Syksyisiä kasveja terassille

Kuten tuosta arvontapostauksesta saatoitte huomata, olemme laittaneet vähän syyskasveja pihalle. Ruukkuihin on vaihdettu callunoita ja muita sesongin kasveja (joiden nimiä en enää muista). Peltisistä ruukuista on tullut kyselyitä: ne ovat monta vuotta vanhoja, enkä enää valitettavasti muista mistä olen ne hankkinut. Ne ovat minusta tosi kivan näköiset tuollaisina vähän ruostuneina ja kulahtaneina.

Inspiraatio pihan laittamiseen heikkeni tässä jonkin aikaa sitten, mutta nyt on innostus taas vähän herännyt. Pensasaitaakin puuhaillaan yhdessä naapureiden kanssa; meille tulee koristearoniaa. Vielä kun saisi pihavalaistuksen laitettua, niin olisi kiva. Loput hommat sitten ensi vuoteen…

Kommentit
 1. 1

  Inna sanoo

  Kivan näköistä. Olisin tiedustellut kuistilla olevista lyhdyistä, mistä ne ovat? Olen jo viikkoja metsästänyt simppeleitä ulkolyhtyjä.

  Kiitos,

  Inna

  • 1.1

   sanoo

   Ulkolyhdyt olen ostanut reilu vuosi sitten Hemtexin alennusmyynnistä. En osaa sanoa saako niitä vielä… Toivottavasti löydät jostain nätit lyhdyt. Nyt niitä ainakin alkaa olla kaupat pullollaan.

 2. 2

  sanoo

  Kiitos vinkeistä! Meidän parvekkeen tuija pärjäsi talven ihan hyvin, mutta keväällä nuupahti.:/ Ja nyt olisi uusi hakusessa. Nuo pallotuijat (miksi niitä sanotaankaan, ja ovathan nuo teidän tuijia?) ovat tosi kivoja. Mistä olette ne hankkineet?

  • 2.1

   sanoo

   Voi harmi, että tuija nuupahti. Niin käy vissiin aika helposti jos se on istutettu ruukkuun.

   Tuo meidän ulko-oven vieressä oleva kasvi taitaa kyllä olla tuija, mutta se oli jokin eri ”malli” kuin pallotuija. 😀 Siinä on juuressakin sellainen havuosa. Kodin Terrasta ostin.

 3. 3

  sanoo

  Oikein kivalta näyttää! Tosi kiva asetelma bacsacissa, oikein odotan, että pääsen istuttamaan meidän bacsaceihin uuden kodin terassille! Nykyisen kodin pihalla ei oikein ole sopivaa paikkaa niille, mielestäni kaipaavat terassin alleen.

  • 3.1

   sanoo

   Aivan, minustakin Bacsacit näyttävät kivemmilta terassilla kuin nurmikolla. Kohta tekin pääsette istutuspuuhiin! 🙂

 4. 4

  sanoo

  Hyvännäköisiä valkoisia callunoita olet löytänyt. Niitä munkin on tarkoitus hakea. Mistä toi ekan kuvan ruukku on?

  • 4.1

   sanoo

   Callunat ovat kyllä kauniita. 🙂

   Ekassa kuvassa oleva ruukku on moooonta vuotta vanha. Muistelisin, että olen ostanut sen Ikeasta, mutta en todellakaan ole varma.

 5. 5

  Nimetön sanoo

  peltiruukussa ainakin sinulla tarhapensastädyke, mikäli olet sen kasvin nimen jo unohtanut.

 6. 6

  MiaMatleena sanoo

  Ihania kasveja! Niin syksyisen näköistä. Sen tulolta ei varmaankaan voi välttyä 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Juu, eipä siltä voi välttyä, mutta on syksy(kin) omalla tavallaan ihanaa aikaa. Kaikista tympeintä on märkä ja pimeä loka-marraskuu.

 7. 7

  sanoo

  Voi että kun kuulostaa niin tutulta. Keväällä/ alkukesästä saatiin pihaa tehtyä ja istutuksia laitettua ja sit lopahti. Nyt taas mietitään mitä vielä tänä vuonna laitetaan. Syksy on kyllä tosi hyvä aika istuttaa. Nurtsikin lähti syksyllä ihan mahtavasti alkuun eikä tarvinnut ollenkaa kastelua.

  • 7.1

   sanoo

   Syksy on minustakin loistavaa aikaa nurmikon istutukselle. Laitettiin aikoinaan Vaasan kotiinkin tosi myöhään syksyllä nurmikko ja kyllä se vaan hyvin lähti kasvamaan. Nyt olemme taas kylväneet vähän lisää nurmikkoa, mutta vielä olisi hommaa.

 8. 8

  Sokka sanoo

  Peltisiä kukkaruukkuja oli kesällä ainakin Minimanin puutarhapuolella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *