mökkipuutarhani kuulumisia. Olen ollut kohta kolme viikkoa mökiltä pois, ja siellä on varmasti tapahtunut tässä ajassa jos jonkinmoista kehitystä ja takapakkia!

Mutta kaikkea tätä ennen kerron surullisen tarinan ja käynnistän kilpailun, jossa on palkintona lukemista oman makusi mukaan!

Mökkipuutarhassa sattui nimittäin erittäin ikävä onnettomuus viikko ennen juhannusta, kun hurjana riehunut tuuli oli yön aikana riuhtonut nurin saunamökin kalliolla kasvavan ikivanhan ja komean pihlajan.

Arvaa harmittiko?

Aamulla vanhuksesta oli jäljellä vain surkea torso, joka sekin pitää nyt kaataa. Puu on laho, emmekä halua loppujen jyhkeiden runkojen kaatuvan esimerkiksi ison suviruusupensaan päälle. Eikä noin 1/4 ennen niin pyöreästä pihlajasta näytä nätiltä.

Iso puun poisto jättää mökkimaisemaan melkoisen raon. Siksi haluan istuttaa mahdollisimman pian puuvanhuksen tilalle jonkin kauniin, pyöreämuotoisen pikkupuun taimen.

Puu nurin

Myrsky riehui mökkipuutarhassa ja kaatoi ikivanhan pihlajan.

Silminnäkijät

Vikke ja Hupi ihmettelivät yön aikana tullutta tuhoa. Puun kaatuminen ei tainnut haitata niitä kovinkaan paljon, sillä ne saivat risusavotasta komeita keppejä.

Tässä kohtaa kaipaisin apua, sillä en tunne söpöjä pikkupuita kovin hyvin. Polkaisen siis pystyyn kilpailun: Ehdota, minkä pikkupuun (max noin 5 metriä korkeaksi kasvava ja mieluiten pyöreämuotoinen) istuttaisin pihlajan tilalle. Kaikkien vastanneiden kesken arvon AdLibris-nettikirjakaupan 50 euron lahjakortin. Kilpailuaikaa on 10. elokuuta saakka.

Odotan innolla ehdotuksianne!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Harmi komeaa puuvanhusta, jonka joiduitte kaatamaan.
  Itse ehdottaisin tilalle koristeomenapuu Makamik:ia. Se kasvaa n. 4-5 metriseksi ja se on vanhempana latvukseltaan leveän pyöreähkö. Kukinta sillä on runsas ja upean punainen. Myös sen lehdet ovat vähän punertavia:)
  Sirotuomipihlaja on myös mielestäni kiva pikkupuu, jos koristeomenapuu ei miellytä;)

  Puutarhamyyrä Kasveja siellä ja täällä -blogista

  • 1.1

   heidihaa sanoo

   Kiitos ehdotuksestasi! Koristeomenapuusta tuli yksi uusi, vahva ehdokas :).

 2. 2

  Eija sanoo

  Moikkelis Heidi ja harmitus tuo puun menetys.
  Tuurenpihlaja voisi sopia sen paikkaamaan tai pilvikirsikka. Ovat molemmat nopeakasvuisia ja erittäin kauniita pikkupuita. Korkeutta 5-10 metriä. Minulla kasvaa molempia ja ihastelen niitä päivittäin. Pilvikirsikan kasvuvauhtia ihmettelen jatkuvasti, istutin ne vasta vuosi sitten myöskin paikkapuiksi.

  • 2.1

   heidihaa sanoo

   Kiitos Eija ehdotuksistasi! Alkaa tuntua siltä, että minun täytyy haalia kauniita pikkupuita muuallekin puutarhaan, kun niitä on niin monia ihania. Mökkipuutarhan puukanta kaipaisi jo uudistusta – tai ainakin lisäystä.

 3. 4

  Airiina sanoo

  Olipa iso puu ja nyt antaa enemmän valoa, minä ehdotan marjatuomipihlajaa.

  • 4.1

   heidihaa sanoo

   En uskalla edes arvata, kuinka vanha pihlaja oli, mutta paksuimmat rungot olivat aika jötkäleitä. Kiitos ehdotuksestasi!

 4. 6

  Henna28 sanoo

  Japaninmagnolia menestyy aika hyvin Suomessakin, tädillä on sellainen Jyväskylässä. Nyt täysikasvuinen ja vajaa 6 metriä korkea.

 5. 7

  sanoo

  Voi mikä harmitus!
  Magnolia oli minullakin mielessä, mutta yksi uusi vaihtoehto jo ehdotettujen lisäksi voisi olla lumipalloheisi. Onkohan paikka sille muuten sopivaa? Joku aiemmin mainitsi marjatuomipihlajan, meidän pikatien varressa kasvaa pienehköjä isotuomipihlajia ja ovat kyllä kukinta-aikaan tosi kauniita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *